ADPL (AD Plastik d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ADPL (AD Plastik d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 14.11.2024. u 06:55
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ADPL
11,03
4.965
450
11,00
11,30
3,24%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Pa, mora se popuniti gap !

a onda GALOP… do neba ! [proud]

http://www.poslovni.hr/vijesti/ad-plastik-profitirao-odlaskom-u-visu-kotaciju-162984.aspx

Ulaskom na Službeno tržište dionica AD Plastika došla je u fokus ulagača, zbog čega se dnevno protrguje četiri puta više dionica nego prije ulaska u tu kotaciju

“AD Plastik je kompanija koja ima dobre poslovne rezultate i općenito gledajući je dobra kompanija.

Rast vrijednosti dionice, kojemu bi sigurno zavidjele i mnoge druge kompanije čije su dionice izlistane na burzi, vjerojatno je i posljedica odličnih poslovnih rezultata. U prvih devet mjeseci ove godine AD Plastik, odnosno cijela grupacija, ostvario je pet puta veću dobit nego u istom razdoblju prošle godine.
“Što se tiče Prevent Globala i njihova navodnog izlaska iz vlasničke strukture, to je vjerojatno posljedica stečaja. Logično je da se moraju riješiti tih dionica, no još nije jasno kako će se to napraviti”, zaključuje Rinkovec.

Kratko i jasno. Zanimljivo. Toliko pozitivnih vibri oko AD Plastika u ovako depresivnoj Hrvatskoj i tmurnom stanju na tržištu kapitala.
Od sredine listopada do ponedjeljka CROBEX je dodatno skliznuo za 1,6 posto. S druge pak strane vrijednosnica AD Plastika skočila je u tom razdoblju impresivnih 17,5 posto. SOLIDNO!

Štednja je mudrost trošenja.

“Što se tiče Prevent Globala i njihova navodnog izlaska iz vlasničke strukture, to je vjerojatno posljedica stečaja. Logično je da se moraju riješiti tih dionica, no još nije jasno kako će se to napraviti”, zaključuje Rinkovec.

moraju prodat…
a ne vjerujem da će ovo prodat na burzi…
a budući imaju 25,76 % neko će onda morati dati javnu ponudu, ko god kupio [thumbsup]

"Bog će ga kazniti koliko druka!!" Rato, 2012

“Što se tiče Prevent Globala i njihova navodnog izlaska iz vlasničke strukture, to je vjerojatno posljedica stečaja. Logično je da se moraju riješiti tih dionica, no još nije jasno kako će se to napraviti”, zaključuje Rinkovec. Slovenski Prevent drži nešto više od četvrtine vlasništva u AD Plastiku, točnije 15,76 posto. Najveći dioničar je ruska kompanija koja kontrolira 30 posto dionica.

Je li zbog ovoga cijena roknula na 107 kn?

“Što se tiče Prevent Globala i njihova navodnog izlaska iz vlasničke strukture, to je vjerojatno posljedica stečaja. Logično je da se moraju riješiti tih dionica, no još nije jasno kako će se to napraviti”, zaključuje Rinkovec. Slovenski Prevent drži nešto više od četvrtine vlasništva u AD Plastiku, točnije 15,76 posto. Najveći dioničar je ruska kompanija koja kontrolira 30 posto dionica.

ja mislim da je taj komad od 25.76% razlog za rast kolega.
mislim da je zbog toga i skočilo, a ne zbog izvješća…

a mislim da prevent neće prodavati za manje od BV 158kn, a Rusi su dokapitalizirali po 230, dakle računam cijenu preuzimanja, ako ga bude od 158-230kn.
živi bili pa vidjeli [yawn]

ne, to se zna već ohoho…

PREVENTivno ću pola prodati, nisam vješt u alpinizmu

Ne, to su meštri u panici prodali-hahahaha…
Pregled trgovine danas: 6321 komad, prosječno 110 kn, zadnja i najniža 107 kn.

Kolega vorda, pročitao sam što ste na temi davno pisali kad je dionica bila vrlo nisko. Svaka čast ukoliko ste tada imali i držali dionicu. Inače, postovi vrlo solidni i odlično rezoniranje.
Nažalost, ja sam tek uvidio oko 100kn ovu dionicu ali potencijal je ogroman.

Zašto ne bi trezor otkupio sve dionice od Preventa? Ponište vlastite dionice… [thumbsup]
Nedavni primjer/AUHR-r-a/. [smiley]

http://www.limun.hr/main.aspx?ID=645420

Dobar link, izdvajam: AD Plastik – strateški dobro vođena kompanija
Piše: Filip Šverer
Avidus grupa d.o.o.
http://www.avidus.hr
http://www.artemis.hr
U Hrvatskoj biti "drukčiji" znači biti proizvođač industrijskih proizvoda u potpunosti izvozno orijentiran, konkurentan na stranim tržištima te koji preuzima strane kompanije i otvara pogone po svijetu.
Uz uvjete iz okruženja potrebno je održati kvalitetu proizvoda i stalno ulagati u nove tehnologije, zatim zadržati financijsku stabilnost kompanije, te napraviti strateške zaokrete i investicije u trenutku kada se trendovi na tržištu mijenjaju. Ova zadnja stavka posebice je dobro vođena u AD Plastiku zadnjih nekoliko godina, što je u konačnici i dovelo do znatnog rasta prihoda upravo u proteklih godinu i pol.

