ADPL (AD Plastik d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ADPL (AD Plastik d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Zanimljivo.
Uprihodili su 7.373.609 kn rezervacija (u 3Q 2009 ta je stavka bila 0), a konsolidirana dobit im se povećala za 1.870.391 kn u odnosu na 3Q 2009.

Gledajući samo ovaj kvartal očito je da je adpl bolje poslovao vani nego doma. Otpisano je više od 7 mil kn rezerviranja i to povećava dobit. Mada bi rađe vidio rast prihoda ovo govori u prilog kvaliteti proizvoda.

S druge strane, ovaj kvartal nije ni približno dobar kao prva dva, no bilo bi i nerazumno očekivati stope rasta veće od 40% cijelo vrijeme.

Sve u svemu super, ako dobit prije poreza bude 40 mil. za 2010. ja zadovoljan.

Pet i pol puta povećali ukupnu dobit!!!!!!
preko 29 mil. kn….

predobra firma…predobra….

Najneugodnije iznenađenje kvartalnih izvješća.
Bila je predobra nakon drugog kvartala.Nakon lošijih poslovnih rezultata u trečem kvartalu jer je
ostvarena za 50% manja dobit neko u prva dva bilo bi logično das cijena ide dolje ,a ne up.
Ali ovo je ZSE.Pila naopako.
Logičnije bi blo da se vrati ispod 100 nego da ide prema 130.Uprskali su sa trečim kvartalom.

[/quote]
nema tebi spasa…

[i]MOJI POSTOVI NISU SAVJET NA KUPNJU,NA PRODAJU,NITI NA BAVLJENJE DIONICAMA,NITI SU INVESTICIJSKI SAVJETI ILI PREPORUKE.[/i]

preko 29 mil. kn….

Bila je predobra nakon drugog kvartala.Nakon lošijih poslovnih rezultata u trečem kvartalu jer je
ostvarena za 50% manja dobit neko u prva dva bilo bi logično das cijena ide dolje ,a ne up.
Logičnije bi blo da se vrati ispod 100 nego da ide prema 130.Uprskali su sa trečim kvartalom.

[/quote]
nema tebi spasa…
[/quote]
ma pusti ga…svatko ima pravo na svoje mišljenje i to je ok.ima on vart i svoje dionice koje brutalno rade tak da !!!! po bidu svi lopina veli da je izvještaj banana [thumbsup]

..stoga sam danas ponosan čovjek jer sve što sam izgradio danas sam svojim potpisom predao hrvatskoj državi...

Gledajući samo ovaj kvartal očito je da je adpl bolje poslovao vani nego doma. Otpisano je više od 7 mil kn rezerviranja i to povećava dobit. Mada bi rađe vidio rast prihoda ovo govori u prilog kvaliteti proizvoda.

S druge strane, ovaj kvartal nije ni približno dobar kao prva dva, no bilo bi i nerazumno očekivati stope rasta veće od 40% cijelo vrijeme.

Sve u svemu super, ako dobit prije poreza bude 40 mil. za 2010. ja zadovoljan.

Potpisujem.
Uprava ne luduje i povlači razumne poteze.

preko 29 mil. kn….

[/quote]
nema tebi spasa…
[/quote]
ma pusti ga…svatko ima pravo na svoje mišljenje i to je ok.ima on vart i svoje dionice koje brutalno rade tak da !!!! po bidu svi lopina veli da je izvještaj banana [thumbsup]
[/quote]
Bruto dobit:
2010.
1kvartal 11.197
2.kvartal 11.851
3.kvartal 9.232
Ovo za mene znaći trend pada dobiti-tako bi trebala iči i dionica

prodaja :
3.kvartal 2009 AOP 35 144.486
3.kvartal 2010 AOP 35 143.486

Ovo se zove stagnacija ili lagani pad u odnosu na prošlu godinu.
Ovo su podaci dostupni u financijskim izvješćima na ZSE.

#

Sve bi to imalo smisla da je dionica vrednovana kako treba. Ali, s obzirom da se trži po cijeni kao da je pred stečajem, ovi podaci nemaju nikakvu težinu. Već samim time što posluje izrazito pozitivno u trenutnom vremenu i okruženju je dovoljan razlog za veliku pohvalu.

Nema tu ničeg spektakularnog, profit izgleda mnogo veći nego prošle godine jer je onda bio nikakav. Ove godine u devet meseci cca 7 dinara po akciji, do kraja godine možda 10, a to na ovu cenu, razinu prodaje i bilans i nije baš neki super pazar.

Videćemo… zasad je po meni to bilo to.

Tira tara i pastira u frulicu kad zasvira...

Sve bi to imalo smisla da je dionica vrednovana kako treba. Ali, s obzirom da se trži po cijeni kao da je pred stečajem, ovi podaci nemaju nikakvu težinu. Već samim time što posluje izrazito pozitivno u trenutnom vremenu i okruženju je dovoljan razlog za veliku pohvalu.
[/quote]

Pa ne bi baš 420 miliona dinara kapitalizacije na ovu razinu prihoda i profita nazvao stečajnom cenom. Pusti što je nekad bilo… nekad bilo, sad se samo pominjalo.

Tira tara i pastira u frulicu kad zasvira...

U jednom postu Delux kaže da će radije kupovatri ADPL na p/E 8.
I ja ću isto kupovati na tom koeficijentu ili ako očekujem da će tu biti u kraćem razdoblju.
Ako se brutto dobit ostvari u četvrtom kao prosjek prva tri neto dobit ADPL u ovoj godini bi trebala iznositi 30,988 mil kn
30.988:/4.199.584 -124.310/=7,60 kn po dionici_vlastite dionice oduzete
7,60X8=60,8
I ja bi kupovao na toj cijeni.
Ali sadašnja cijena je cca 109 P/E=109:7,60=14,34
To je previsok koeficijent za firmu koja je trenutno u stagnaciji i nema rasta prodaje.
Mislim da ovako treba braniti istinu radi zaštite naivnih i leminga.
Ne volim radio Milevu bez matematičkog pokrića.

Mislim da ovako treba braniti istinu radi zaštite naivnih i leminga.
Ne volim radio Milevu bez matematičkog pokrića.

iako se u cijelosti slazem s vasim izlaganjem moram napomenuti da ako netko zna protumaciti vasu kalkulaciju onda valjda i zna tko je DELUX

Stop telling lies about me and I'll stop telling the truth about you.

Kolega lopina…
Da je drvo nepismeno, dosadno, neobrazovano, bez vizije, bez filinga za trgovinu….ti bi bio šuma…
Necu s tobom ulazit u daljnju raspravu, jer nema svrhe..
dovoljno si kažnjen bsamim sobom..

lp

[i]MOJI POSTOVI NISU SAVJET NA KUPNJU,NA PRODAJU,NITI NA BAVLJENJE DIONICAMA,NITI SU INVESTICIJSKI SAVJETI ILI PREPORUKE.[/i]

New Report

Close