ADPL (AD Plastik d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ADPL (AD Plastik d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 06.11.2024. u 01:54
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ADPL
10,40
5.075
488
10,45
10,60
-0,48%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

165

Čuj forward.
Koji crni forward?
Pa ova firma radi za kikiriki otkad je osnovana, njihova misija je zaraditi za plaće.
O čemu vi pričate?
Jedini razlog rasta ove dionice je to što je bila na 0,4 BV i to je sve.
Ovo je živi očaj od firme i takva je otkad postoji.
E, da kad sam već tu molio bih kolegu governora da nam izračuna ROA i ROE.
Prema riječima kolege governora Janaf sa ROE 3,9 i ROA 3,6 ne valja i nije profitabilan te kolega governor savjetuje dioničare Janafa da radije stave novce na oročenje i uzmu kamatu od 5% jer je to više od povrata na kapital Janafa.
E sad bih ja želio doznati ako je tome tako zašto onda kolega governor preporučuje ADPL koji ima ROE 2,7 i ROA 1,6.
To su izuzetno loši pokazatelji i govore nam da je ADPL vrlo neprofitabilna firma .
Isto tako nam govore da Janaf ima duplo bolje pokazatelje.
Zašto onda kolega governor preporučuje kupnju ADPL a prodaju JNAF?
Da li je razlog tome želja da se iskrcaju dionice ADPL a kupe dionice JNAF?
Kolega governor, da li dioničari ADPL trebaju odmah danas nakon otvaranja prodati svoje dionice a novac položiti u banku na oročenje jer je kamata od 5-6% puno bolja od 1,6% koliko nudi ADPL?

Poštovani Fedya,

prije svega zahvaljujem na javljanju, angažmanu, te postavljenim upitima mome bratu.

S obzirom da je on otišao sa TK prije 4 mjeseca i više se ne bavi ovime niti je u toku, bit ću slobodan vam ja izaći u susret.

Obećajem da ću na sva vaša pitanja, argumente i teze dati odgovore, pojašnjenja, kontra argumente i kontra teze. Sve u detalje. Ali ne još. Strpit ćete se još malo, nadam se. Znate i sami da Vi i ja djelujemo timski. [cool]

srdačan pozdrav,

guvernerov mlađi brat, GUBERNATOR

A ha, evo veleuvaženi kolega Fedya dobio čarobnjačko pojačanje. A jeste li primjetili da dosada svaki put kada se kolega javio najkasnije dan dva nakon toga dionica otprhnula gore. Inače nikada do sad ne dijelim kolce ali sada su ga zaslužila obojica.

respect.

"Kupujte zemlju, ona se više ne proizvodi"

Daimler i Renault planiraju zajedničku proizvodnju u Sloveniji

Njemački automobilski div Daimler i njegov francuski rival Renault planiraju osnovati joint venture u Sloveniji u sklopu kojeg bi proizvodili modele Smart i Twingo.

Kako piše Financial Times Deutschland, navedeni modeli trebala bi se proizvoditi u tvornici u Novom Mestu, a druga mogućnost, ako se ne realizira projekt u Sloveniji, je gradić Hambach na istoku Francuske. Daimler nije želio komentirati spomenuti projekt, no u prosincu lani najavio je da bi početkom 2010. s konkurentom mogao sklopiti dogovor o podjeli troškova u proizvodnji malih automobila. Inače, navedene su kompanije već duže vrijeme u pregovorima o mogućem partnerstvu

Evo nam se ponovno pojavio g. Bakic u top10 (vratio je pod svoje ime dionice koje su mu bile pod zagrebackom bankom). Valjda ipak zeli da se zna kako on vec odavno vjeruje u ovu dionicu (iako je malo prerano poceo vjerovati u nju). Kako bilo da bilo top10 kontinuirano povecava svoj udio u vlasnickoj strukturi. Ovo je dionica koja se ne rasprodaje, ova je dionica koja se skuplja. Najbolji forward na zse.

