Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ADPL | 10,54 | 24.729 | 2,346 | 10,55 | 10,85 | -2,76% |
ovo za dionicu nije dobra vijest, tako da se može očekivati pad cijene, jer vjerovnici teško da će uspjeti prodati paket od preko 25% (obveza javne ponude!)
S obzirom da kupac može kupiti samo cijeli paket ili ništa, može doći do samo dva scenarija:
a) neće biti kupaca za taj paket (što nije vjerojatno za očekivati): u tom slučaju ide drugi krug i tako dalje, a ovaj scenarij bi mogao uzrokovati pritisak na cijenu dionice na burzi čisto zbog poljuljanog povjerenja ulagača.
b) kupac kupuje cijeli paket (nebitno po kojoj cijeni), i nakon toga taj kupac ima obvezu objave ponude za preuzimanje.
Ono što je potpuno jasno jest da niti jedna dionica iz Preventovog paketa neće u dogledno vrijeme završiti na burzi, bez obzira na razvoj događaja pod a ili b.
Zanimljivo gdje je koncentrirana jača prodaja kod ADPL [thumbsup]
ovo za dionicu nije dobra vijest, tako da se može očekivati pad cijene, jer vjerovnici teško da će uspjeti prodati paket od preko 25% (obveza javne ponude!)
bravo kolega, dobro ste to uočili.[rolleyes] I upravo iz tog razloga su svi odreda članovi uprave i pokoji srednjeg managmenta za svoj novac i na svoj račun brže bolje kupovali dionice prije koji dan… ne bi li po kratkom postupku sve izgubili. [wink]
[/quote]
Nisu li se oni koristili povlaštenim informacijama ??
Zanimljivo gdje je koncentrirana jača prodaja kod ADPL [thumbsup]
gdje kolega?
na kojim razinama?
Ne razumijem na sta pucate?
***obožavam ovu našu burzu, hoćeš kupiti po 146 i onda se nađu dobri ljudi s druge strane i kažu nemoj stari evo ti po 144 i očerupaju mi 144, baš me zanima hoće li čerupat i 140 [huh]
Pogled na prodaju govori da je na ovu dionicu izvršena prava mala invazija burek investitora [lol]
Jel primjećujete koja tišina na temi dok traje iskrcavanje sindikata? [lol]
evo ja i danas kratio!
priznam i ubite me, naglasavam da sam uvjeren da ce dionica jos malo rast samo biti ce guzve u 16-tercu :), kada dode do penala.
Prevelike su tu igracine sa foruma (koje poznam pre dugo) u igri da bi netko na dan D reko idem van i prodao svih svojih 500 komada, po mojoj procjeni fali najmanje jos jedna 0
🙂
evo ja i danas kratio!
priznam i ubite me, naglasavam da sam uvjeren da ce dionica jos malo rast samo biti ce guzve u 16-tercu :), kada dode do penala.
Prevelike su tu igracine sa foruma (koje poznam pre dugo) u igri da bi netko na dan D reko idem van i prodao svih svojih 500 komada, po mojoj procjeni fali najmanje jos jedna 0
🙂
[wink]
… psi laju, karavane prolaze… dok jedni drukaju ( mali ), drugi kupuju masovno ( veliki )… pa, me baš zanima čemu ovakvo pesimistično okruženje prije objave izvješća… zar vas je strah da vam ne pobjegne kupnja preko 150 kn, a da vi niste uspijeli podebljati portfelj s ADPL??
[smiley]
evo ja i danas kratio!
🙂
a kad je dan D?