Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ADPL | 10,56 | 28.153 | 2,665 | 10,55 | 10,70 | 0,95% |
Ne znam što bih rekao na ovo?Čudna priča a bilo mi je jako čudno da je početna cijena dražbe 109kn a ne burzovni prosjek.Tu mi je jako zasmrdilo!
Da li ti je možda palo na pamet da je u trenutku kada se određivala cijena, cijena na burzi bila upravo 109 kuna ili tu negdje?
lp
[/quote]
Uopće nema opravdanja u tome jer je očigledno da se sa rusima ni na toj cijeni nisu mogli dogovoriti,logično je da prvo kontaktiraš većinskog vlasnika sa kojim si do jučer upravljao firmom,iz bobanovih izjava vidi se što rusi o tome na ovoj cijeni misle.
***109 kuna je knjigovodstvena vrijednost tih dionica u bilanci Prevent u stečaju, da su imali 50 kuna početna bi bila 50 kuna, isto tako da su stavili 240 kuna po kojoj su otprilike kupovali bila bi 240 kuna
A da je tajnica ravnalom spljostila dvije omanje musice taman iza broj 109, pocetna cijena bila bi 10.900 kuna po dionici.
Cilj stecaja je namira vjerovnika prodajom stecajne imovine, prema tome, ta imovina se dodatno procjenjuje, a ne prodaje po nekoj imaginarnoj naslijedjenoj knjigovodstvenoj vrijednosti iz ove ili one godine. Ne prodaju se kifle.
Da je procijenjeno da se ADPL moze prodati po 240 kn, onda bi pocetna cijena bila 240 kn.
I naravno da ce stecajni upravitelj reci da postoje zainteresirani kupci. Pa nije ovo Hrvatska da stecajni veli: PA je, u prvom krugu smo precijenili nekretnine, ali svejedno cemo ga odrzati jer meni pase biti stecajni sto duze vremena, a nekretnine cemo prodati mojem kumu u devetom krugu za 10% danasnje cijene.
Postoji još jedan iznimno bitan detalj kojega ističe Boban:
Poslovi u autoindustriji su na duge staze, posluje se na povjerenje i vjerojatno je da bi se takav potencijalni kupac nama javio kao normalan kupac koji bi pogledao i snimio naše poslovanje. Nama se nitko nije javio, a vjerojatno i neće nitko.
I doista, zar bi netko samo tako, bez dubinske analize, frljacnuo >100 milja kn za kontrolni paket dionica? Manje je od mjesec dana, a nitko od kupaca nije kontaktirao AD Plastiku? Na prodaju je, podsjećam još jednom, kontrolni paket.
http://www.poslovni.hr/vijesti/automobilske-i-energetske-dionice-podignule-europske-indekse-170285.aspx
Dakle sutra opet rastemo.
A tebi se Crumi krivo čini – danas su samo mali izlazili a kupovali malo jači investitori. Naravno to je uočio tek mali broj promatrača na gledalici jer je većina bila opčinjena izvedbom građevinara
Nije loše ovo što piše danas u Slobodnoj Dalmaciji – ako Janezi popuše u prvom krugu tada imamo novi IPO. Sjetite se INE, HT-a,……. [thumbsup]
Da li ti je možda palo na pamet da je u trenutku kada se određivala cijena, cijena na burzi bila upravo 109 kuna ili tu negdje?
lp
[/quote]
Uopće nema opravdanja u tome jer je očigledno da se sa rusima ni na toj cijeni nisu mogli dogovoriti,logično je da prvo kontaktiraš većinskog vlasnika sa kojim si do jučer upravljao firmom,iz bobanovih izjava vidi se što rusi o tome na ovoj cijeni misle.
[/quote]
[lol] [lol] e aj pliz izađi iz belja ak si slučajno tranu
Kako se kečevi dijele na agumente koji idu u prilog rasta ove dionice.
Ali to je dobro, takav stav pokazuje veliki interes onih koji se jos nisu ukrcali, prije ili poslije ce popustiti ili odustati!
Lebowski budi jasniji – što želiš reći? Nerazumljiv si?
Postoji prilično velika šansa da se kontrolni paket ADPL ne prodaju u prvom krugu dražbe. Ako se to dogodi, u idućem krugu prodava će se po nižoj cijeni.
Možete li vi objasniti po kojim ste osnovama tu dražbu odlučili porediti s IPO-m HT-a i INA-e?
Možete li vi objasniti po kojim ste osnovama tu dražbu odlučili porediti s IPO-m HT-a i INA-e?
Zato jer ako prvi krug doživi fijasko a stečajni upravitelj odluči dionice izložiti na burzi svi će doći na svoje: AD plastikin trezor, mirovinci, pojedinci – sve po povoljnoj cijeni. Sjetite se kako je VIRO planuo u 11 sekundi – i kud je cijena nakon toga krenula. Za INU je cijena u rasprodaji bila 1690 a za HT 265 kn. Ali to nije bila prepreka da se par dana kasnije prodaje po najmanje +50%
I mene je moram ti priznati ovo jako iznenadilo jer smatram da je ad plastik izvrsna i perspektivna dionica jedna od boljih,naročito jer je jako izvjestan ugovor sa fiatom a što se tiče belja to je zadnja dionica koju bih stavio na prodaju,od likvidnih izdanja best by na hrvatskoj burzi,naravno burza u određenom momentu to ne pokazuje ali polako vidjet ćeš što je belje,to je novo hrvatsko čudo koje izrasta u giganta na ovim prostorima,nemam vremena da ti objašnjavam ali savjetujem ti da dobro proučiš planove i realizacije tih planova u belju.
Vjerujem da je glavna prepreka potencijalnim kupcima veličina paketa i obveza objave ponude za preuzimanje, a ne sama cijena. Vjerujem da postoji dosta zainteresiranih koji bi željeli kupiti nekoliko postotaka ADPL, što je sasvim druga priča od kupovine kontrolnog paketa.
Po meni, prvi krug bi mogao propasti, a onda bi stečajni upravitelj trebao biti mudar i ponuditi prodaju u manjim dijelovima u drugom krugu (ne znam kako je to zakonski regulirano). Ove dvije banke-vjerovnici mogle bi svaka zasebno licitirati svoj dio.