Čuj forward.
Koji crni forward?
Pa ova firma radi za kikiriki otkad je osnovana, njihova misija je zaraditi za plaće.
O čemu vi pričate?
Jedini razlog rasta ove dionice je to što je bila na 0,4 BV i to je sve.
Ovo je živi očaj od firme i takva je otkad postoji.
E, da kad sam već tu molio bih kolegu governora da nam izračuna ROA i ROE.
Prema riječima kolege governora Janaf sa ROE 3,9 i ROA 3,6 ne valja i nije profitabilan te kolega governor savjetuje dioničare Janafa da radije stave novce na oročenje i uzmu kamatu od 5% jer je to više od povrata na kapital Janafa.
E sad bih ja želio doznati ako je tome tako zašto onda kolega governor preporučuje ADPL koji ima ROE 2,7 i ROA 1,6.
To su izuzetno loši pokazatelji i govore nam da je ADPL vrlo neprofitabilna firma .
Isto tako nam govore da Janaf ima duplo bolje pokazatelje.
Zašto onda kolega governor preporučuje kupnju ADPL a prodaju JNAF?
Da li je razlog tome želja da se iskrcaju dionice ADPL a kupe dionice JNAF?
Kolega governor, da li dioničari ADPL trebaju odmah danas nakon otvaranja prodati svoje dionice a novac položiti u banku na oročenje jer je kamata od 5-6% puno bolja od 1,6% koliko nudi ADPL?
[/quote]
Samo vi kolega i dalje djelujte i otresite sve koje možete sa ove dionice. Pozdravljam vaš trud.

Na 72 kn (11.11.2009.) ste odradili lavovski posao sa pljuvanjem po ovoj dionici. Meni je tada vaše pisanje bilo smiješno i još sam malo pojačao poziciju. Došla je do 109 kn (4.2.2010.). To je rast od 50% (slovima: pedeset posto) u manje od tri mjeseca. Još je indikativno da je crobex u tom periodu narastao oko 5%.

Naravno, jasno je da vi sada ovdje ne pišete samo zbog ADPL. On je kolateralna žrtva. Radi se o tome što ste ušli u JNAF, pa je ovo osveta za loše pisanje nekih kolega o njemu, a oni hvale ADPL. Dajte još jedan malo jači rafal negativnih postova, ovo je piletina.

Keep up the good work!

U bilo kojem momentu na svoj portfelj možete gledati kao da vam ga je tog časa netko poklonio i nije vam rekao kupovne cijene

Gledajte kolega beeblbrox/GUBERNATOR, mogu vas zvati Vilim?
Činjenica je da je ovo prilično jadna firma.
Uvijek bila i uvijek će biti.
Evo uspjeli su zaraditi za plaće i svaka im čast na tome.
Drago mi je zbog radnika.
Međutim prema riječima direktora, perspektiva je prilično loša, i ovo što su uspjeli u zadnjih 6 mjeseci zaraditi neke novce, to će otići na saniranje nadolazećih gubitaka.
Evo što je početkom 2009. godine rekao kolega Josip Boban, direktor AD Plastika a mislim da je on ovdje jedini sa stvarnim podacima o stanju firme:

"Ako bi se negativni trend nastavio sljedećih nekoliko godina, bilo bi upitno što bi se dogodilo sa tvrtkom.
Velika je opasnost da će dio europskih tvrtki koje se bave proizvodnjom za autoindustriju, kao što je AD Plastik, ići u stečaj, kaže Josip Boban."

