ali nema Vas dosta … [cool] [wink] [lol]
uf dobio keca prije neko sam rekao keks. No,da se ispravim,ako udarim po bidu,NEMA VAS DOSTA,čisto da se zna.
Da li će mirovinci početi kupovati dionice AD plastika?
Po mojem mišljenju hoću.
Prvo, oni su jedini kakav takav generator likvidnosti u Lijepoj našoj
U koju dionicu onji ulažu, dionica raste (sjetite se samo Belišća pri ulasku u službeno tržište).
A zašto mislim da će kupovati?
Zato jer oni većinom ulažu u proizvodne kompanije (tipa Adris, Atlantic, Podrakva, Končar…i tu i tamo koju banku) sa kolko tolko sigurnom perspektivom. A AD plastik je osim toga i gotovo skroz izvozno orjentirana kompanija. U doba dok se Europa pomalo izvlači iz recesije, a dok se Hrvatska ne mrda iz mrtve točke…pretpostavljam da je to gotovo idealna prilika za ulaganje.
Također, većina mirovinca (mislim 3 od 4) su već bili vlasnici kompanije. A AD plastik je prebrodio krizu bez većih posljedica, a rezultati za ovu godinu sugeriraju postepen (čak i jak) oporavak svih bitnijih financijskih pookazatelja. 22,8 mil. kuna dobiti za prvih pola godine (naspram 164 000 za pola prošle godine), rezultati bolji od planiranih te 13,1 mil. kuna rezervacija samo potvrđuju gore navedenu tezu.
Uostalom, tko god si mislio što o gosp. Bakiću, po mojem mišljenju, čovjek vuče prilično dobre poteze u svojoj karijeri. A prošli tjedan je podebljao svoju poziciju četvrtog vlasnika AD plastika..
Pa tko voli…nek izvoli……
Ma ADPL je OK firma, ali mirovici je sigurno neće kupovati. Morali su je prodavati zbog nekakvih ograničenja po 40 kn i sigurno je neće kupovati sad po 100 kn. Uostalom ne zadovoljavi im kriterije likvidnosti. Ovdje nam je jedino Bakić jači špekulant, sve ostalo burek trejderi. Čast iznimkama (Crumi) [lol]
zbilja prestižna nagrada. svaka čast.
AD Plastik najbolji dobavljač Renaulta na području Euroazije
OK dobili su 5 iz zalaganja, ali što je s zaradom ili znanjem ?
Bez obzira što je očito ekipa s ovog foruma očito skeptična u spremnost mirovinaca u kupnju plastike, iz prometa u zadnjih sat vremena trgovanja dade se zaključiti suprotno.
Ako su mirovinci imali dionice u prošlosti pa ih zbog prijašnjih pravila igre morali prodati, a firma ostala na nogama pod udarom recesije….mislim da je napokon došlo vrijeme da ponovno uđu…..
uostalom, vidjet ćemo sljedeći tjedan
Bez obzira što je očito ekipa s ovog foruma očito skeptična u spremnost mirovinaca u kupnju plastike, iz prometa u zadnjih sat vremena trgovanja dade se zaključiti suprotno.
Ako su mirovinci imali dionice u prošlosti pa ih zbog prijašnjih pravila igre morali prodati, a firma ostala na nogama pod udarom recesije….mislim da je napokon došlo vrijeme da ponovno uđu…..
OMF bi bili idioti da sad počnu opet kupovati istu dionicu koju su silom prilika prodali prije godinu dana sa -70% !
OMF bi bili idioti da sad počnu opet kupovati istu dionicu koju su silom prilika prodali prije godinu dana sa -70% !
[/quote]
Kriza je došla, masovna rasprodaja i spašavanje žive glave….. i srušila se cijena…i morali su ju prodati..
U to doba je bilo pravilo da mirovinski fondovi moraju prodati dionice u svom portfelju ako tržišna kapitalizacija kompanije padne ispod 650 milijuna kuna.. u jednom trenu je čak pala ispod 170 milijuna….i jednostavno su ju morali prodati
BDW, danas je tržišna kapitalizacija od 350 mil. kuna. dovoljna za ulaz u dionicu…
A ako se tako razmišlja, onda mirovinci ne bi kupovali niti jednu dionicu na ZSE jer su sve prodavasli sa značajnim minusima (osim možda HT). A vidimo da to baš i nije tako….
Uostalom, mirovinci kupuju većinom proizvodne kompanije…A AD plastik to zasigurno jest…
hvala na članku. ovaj dio je meni zanimljiv
"Zanimljivi su im financijski rezultati: stalno bilježe rast osim 2008. godine, kad su imali gubitak od 43 milijuna kuna. Već sljedeće godine imali su plus od 16 milijuna, a do rujna ove godine dobit je već 30 milijuna kuna!"
"Zanimljivi su im financijski rezultati: stalno bilježe rast osim 2008. godine, kad su imali gubitak od 43 milijuna kuna. Već sljedeće godine imali su plus od 16 milijuna, a do rujna ove godine dobit je već 30 milijuna kuna!"
[/quote]
interesantno…kolko će imat na kraju godine 50mil? [lol] [lol] [lol]
[/quote]
interesantno…kolko će imat na kraju godine 50mil? [lol] [lol] [lol]
[/quote]
A to onda daje cijanu cijenu dionice xxx… [cool]