ADPL (AD Plastik d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ADPL (AD Plastik d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 19.11.2024. u 15:21
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ADPL
10,83
10.885
1,005
10,70
11,00
-3,57%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

mogla bi plastik fantastik i u crobex na sljedecoj reviziji…pogledajte promete

sss…da nas to strese..pa da malo fondići postružu…pa se vratimo u onaj tunel prema 180.. [pray]

Moram priznat da se ne sjećam kad su zadnji put ovako mahnito skupljali dionice neke firme preko burze oni koji su najbliži poslovanju. Druga stvar je kad tu i tamo netko kupi, ali ovo već bome dosta dugo traje. Sigurno se nešto vrlo pozitivno zna, bila to izdašna dividenda ili možda čak preuzimanje (mada mi se ovo zadnje do nedavno činilo nemoguće sad već postoje neke osnove za razumnu špekulaciju).

Jedva čekam izvješće.

Moram priznat da se ne sjećam kad su zadnji put ovako mahnito skupljali dionice neke firme preko burze oni koji su najbliži poslovanju. Druga stvar je kad tu i tamo netko kupi, ali ovo već bome dosta dugo traje. Sigurno se nešto vrlo pozitivno zna, bila to izdašna dividenda ili možda čak preuzimanje (mada mi se ovo zadnje do nedavno činilo nemoguće sad već postoje neke osnove za razumnu špekulaciju).

Jedva čekam izvješće.

od izvjesca ne ocekujem nekakav spektakl u zadnjem kvartalu. Iako i ovako bi trebali biti cca 150 kn bez da nam netko prigovori da smo skupi…po meni tvrtka vrijedi cca 150 kn
ali 2011 bi mogla biti 20-30 % bolja od 2010.

[i]MOJI POSTOVI NISU SAVJET NA KUPNJU,NA PRODAJU,NITI NA BAVLJENJE DIONICAMA,NITI SU INVESTICIJSKI SAVJETI ILI PREPORUKE.[/i]

ja ću se zabrinuti kad počnu tajnice, čistačice i portiri kupovat.

PS. bio bi red i da se uprava oglasi nekim priopćenjem, a ne samo kupnjom [smiley] (mada je kupnja ovih razmjera solidan signal) koji je vrag u pitanju pa sad u službenom tržištu.

@delux

slažem se da ne treba očekivati čuda od zadnjeg kvartala. ono što IMHO ulijeva optimizam su tvornice u rusiji i moguća suradnja u srbiji.

btw 20-30% dodatno na 150 kn i nije loš target 😉 a i struktura dioničara je dobra, a koliko to znači za cijenu dionice neovisno o poslovanju pokazuje dionica petrokemije.

p.s. a ako adpl uđe u crobex fondovi koji se ravnaju prema indeuxu bi je trebali kupovati. FF je na 45% i to nebi bio loš udjel.

@delux

slažem se da ne treba očekivati čuda od zadnjeg kvartala. ono što IMHO ulijeva optimizam su tvornice u rusiji i moguća suradnja u srbiji.

btw 20-30% dodatno na 150 kn i nije loš target 😉 a i struktura dioničara je dobra, a koliko to znači za cijenu dionice neovisno o poslovanju pokazuje dionica petrokemije.

p.s. a ako adpl uđe u crobex fondovi koji se ravnaju prema indeuxu bi je trebali kupovati. FF je na 45% i to nebi bio loš udjel.

Po statistici plastika bi u sljedecoj reviziji trebala uci u crobex..mislim da zadovoljava sve uvjete..
Blje takodjer.

[i]MOJI POSTOVI NISU SAVJET NA KUPNJU,NA PRODAJU,NITI NA BAVLJENJE DIONICAMA,NITI SU INVESTICIJSKI SAVJETI ILI PREPORUKE.[/i]

Pa plastika gotovo sigurno ulazi u Crobex, pa to je jedan od razloga zašto smo ju kupovali, ne?
Samo ćemu o tome sada pričati, ima vremena do tada..

[wink]

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Ovaj vikend sam pogledao još malo ovu tvrtku/ADPL/ i solidno to izgleda.
Dugotrajna materijalna imovina se tokom godina drži na visokim razinama tj.ulagalo se u tvornice i proizvodne pogone a velikim dijelom koristeći kredite(prije 6-7 godina) te dokapitalizaciju od strane strateškog partnera iz Rusije tijekom 2007. godine.
Gledam amortizaciju tokom zadnjih 7-8 godina i to je na razini 40-50 mil.kn po godini u prosjeku-ovo je VRLO VAŽAN PODATAK te investitori znaju što to znači dugoročno. Smanjenje kredita i obveza u zadnjih 7-8godina je očita a pogoni koji su napravljeni postoje i revalorizacijom bi vrijedili puno više(skrivena vrijednost).
Gubitak u 2008.godini je bio brutalan od čak 42 mil.kn ali je uzrokom negativnih tečajnih razlika(rubalj je pao kao pokošen-oko 33mil.kn negat.teč.razlika u zadnjem kvartalu). Te iste godine su imali gotovo 50 mil. kn amortizacije pa ni gubitak nije tako "strašan" kad to imaš u vidu tj.medijska hajka i panika koje su stvorene uz brutalan pad dionice do 30-40 kn nije realan već umjetan. Zb invest je rasprodao(preko 160 000 komada) i srušio AD Plastik, zatim rasprodaja OMF(hanfa).