Dakle, sam direktor firme najavljuje mogućnost stečaja AD Plastika a vi meni pričate o nekakvoj perspektivi?!?!?!
E, sad, da li će u ovoj gadnoj krizi ljudi odlučiti radije kupiti novi Renault Megane ili će radije kupiti paštetu i salamu od Podravke ,to ćemo vidjeti.
[bye]

AZ FONDOM DO BLAGOSTANJA

budućnost cijene ove dionice nije baš svjetla-ok ekipa se zaigrala ,svi koji su željeli izaći van sa profitom imali su priliku -to je to za ovaj put-a što se tiče automobilske industrije mislim da je podatak -koji je prije par dana izašao u tisku -o 60% padu prodaje novih auta sasvim dovoljan signal za sell-opciju…

Gledajte kolega beeblbrox/GUBERNATOR, mogu vas zvati Vilim?
Uvijek bila i uvijek će biti.
Evo uspjeli su zaraditi za plaće i svaka im čast na tome.
Drago mi je zbog radnika.
Međutim prema riječima direktora, perspektiva je prilično loša, i ovo što su uspjeli u zadnjih 6 mjeseci zaraditi neke novce, to će otići na saniranje nadolazećih gubitaka.
Evo što je početkom 2009. godine rekao kolega Josip Boban, direktor AD Plastika a mislim da je on ovdje jedini sa stvarnim podacima o stanju firme:

"Ako bi se negativni trend nastavio sljedećih nekoliko godina, bilo bi upitno što bi se dogodilo sa tvrtkom.
Velika je opasnost da će dio europskih tvrtki koje se bave proizvodnjom za autoindustriju, kao što je AD Plastik, ići u stečaj, kaže Josip Boban."

Dakle, sam direktor firme najavljuje mogućnost stečaja AD Plastika a vi meni pričate o nekakvoj perspektivi?!?!?!
E, sad, da li će u ovoj gadnoj krizi ljudi odlučiti radije kupiti novi Renault Megane ili će radije kupiti paštetu i salamu od Podravke ,to ćemo vidjeti.
[bye]

poštovani Fedya, ex Ententinis, smijem li Vas zvati Naš Slatki Feđica?

jako ste me razočarali. Pa nećete nam valjda podvaljivati interview sa početka 2009.uz očekivanja _tada_ kad znamo da je autoindustrija odradila turning point tokom 2009 o čemu svjedoće i sve bolji poslovni rezultati kompanije ADPL. Očekujem kvalitetnije argumente od Vas kolega.

Kad smo kod paštete ili Renaulta… pašteta naravno. Ali od Pik Vrbovca. A 70 % proizvodnje ADPL je ionako alocirano izvan RH, dok su prihodi najvećim dijelom iz izvoza, tako da se uz naknadni argument kolege lacoste-a o očekivanju pada prodaje novih automobila od 60% mora nadodati samo jedan sitan podatak koji je on "zaboravio"… a taj je da se ta brojka odnosi na RH. Ukoliko smatrate da RH uživa znatan udio u Europskom i svjetskom tržištu automobila, onda je argument na mjestu. A kako znamo da je upravo suprotno, tada ćemo se držati Pik Vrbovec paštete iz najuspješnijeg koncerna na ovim prostorima AGROKOR.

srdačno Vaš,

GMB GUBERNATOR

Ovo je poslovni forum a ne diletantski.

A ako je vama 16,3 milijuna kuna dobiti jadno onda ste vrlo neuki.

btw. nebudite ljubomorni, još možete ući u ovu dionicu i jako dobro zaraditi za koji mjesec.

cestitam svim dionicarima ad plastika na dobroj zaradi,nisam usao u njega iz razloga sto sam prije kupnje konzultirao jednog starijeg gospodina dobro upoznatog sa situacijom u ad plstik i on mi je rekao da se kanim toga jer njima i njihovim izvjescima nije za vjerovati.poslusao sam ga i odlucio svoj novi novac davati jedino u tvrtke koje posluju bolje od mene i koje su vjerodostojnije od mene samog.

jednog starijeg gospodina

Cijela državna aparatura zadužena za dionice, statut rh i zakoni koji jamče transparentnost i sigurnost ulaganja vs. jedan stariji gospodin.
Ili je taj gospodin Bog ili ste vi… ma ne želim upotrebljavat takav rječnik.

Vaš link

Obratiti paznju na povecanje prodaje u Kini

Nije bolest sve što boli

New Report

Close