Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ADPL | 9,48 | 15.536 | 1,639 | 9,44 | 9,58 | 0,84% |
Lanica…a što ih prijeci da sad kupuju?
Lanica…a što ih prijeci da sad kupuju?
ne kužim kaj ti nije jasno- postoji regulativa ulaganja pa ono….pravilnik o ulaganju +dopune i udri…kaj se tiče dal budu il ne ja imam svoje mišljenje pogotovo kad je prevent u banani tak da mašta radi svašta [thumbsup]
Cijena Količina
93,89 95
93,99 111
94,00 54
94,49 200
95,00 4017
95,90 50
95,9
Jel treba komentar ili je ovo dosta? [lol]
[lol] [lol] od tebe dosta [lol]
Dakle za lanicu i ostale
Mirovinski fondovi mogu ulagati u društva koja imaju mcap veci od 350 milijuna kuna..
AD Plastik to ime odavno i mirovinske fondove nitko ne prijeci da kupuju vec godinu dana , osim njihovih odluka.
.ulazak u prvu kotaciju ništa ne mjenja s te strane, jer da mirovinci žele, odavno su mogli kupovat i plastiku i lkpc i ulpl…
I po ovim cijenama je Mcap adpl cca 370 milijuna kn
http://www.glas-slavonije.hr/vijest.asp?rub=7&ID_VIJESTI=118107
Dakle za lanicu i ostale
Mirovinski fondovi mogu ulagati u društva koja imaju mcap veci od 350 milijuna kuna..
AD Plastik to ime odavno i mirovinske fondove nitko ne prijeci da kupuju vec godinu dana , osim njihovih odluka.
.ulazak u prvu kotaciju ništa ne mjenja s te strane, jer da mirovinci žele, odavno su mogli kupovat i plastiku i lkpc i ulpl…
Samo kratka opaska, mirovinski fondovi su prodavali ADPL oko 40 kuna ( ili je to bio jedan, ako se ne varam AZ ), baš kada sam ja kupovao.
[tongue]
Da li će sada opet kupovati po 90 ili 100, ne znam.
lp
Dakle za lanicu i ostale
za deluks i slične
relevantna stranica je HANFA sa pravilnicima i zakonom a ne glas slavonije ili arena. nije sve u market kapu ima neš u free floatu i službenom tržištu znaš…postoji dosta drugih ograničenja po dionici udio ovo ono..to če možda bit u sljedećem broju arene.. ja nisam rekao da će kupovat ali od 1-10 opet mogu tak da..prevent ovo ono, dobra firma ovo ono, bit će tu svašta. [thumbsup]
samo zaboravljaš da je prije bila potrebna tržišna kapitalizacija od 650 milja, a reletivno je nedavno to spušteno na 350/450 mil. s tim da ako je mcap 380 mil na ovoj cijeni, misliš da im nije riskantno kupovati pa kasnije prodavati ko ludi kad padne ispod toga.
p.s. kao i što u članku piše – “Tržišna kapitalizacija AD plastika je krajem 2007. godine iznosila sada teško dostižnih 944,1 milijun kuna. No, financijska kriza, recesija kako strana tako i domaća, srušili su vrijednost svih dionica na burzi, pa tako i ove.To je dovelo do toga da je regulator naredio mirovincima da se povuku iz te kompanije…“
Dakle za lanicu i ostale
za deluks i slične
relevantna stranica je HANFA sa pravilnicima i zakonom a ne glas slavonije ili arena. nije sve u market kapu ima neš u free floatu i službenom tržištu znaš…postoji dosta drugih ograničenja po dionici udio ovo ono..to če možda bit u sljedećem broju arene.. ja nisam rekao da će kupovat ali od 1-10 opet mogu tak da..prevent ovo ono, dobra firma ovo ono, bit će tu svašta. [thumbsup]
[/quote]
Da li ce biti svašta ili ne, u to ne ulazim..
Ali Mirovinski fondovi imaju potpuno pravo kupovati adpl vec godinu dana..( ako se hvatas za free float, znas i sam da je dovoljno velik)
Dakle ulazak u prvu kotaciji ne donosi ništa revolucionarno i mirovinci ne dobivaju nikakve posebne pogodnosti
A zasto ne kupuju, to je drugi par rukava
Dakle za lanicu i ostale
za deluks i slične
[/quote]
Da li ce biti svašta ili ne, u to ne ulazim..
Ali Mirovinski fondovi imaju potpuno pravo kupovati adpl vec godinu dana..( ako se hvatas za free float, znas i sam da je dovoljno velik)
Dakle ulazak u prvu kotaciji ne donosi ništa revolucionarno i mirovinci ne dobivaju nikakve posebne pogodnosti
A zasto ne kupuju, to je drugi par rukava
[/quote]
da skratim-nisu mogli kupovat. i fakat mi se ne da o tome. S time pogledaj šta sve službeno tržište nosi i kaj se sve mora desit [lol] mali mig CROBEX – CROBEX10 [thumbsup]1.10. i onda počinje igra mladog tigra [lol] al opet ak vani sve prdne ne bude tu ništa al opet…