Statistika/brojevi/:
Na zse sam se malo igrao i dobio sljedeće brojeve. Ukupan broj trgovanih komada 2.944.654,00 i prosječno po danu je oko 2480 komada uz prosječnu cijenu od 130 kn/komad. Dakle, protrgovalo se sa 70% tvrtke po cijeni 130 kn/komad, 30% Rusi platili 247 kn/komad a BVPS je oko 157kn.
Dakle, trgovanje na burzi i plaćeno od strane Rusa ispada oko 170 kn po dionici, 100 kn nominala, trenutna cijena oko 100 kn, sa rastom od 70% bi došli do prosjeka koji je dobiven prosjekom trgovanja na burzi i dokapitalizacijom u novcu od strane 1.dioničara.
Brutalno i podcijenjeno u svakom pogledu, poslovanje trenutno fantastično, dug umjeren a amortizirali su gotovo 400 mil kn u zadnjih 8 godina a bome je i stopa amortizacije maksimalno dopuštena čini mi se, moram vidit mišljenje revizora.

Još ovo: ispod 80 kn je prošlo prosječno 2010 komada po cijeni od 69 kn/komad te je to oko 1 mil.komada po prosječno 69 kn. Dakle, veći dio toga je kupio Bakić, trezor, erste invest, acm pothvati(3.dioničar), nešto Boban i ostalo mali ulagači među kojima ja nisam(šteta-povijesna prilika)!

Zaključno, ne vidim tko bi to mogao rušiti cijenu a da ne mora. Recimo stečaj prevent globala i rasprodaja AD Plastika(25% udjela dionica) bi mogla malo spustiti cijenu. Samo trezor može skupiti 7% udjela a ostatak bi mogao strateški partner ili možda naši mirovinski fondovi(OMF i DMF) jer sada po zakonu mogu ulagati ako je MCAP iznad 350 mil.kn. Zanimljivo, toliko za sada…

Ovo sam pisao na 556.stranici na dan 31.10.2010.
U 2008.zbog pada rublja je bilo negat.tečaj.razlika, moram li napomenuti da je sad obratan scenarij izgledan tj.pozitivna tečajna razlika zbog pada eura u odnosu na rubalj uz stabilan tečaj euro/kn.

Štednja je mudrost trošenja.

FAURECIA (EO:EN Paris) – poslovni partner u Rusiji/Rumunjskoj sa većim udjelom(navodno više od 50%, nije ni bitno toliko)!
LAST €18.99 EUR, CHANGE TODAY +0.17 0.90%
Faurecia S.A. engages in the design and manufacture of automotive equipment. It offers seats, cockpits, doors, acoustics modules, front ends, and exhaust systems.
It sells its products in France, Germany, rest of Europe, North America, South America, Asia, and internationally. The company is headquartered in Nanterre, France. Faurecia S.A. is a subsidiary of Peugeot SA.
Industry Analysis
Valuation EO Industry Range
Price/Earnings 65.8x
Price/Sales 0.2x
Price/Book 3.3x
Price/Cash Flow 72.6x

http://investing.businessweek.com/research/stocks/charts/charts.asp?ticker=EO:FP
Dakle, 10.11.2005. je cijena bila 43 eura, danas 5 godina kasnije 19 euro.

Ad Plastik:
Aktualno(uključen i rezultat 4.kvartala)
ttm/mrq*(trend) – Osnovni fundamentalni pokazatelji za P=105 kn
Očekivana neto dobit 40 mil.kn!
P/S 0,62
P/E 10,77
P/B 0,67
BVPS 157
EPS 9,75
Broj i % vlastitih dionica:(27.10.2010) 124.310 2,96%

K. tekuće likv. 1,24
Novac/share 17,68
Dug/kapital 61,16%

http://www.zse.hr/default.aspx?id=10006&dionica=ADPL-R-A
Cijena je bila prije 5 godina kao i danas oko 100 kn. Samo tijekom 2007.godine je bila dokapitalizacija po 247kn/komad i to 30% udjela odnosno veći dio trenutnog MCAP(dokapitalizacija oko 300 mil .kn).

P.s.da ne bi me slučajno prozivali, znam da je faurecia multinacionalna tvrtka ali i partner AD Plastika u poslovanju, razlike su u prihodima i Mcap ogromne. Samo konstatiram da je ovo čudo francusko na P/B 3 a AD Plastik na P/B 0,66 !

Na kraju, vrh /ATH/ je 51 euro kod faurecia, AD Plastik je oko 290 kn. Od svog dna su već što se tiče cijene dionice odradili preko 100% i tu se prate.

ovo sam pisao 1.11.2010. te evo pogledajte partnera AD Plastik u operacijama sa slovenskim revozom te na području Rusije.
FAURECIA (EO:EN Paris)
LAST €23.08 EUR
CHANGE TODAY +0.61 2.69%
VOLUME 594.4K
EO On Other Exchanges
p.s. u 2 mjeseca faurecia ojačala kao i ad plastik malo više od 20%, samo p/b odnos je 5 puta veči od AD Plastika. ADPL ispod BVPS(oko 0,7), ovi na preko 3,5 BVPS.

Promjene u top 10 na dan 4.1. ove godine:
4. BAKIĆ NENAD 128.383 3,06 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA +400

Dakle, ni 3.dioničar ni pbz invest ne prodaju ili su samo trenutno stali.

Dakle, ni 3.dioničar ni pbz invest ne prodaju ili su samo trenutno stali.

Valjda će sad kad se digla stepenica uslijediti novi val rasprodaje

SERO VENIENTIBUS OSSA[color=black][/color]

Sve mi se čini da se samo čeka veća kolićina na asku pa da se to počisti u komadu.

New Report

Close