ADPL (AD Plastik d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ADPL (AD Plastik d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 16.11.2024. u 20:48
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ADPL
11,20
2.968
265
11,00
11,20
1,82%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

http://www.zse.hr/userdocsimages/novosti/KnfTFaOOJfVCgbFfd1cwNg==.pdf

to je firma!!!!!!!!!!!!!!!! [thumbsup]

Da, ono što je evidentno (a manje bitno) je sve bolji corporate governance maintanance. Čak su i javno objavili forecast dobiti nakon poreza i amortizacije za 2010 koja je, prema konzervativnim procjenama (vidljivo iz dopisa) tj. bez očekivanja poboljšanja stanja na najvećem tržištu za ADPL, onoga u Rusiji, za 25% veća nego ona u 2009. Dakle usudili su se javno podijeliti tu informaciju sa dioničarima putem zagrebačke burze, što se jako malo kompanija usudilo napraviti i to onih iz prve kotacije. Obično se nadrobi nešto o prihodima, ako i to, i tu priča prestaje.

Ono drugo što je evidentno (a više bitno) je ova rečenica iz dopisa:

"Potrebne investicije se mogu osigurati iz tekuće likvidosti"

kao i ovo:

"Tijekom 2010 planira se redovno vraćanje kredita i daljnje smanjenje zaduženosti Grupe"

Dakle tri se stvari događaju simultano u korist dioničara:

1. Povećava se dobit
2. Smanjuje se zaduženost (koja je ionako niska)
3. Ne prestaje se sa ciklusom ulaganja i širenja proizvodnje kroz širenje proizvodnih pogona, strateških partnerstva i optimizaciju poslovnih procesa.

Kako je to sve moguće istovremeno? Zato jer ova firma ima jedan od najjačih operativnih cash-flowa na ZSE i zato jer je veliki dio kapitala osigurala još 2007. ulaskom strateškog partnera u strukturu po cca 250 kuna po dionici. Zato jer su svoju prilagodbu krizi napravili još početkom 2008 i otpustili (nažalost) prvu tranšu zaposlenika u RH uz istovremeno širenje pogona u državama jeftinije radne snage i sada je omjer zaposlenih van RH i onih unutar RH 3/1. Alokacijom dijela proizvodnih pogona i prenamjenm zemljišta u svrhu profitabilnijeg upravljanja assetom…itd..itd..

Pročitao sam u par navrata na ovom forumu negativne konotacije vezano za upravu ove kompanije. No ono što se iz njihovih poslovnih rezultata unazad dvije godine, i njihovih poslovnih poteza tiće, moram priznat da nema puno drugih poduzeća na ZSE koja radi više u korist dioničara. Možda jedna ili dvije (ali čije su cijene dionica već lagano preskupe ako mene pitate).

Dozvolite da budem malo subjektivan možda, ali ja sam naprosto oduševljen ovom firmom i upravom. Barem zaključujući iz meni, javno dostupnim, informacijama i brojkama.

Što se tiće kratkoročnog kretanja cijene dionice, nezahvalno je prognozirati ali čini mi se da imamo poprilično jakog sellera već neko vrijeme tako da bi cijena dionice čak mogla i nastaviti silaznom putanjom još neko vrijeme. Meni fajn.

sportski pozdrav

neznam da bude baš prilike za dokup,jer ako tržište krene,neće ni adpl čekati,a i seller će prištopati,pa nije baš u takvoj neprilici da ne može pričekati koji mjesec [cool]

http://www.zse.hr/userdocsimages/novosti/KnfTFaOOJfVCgbFfd1cwNg==.pdf

to je firma!!!!!!!!!!!!!!!! [thumbsup]

Da, ono što je evidentno (a manje bitno) je sve bolji corporate governance maintanance. Čak su i javno objavili forecast dobiti nakon poreza i amortizacije za 2010 koja je, prema konzervativnim procjenama (vidljivo iz dopisa) tj. bez očekivanja poboljšanja stanja na najvećem tržištu za ADPL, onoga u Rusiji, za 25% veća nego ona u 2009. Dakle usudili su se javno podijeliti tu informaciju sa dioničarima putem zagrebačke burze, što se jako malo kompanija usudilo napraviti i to onih iz prve kotacije. Obično se nadrobi nešto o prihodima, ako i to, i tu priča prestaje.

Ono drugo što je evidentno (a više bitno) je ova rečenica iz dopisa:

"Potrebne investicije se mogu osigurati iz tekuće likvidosti"

kao i ovo:

"Tijekom 2010 planira se redovno vraćanje kredita i daljnje smanjenje zaduženosti Grupe"

Dakle tri se stvari događaju simultano u korist dioničara:

1. Povećava se dobit
2. Smanjuje se zaduženost (koja je ionako niska)
3. Ne prestaje se sa ciklusom ulaganja i širenja proizvodnje kroz širenje proizvodnih pogona, strateških partnerstva i optimizaciju poslovnih procesa.

Kako je to sve moguće istovremeno? Zato jer ova firma ima jedan od najjačih operativnih cash-flowa na ZSE i zato jer je veliki dio kapitala osigurala još 2007. ulaskom strateškog partnera u strukturu po cca 250 kuna po dionici. Zato jer su svoju prilagodbu krizi napravili još početkom 2008 i otpustili (nažalost) prvu tranšu zaposlenika u RH uz istovremeno širenje pogona u državama jeftinije radne snage i sada je omjer zaposlenih van RH i onih unutar RH 3/1. Alokacijom dijela proizvodnih pogona i prenamjenm zemljišta u svrhu profitabilnijeg upravljanja assetom…itd..itd..

