ADPL (AD Plastik d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ADPL (AD Plastik d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 22.11.2024. u 05:11
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ADPL
10,70
15.877
1,484
10,55
10,85
0,46%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Gdje je stečajni to rekao? Imaš link?

Frende ovako, malo ti fali skole, osnovne, pa da ti objasnim

prvo si ti kometirao mene i moje poteze na sta sam ti ljepo dao odgovor i dao do znanja da kada ti pocnes pistati da dionicu treba kupiti ja idem van, tako da suzdrzi se komentara poput
"A nas lukave nove investitore poštedite vaših komentara.Živio."

od sada molim te ignoriraj moje postove jer izmedu tebe i mene nema vise komunikacije nikakve.

Pa sad evo Živio!

Ajde nelupetaj,zakasnio si na vlak.Nije ti još kasno,evo možeš već danas da uskočiš.Pozdrav.

Kolega, mozda je to dudica koju imate pa neznate da ovo ima nekih 618 stranica ranije, ja silazim svakodnevno sa vlaka ja bum se ukrcaval ponovo kad bute vi prodavali kao i sve ove godine od vas lukavih novih investitora,

tak da ne morate vi brinuti za mene, evo ja bum vam danas dal 300 – 500 komada sigurno ko kuca
[/quote]Neš ti investitora.Pa ti mora da si burzovni guru kad tako zboriš.Neznam samo što radiš na ovoj našoj burzi s tolikim znanjem.A nas lukave nove investitore poštedite vaših komentara.Živio.
[/quote]

[/quote]
E jesi mi odbrusio svaka ti čast,samo tako dalje.Živio rodjo.

Ćujte bilo kako bilo, za sada je sigurno da postoje minimalno 2 igrača koji će se natjecati za dioince. Tako kaže stečajni Upravitelj Preventa. To je za sada, dakle, a daleko je još 22.2.Do tada ih može biti još 5 ili 10. A možda i ne.
A i ova 2 su dovoljna da utrka bude neizvjesna i da se ne zna kolika će na kraju biti cijena.
Tko zna, možda se javi Fiat ili netko sličan, možda Faurecija. U tom slučaju odosmo preko 200 kuna odmah slijedeći dan na burzi.

Ja ne znam, nagađam, ali možda znaju u Upravi i NO AD Plastika, jer malo je ćudno da su svi odreda kupovali zadnjih tjedana dioince na burzi, kaj ne?

lp [thumbsup]

Svi su kupovali (mislim na upravu) a znaju da Rusi ne iskazuju interes za ovih 25,xx %, to tjera na zaključak da bi se ovdje moglo dogoditi nešto lijepo a i današnja likvidnost me ohrabruje.

Čemu ovo nadmetanje među par forumaša komu je veći??
Imate inbox, pa si šaljite dubokoumne poruke… Ovo nije mjesto za takve budalaštine… isključivo nas zanimaju vijesti vezane za ADPL… pozdrav!

Nema razloga za euforiju niti za paniku. niti za nepotrebno svađanje posjetilaca topica. Poprilično dosadna situacija slijedi zapravo.

kratkoročno cijena može imati maksimalni odmak od 11% u downside (objašnjenje je u sljedećem odlomku). I ovisno o nadmetanju dva potencijalna kupca X % u upside. Odobno ne bih očekivao spektakle po pitanju upside-a, ali nikad ne znaš. Tvrtka je OK. Cijena je korektna sve do 200 kn sa aspekta fundamenata dugoročno gledano. Ovo je zadnje je osobno mišljenje, ne morate se složiti.

Ponderirani tromjesečni prosjek je trenutno 123 kune. Nevezano po kojoj cijeni paket ode na dražbi (i ako ode) stupa obveza objave o preuzimanju po tromjesečnom prosjeku. To je u varijanti da paket ode po cijeni nižoj od tromjesečnog pondera. Ukoliko paket na dražbi ode po višoj cijeni od tromjesečnog pondera, ponuda ide po toj cijeni.

Ako netko misli drugačije, slobodno me ispravite, moguće da sam krivo interpretirao zakon. Informaciju o cijeni trenutnog tromjesečnog pondera sa uzeo sa jednog bloga o tržištu kapitala (nisam ga sam računao) pa me slodobno ipravite ako je krivo.

Dugoročno je ovdje, manje više sve jasno. I tu, složit ćemo se svi, možemo očekivati korektan prinos.