Da se vidi, ovu tvrtku su osim 3 omf koja su morali prodati, u portfelju imali zb global, zb aktiv koji su je sa 166 000 komada srozali od 150 kn do 40 kn u nekoliko mjeseci.
Pbz invest je također kratio poziciju, samo su oni još tu sa 94 ooo komada.

Evo i podataka za ova dva fonda(kraj 2007.godine):
Rba balanced 10 000 komada
Rba central europe 15 500 komada
Napomena:ne znam da li još posjeduju udjele u AD Plastiku, pretpostavka je da jesu jer su kratili pozicije u svim dionicama ali malo koju su rasprodali u cjelosti kao "lumeni iz zb invest".

zato što je ovo normalna firma, a ne ko oni iz AUHR

AD Plastik profitirao odlaskom u višu kotaciju

Ulaskom na Službeno tržište dionica AD Plastika došla je u fokus ulagača, zbog čega se dnevno protrguje četiri puta više dionica nego prije ulaska u tu kotaciju

Posljednjih 15 trgovinskih dana ukazuje na to da se dionici AD Plastika isplatio prelazak u Službeno tržište Zagrebačke burze. Prosječan dnevni broj protrgovanih dionica učetverostručen je u odnosu na dotadašnje brojke.

Potpisom ugovora AD Plastik je početkom listopada ušao na Službeno tržište ZSE Ulagači na burzi su tako prosječno dnevno kupili više od 4300 dionica naspram prosječnih 1100 dionica koliko se trgovalo od početka godine do sredine listopada. “AD Plastik je kompanija koja ima dobre poslovne rezultate i općenito gledajući je dobra kompanija. Očito su neki veći ulagači prepoznali njezin potencijal i odlučili su intenzivnije trgovati”, izjavio je za Poslovni dnevnik Roman Rinkovec, investicijski savjetnik Credosa. Sam ulazak u najvišu aktivnu kotaciju ZSE početkom listopada pratila je svojevrsna rezerviranost ulagača. No njihov se interes povećao na što ukazuje poprilično veća potražnja. “Posljedica je, slijedom toga, i porast cijene te dionice. Također ova je dionica potpuna suprotnost dionici Petrokemije koja je rasla unatoč lošim poslovnim rezultatima”, kaže Rinkovec. Ističe kako je AD Plastik dionica koja bi trebala biti likvidna i trebala rasti. “Tome pridonosi i ulazak u Službeno tržište. Iako taj rezultat nije bio vidljiv odmah, takve stvari idu postepeno”, objašnjava Rinkovec.

Suprotno od CROBEX-a
Uz pojačano trgovanje dionica je “profitirala” i kroz rast cijene. Dionički indeks CROBEX Zagrebačke burze od početka godine pa do sredine listopada zabilježio je pad vrijednosti od gotovo pet posto, sa 2004,06 bodova na 1905,67 bodova. Istovremeno, dionica AD Plastika porasla je za impresivnih 15,9 posto. Od sredine listopada do ponedjeljka CROBEX je dodatno skliznuo za 1,6 posto. S druge pak strane vrijednosnica AD Plastika skočila je u tom razdoblju impresivnih 17,5 posto. Ipak, ulagači su u ponedjeljak odlučili malo “stati na loptu” i vjerojatno unovčiti dio ulaganja. Stoga je cijena dionici pala za 1,7 posto, na 107 kuna uz protrgovanih 6.300 komada. Rast vrijednosti dionice, kojemu bi sigurno zavidjele i mnoge druge kompanije čije su dionice izlistane na burzi, vjerojatno je i posljedica odličnih poslovnih rezultata. U prvih devet mjeseci ove godine AD Plastik, odnosno cijela grupacija, ostvario je pet puta veću dobit nego u istom razdoblju prošle godine.

Prevent na odlasku
Ovogodišnja devetomjesečna zarada iznosila je 29,4 milijuna kuna, dok je u istom razdoblju prošle godine iznosila 4,9 milijuna. Nešto više od polovice dobiti, odnosno gotovo 16 milijuna kuna, generira se u Hrvatskoj. Na tržištu su se pojavile i glasine kako će Prevent Global, drugi najveći dioničar AD plastika, morati prodati te dionice. “Što se tiče Prevent Globala i njihova navodnog izlaska iz vlasničke strukture, to je vjerojatno posljedica stečaja. Logično je da se moraju riješiti tih dionica, no još nije jasno kako će se to napraviti”, zaključuje Rinkovec. Slovenski Prevent drži nešto više od četvrtine vlasništva u AD Plastiku, točnije 15,76 posto. Najveći dioničar je ruska kompanija koja kontrolira 30 posto dionica.

Ne, to su meštri u panici prodali-hahahaha…
Pregled trgovine danas: 6321 komad, prosječno 110 kn, zadnja i najniža 107 kn.

Kolega vorda, pročitao sam što ste na temi davno pisali kad je dionica bila vrlo nisko. Svaka čast ukoliko ste tada imali i držali dionicu. Inače, postovi vrlo solidni i odlično rezoniranje.
Nažalost, ja sam tek uvidio oko 100kn ovu dionicu ali potencijal je ogroman.

Zašto ne bi trezor otkupio sve dionice od Preventa? Ponište vlastite dionice… [thumbsup]
Nedavni primjer/AUHR-r-a/. [smiley]

[/quote]
ja imam filing da će tu biti mala utrka…bojim se da će rusi uzet paket od preventa a trezoru ostaje zse. al to je samo filing…čekam splita i ekipu da neš nacrtaju [thumbsup]

..stoga sam danas ponosan čovjek jer sve što sam izgradio danas sam svojim potpisom predao hrvatskoj državi...

New Report

Close