Što se tiče zakona, mislim da nije relevantna točka 4. već točka 12.
Točku 4. si tumačim da, ako je firma ušla u postupak stečaja, možeš kupovati njene dionice koliko god želiš i nećeš morati dati ponudu za preuzimanje.
Što se tiče zakona, mislim da nije relevantna točka 4. već točka 12.
Točku 4. si tumačim da, ako je firma ušla u postupak stečaja, možeš kupovati njene dionice koliko god želiš i nećeš morati dati ponudu za preuzimanje.
ako direktnom pogodbom uzima dionice mora dat ponudu. ako imaš udio u firmi koj je u stečaju ili uzmeš cijelu firmu onda nisi obavezan dat ponudu za preuzimanje. al to će se provjerit
@delux
ajd ne kenjaj, a moj post na prethodnoj stranici kao nisi videl. nemoj lagat. mirovinci nisu mogli kupovat i točka. sam to tebi trenutno ne paše jer ne možeš svršavati na sebe kao patrick bateman jer je dionica rasla a ti je nisi imao.
ulažite u znanje kolega jer očito ga nemate dovoljno.
Smiri se i nemoj se živcirat
Procitaj zakone malo, pa onda možemo dalje diskutirat…vidim da si jako nesiguran i nervozan pa i bezobrazan..
MIrovinci posljednih nekoliko mjeseci mogu kupovat sve gdje je tržišna kapitalizacija veća od 350 milijuna kuna…
A kapitalizacija plastike vec jako dugo nije bila ispod tih razina…
Dakle,ponavljam, tržišna kapitalizacija nije razlog zašto mirovinci ne ulažu u adpl…
A sto se tice javne ponude o kojoj ste poceli pisati, nemojte lupati napamet, sve lijepo piše u pravilniku o javnim ponudama.
Ja nisam pravnik, ali ova tocka mi je pala u oko..ispravite me ako griješim
P.s imam itekako adpl
[/quote]
onda znaš da je među ostalim, dionicom trgovano ispod mcapa od 350 milja u 6. mjesecu. koliko je riskantno kupovati ako si mirovinac na tim razinama znaš i sam.
p.s. ako imaš adpl onda ga očito nemaš dovoljno. al nek ti bude. znaš ti dobro kaj delaš…
@delux
ajd ne kenjaj, a moj post na prethodnoj stranici kao nisi videl. nemoj lagat. mirovinci nisu mogli kupovat i točka. sam to tebi trenutno ne paše jer ne možeš svršavati na sebe kao patrick bateman jer je dionica rasla a ti je nisi imao.
ulažite u znanje kolega jer očito ga nemate dovoljno.
Smiri se i nemoj se živcirat
Procitaj zakone malo, pa onda možemo dalje diskutirat…vidim da si jako nesiguran i nervozan pa i bezobrazan..
MIrovinci posljednih nekoliko mjeseci mogu kupovat sve gdje je tržišna kapitalizacija veća od 350 milijuna kuna…
A kapitalizacija plastike vec jako dugo nije bila ispod tih razina…
Dakle,ponavljam, tržišna kapitalizacija nije razlog zašto mirovinci ne ulažu u adpl…
A sto se tice javne ponude o kojoj ste poceli pisati, nemojte lupati napamet, sve lijepo piše u pravilniku o javnim ponudama.
Ja nisam pravnik, ali ova tocka mi je pala u oko..ispravite me ako griješim
P.s imam itekako adpl
[/quote]
onda znaš da je među ostalim, dionicom trgovano ispod mcapa od 350 milja u 6. mjesecu. koliko je riskantno kupovati ako si mirovinac na tim razinama znaš i sam.
p.s. ako imaš adpl onda ga očito nemaš dovoljno. al nek ti bude. znaš ti dobro kaj delaš…
[/quote]
Udaras nisko bespotrebno..
Ja svakoj firmi mogu naći mane i vrlo ih temeljito iznijeti
Takodjer i svakoj bilanci i svakom novcanom toku…
Ali kao sto vidis NIKADA nisam nista lose pisao o ovoj dionici i ovoj firmi…
Pisem ono sto doista mislim, pišem cinjenice…
Adpl je samo nekoliko dana u zadnjih 9 mjeseci bili ispod mcapa 350 mil kuna…
ako mirovinci smatraju da je dobra kupnja onda bi njih četvero koji mogu kupiti 40 % firme itekako mogli kupovati mjesecima, da cijena ne pada…
Imas sve dokumentirano unazad godinu i plo, moje ulaske i izlaske iz ove dionice
Svi šute i skupljaju ovu dionicu ili Vam je svima ovo reziheraška dionica [lol].
Ulaze u Službenu kotaciju, cijena kreće prema gore, a nitko ni riječi. Pa nije valjda da je našem splitu promakla ova dionica.
krenulo je i ovdje pumpanje? nešto kao ATGR ili kraćeg vijeka? [yawn]
Kakvo pumpanje? Pa trezor još nije ni započeo s kupnjom….čitate li vi uopće odluke sa Skupština?? [shocked]
Svi šute i skupljaju ovu dionicu ili Vam je svima ovo reziheraška dionica [lol].
Ulaze u Službenu kotaciju, cijena kreće prema gore, a nitko ni riječi. Pa nije valjda da je našem splitu promakla ova dionica.
svi su zaposleni liparenjem na bidu [lol]
ima li netko stanje danas u odnosu na prije 3-4 mjeseca? nisam detaljno pratio, a imam neki feeling da se netko konstantno krca ovom dionicom (akumulacija na 88-95 kn)
Stanje 29.09.2010. te promjene od 19.05.2010. (boldano)
Top 10 računa za vr. papir – "ADPL-R-A"
Vlasnik/nositelj računa Stanje [%] Vrsta računa
1. GRUPA AEROKOSMICHESKOE OBORUDOVANIE 1.259.875 30,00 Osnovni račun
2. PREVENT GLOBAL D.D. 1.081.770 25,76 Osnovni račun
3. HRVATSKA POŠTANSKA BANKA D.D. 136.860 3,26 Skrb. račun
4. AD PLASTIK D.D. (1/1) 130.497 3,11 Osnovni račun
5. BAKIĆ NENAD 118.385 2,82 Osnovni račun (- 6693)
6. PBZ D.D. 93.181 2,22 Skrb. račun (-100)
7. BOBAN JOSIP 68.543 1,63 Osnovni račun
8. ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D. 56.000 1,33 Skrb. račun
9. MILIŠIĆ MARIN 36.818 0,88 Osnovni račun
10. POKRAJAC ILIJA 36.713 0,87 Osnovni račun
Ukupno: 71,88
Dakle u promatranom periodu smanjile su se pozicije kod Bakića i PBZ skrbničkog. Tko je kupovao – ne vidi se iz Top-10