Pročitao sam u par navrata na ovom forumu negativne konotacije vezano za upravu ove kompanije. No ono što se iz njihovih poslovnih rezultata unazad dvije godine, i njihovih poslovnih poteza tiće, moram priznat da nema puno drugih poduzeća na ZSE koja radi više u korist dioničara. Možda jedna ili dvije (ali čije su cijene dionica već lagano preskupe ako mene pitate).

Dozvolite da budem malo subjektivan možda, ali ja sam naprosto oduševljen ovom firmom i upravom. Barem zaključujući iz meni, javno dostupnim, informacijama i brojkama.

Što se tiće kratkoročnog kretanja cijene dionice, nezahvalno je prognozirati ali čini mi se da imamo poprilično jakog sellera već neko vrijeme tako da bi cijena dionice čak mogla i nastaviti silaznom putanjom još neko vrijeme. Meni fajn.

sportski pozdrav

[/quote]
mogu samo nadodati – Bring it on Zaba skrbnički [cool]

..stoga sam danas ponosan čovjek jer sve što sam izgradio danas sam svojim potpisom predao hrvatskoj državi...

Bakić i dalje skuplja kao vjeverica, a ovaj skrbnički je ispao iz prvih deset..
Ovdje mi nešto nije jasno, da bi se ovaj Milišić pojavio na 10-ki, skrbnički je morao kratit barem 23000 komada. Toliko nije protrgovano u zadnjih mjesec dana da je samo skrbnički prodavao..

6. 6. BAKIĆ NENAD +800 114.473 91,05 12.03.10 10,42 2,73%
IN 10. MILIŠIĆ MARIN 36.818 91,05 12.03.10 3,35 0,88%
9. OUT ZAGREBAČKA BANKA D.D. -59.420 91,05 12.03.10

Evo zainteresiralo me, pa ako neko ima volje odgovoriti..

Samo najmudriji i najgluplji ne mogu se promijeniti. (Konfucije)

Ovdje mi nešto nije jasno, da bi se ovaj Milišić pojavio na 10-ki, skrbnički je morao kratit barem 23000 komada. Toliko nije protrgovano u zadnjih mjesec dana da je samo skrbnički prodavao..

Ne mora nužno biti kraćenje. Svojedobno je Bakić obični account prepolovio i dio stavio na skrbnički. Moguć je i suprotni smjer. Dakle, ne mora uopće biti u pitanju neka transakcija.

U bilo kojem momentu na svoj portfelj možete gledati kao da vam ga je tog časa netko poklonio i nije vam rekao kupovne cijene

Ne znači da je ZABA skrbnički prodavao, ako je ispao uz top 10. Premjestio je pozicije na drugi račun (ili račune) koji je (su) ispod top10 ili, možda, na neke unutar top 10.

Zaba skrbnički je u zadnjih 2 tjedna dva puta premjestio pozicije sa tog računa. Prvi puta za 13.8 K komada, drugi puta za minimalno 23K s čime je i isapo van top 10. Moguće je da je onih prvih 13,8K komada zapravo otišlo na HPB skrbnički unutar top 10 koji je odjednom pak povećao poziciju za preko 14K neki dan, a to nije išlo preko burze.

To sve skupa nije toliko bitno ako mene pitate jer ne nalaže ništa. Onaj kojemu je to važno bi trebao jednom tjedno prošetati do SDA i vidjeti točno sve promjene koje se događaju jer se iz top 10 ne dade zaključiti ništa već samo ostaje na pretpostavkama. Ono što ja vidim prema trgovanju zadnjih par tjedana nalaže mi da je jedan prodavač i da vrši popriličan pritisak na prodaju.

67,70% 70,93%
Ovo su promjene u Top 10 od 01.01.09. do danas gdje se vidi da se skuplja. Nisam dugo bio na ovoj temi pa sam sad pročitao par stranica i naletio na toliko gluposti na jednom mjestu da je to strava. Postoje tu likovi koji pišu onako iz glave , a da u opće nemaju alat pomoću kojega se vide nekakve promjene u Top 10. Naravno da u opće nemam namjeru postati podatke dobivene pomoću tog alata jer je to šteta trošiti na svakoga. Lakše ih je pustiti da se valjaju u vlastitom neznanju. Bar se možemo nečemu dobro nasmijati ako ništa drugo.

who dares, wins

evo usporedba top 10

WWW.THEVENUSPROJECT.COM

AD plastik je vec sada cvrsto pozicioniran na ruskom trzistu sto mu daje veliku prednost nad konkurencijom. Jedna je od rijetkih firmi koja je iz krize izisla jaca i konkurentnija i to im se mora priznati. Smanjili su pozicije u Hrvatskoj, a povecali u Rusiji koju i Renault smatra prioritetnim trzistem:
http://metro-portal.hr/vijesti/sport/ostali-sportovi/ruska-lada-ulazi-u-formulu-1

Bili su planovi da se vozi velika nagrada Moskve ali je to negdje zapelo. Kako su sad Srbi pokušali ući u F1 pa su Talijani skoro izludili od toga više me ništa ne čudi. Kad Punto uleti u šikanu…

who dares, wins

http://seebiz.eu/hr/tvrtke/transport/ad-plastik-novim-ulaganjima-do-jacanja-na-ruskom-trzistu,70839.html

Jedna od mogućnosti! Ipak je MACD presjekao u SELL.
Oprez ulagačima, ne nasjedajte na fore nekih likova, ADPL je solidno narastao, nekih 300% i normalno je da se iskorigira jer određeni pojedinci će uzimati profit.

26.11.2010 - Dan D

New Report

Close