E sad.. ono što bi moglo biti interesantno je da bi neki veći subjekti u strukturi možda htjeli osloboditi dio likvidnosti po tromjesečnom ponderu na ponudi, što nalaže da im se isplati držati cijenu na ovim razinama još mjesec dana, ako ne i nešto podići jer će slijedno i tromjesečni ponder u međuvremenu narasti. To naravno ovisi i o pritisku na prodaji u nadolazećih mjesec dana.

A to također može i objasniti povećanu likvidnost iznad 109 kn unazad dva mjeseca od strane jednog investicijskog fonda na prodajnoj strani i većih privatnih subjekata u strukturi (uključujući upravu) s na kupovnoj strani, a moglo bi se uskoro očekivati i uključivanje indexnog fonda na strani kupnje, jer mi je teško očekivati da će ADPL zaobići ulazak u Crobex na skoroj reviziji indeksa s obzirom na recentnu likvidnost. Ovo sve ne mora značiti neki rast dionice, niti pad, ali u svakom slučaju povećanu likvidnost što odgovara rastu tromjesečnog ponderiranog prosjeka do dana aukcije.

Šta ovaj na 140.00 kn glumi baba rogu….. [angry]

Promjene:

AD PLASTIK D.D./REDOVNA NA IME ADPL-R-A

Vlasnik/nositelj računa Stanje [%] Vrsta računa Mjesto
1. GRUPA AEROKOSMICHESKOE OBORUDOVANIE 1.259.875 30,00 Osnovni račun SANKT-PETERBURG, RUSIJA
2. PREVENT GLOBAL D.D. 1.081.770 25,76 Osnovni račun SLOVENJ GRADEC, SLOVENIJA
3. BAKIĆ NENAD 135.417 3,22 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA + 1 785
4. HRVATSKA POŠTANSKA BANKA D.D. 135.035 3,22 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA – 1 325
5. AD PLASTIK D.D. (1/1) 124.310 2,96 Osnovni račun SOLIN, HRVATSKA
6. BOBAN JOSIP 70.365 1,68 Osnovni račun SPLIT, HRVATSKA
7. PBZ D.D. 62.162 1,48 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA – 2579
8. ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D. 56.000 1,33 Skrb. račun RIJEKA, HRVATSKA
9. KLEPO KATIJA 38.259 0,91 Osnovni račun KAŠTEL SUĆURAC, HRVATSKA
10. POKRAJAC ILIJA 37.961 0,90 Osnovni račun SPLIT, HRVATSKA
Ukupno: 71,46

Štednja je mudrost trošenja.

Jedno pitanje za one s boljim pamćenjem. Na zadnjoj skupštini odobreno je kupovanje do 419.000 dionica od strane trezora koje vrijedi do 7/2011. – dakle još cca 6 mjeseci. Da li su od te skupštine uopće kupovali? Vidim da imaju još blago rečeno lufta 40-50 milja kn po ovim cijenama pa me zanima da li su inače ispunjavali "obećano" na skupštini. Jer da misle kupit samo dio to bi bio još jedan plus cijeni. Samo čisto sumnjam IMHO.

Ćujte bilo kako bilo, za sada je sigurno da postoje minimalno 2 igrača koji će se natjecati za dioince. Tako kaže stečajni Upravitelj Preventa.

može li link molim vas, ili izvor ovih vijesti?

KAD NEMA BOOKA, NEMA NI DRUKA!

Ćujte bilo kako bilo, za sada je sigurno da postoje minimalno 2 igrača koji će se natjecati za dioince. Tako kaže stečajni Upravitelj Preventa.

može li link molim vas, ili izvor ovih vijesti?

[/quote]

Napisao je vodoinst 26.1. tu na forumu da je u Businessu u tiskanom izdanju stečajni upravitelj rekao da su poslana pisma namjere o preuzimanju paketa. Koliko vidim u online izdanju o tome nema ni riječi tako da bi u slučaju da je to zbilja točno kolega vodoinst mogao staviti skreniran/poslikan taj članak na forum jer ovako ništa od tog ne drži vodu.

Evo ovo je naslovnica broja u kojem je objavljen taj tekst. Nažalost trenutno nemam šifru da pošaljem cijeli članak. Ako netko ima nek izvadi one dvije rečenice iz članka gdje stečajni o tome govori.

SERO VENIENTIBUS OSSA[color=black][/color]

evo pronašao šifru te prepisujem najbitnije
str-6
Stečajni upravitelj Prevent Globala
Boris Kastivnik traži pojedinačne
kupce i izravnim ponudama, ali ne želi
reći komu je ponudio pakete.
Stečajni upravitelj Prevent
Globala Boris Kastivnik
kazao je za Business.hr kako
kupci za te dionice još nisu
pronađeni, ali da su neke pojedinačne