ADPL (AD Plastik d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ADPL (AD Plastik d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 22.11.2024. u 21:07
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ADPL
10,54
24.729
2,346
10,55
10,85
-2,76%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

I zaboravija san na kraju napisati no hard feelings, jer nisam te tija iskenjat nego cisto malo ukazat neke detalje.

A inace govori se da ce daciin suv Duster krenuti jako dobro, na nekih 1300 komada dnevno.

"Uz ovakvu ekonomsku politiku koju kreiraju naši “vrsni” političari, pa i pokoji ekonomist AD Plastik teško da će na domaćem tržištu ostvariti pozitivan rezultat, pa će naših radnika do kraja godine u Hrvatskoj biti još stotinjak manje.
Sada nas je sveukupno 2100, u Hrvatskoj 700, bilo nas je tisuću, no morali smo dati 300 otkaza, mislili smo da je s otkazima gotovo, no u drugom kvartalu ove godine bit ćemo prisiljeni ići na dodatno smanjenje ljudi – kaže Josip Boban iz solinskog AD Plastika, proizvođača dijelova i pribora za autoindustriju. "

Potresne vijesti.
Evo direktor kaže da neće ostvariti pozitivan rezultat.
Dake ovo pozitivno izvješće je ipak bilo samo trenutni bljesak i AD plastik ide natrag u gubitak.
Izgleda da uskoro stiže drugi udar krize jer otpustiti toliki broj radnika znači samo jedno.
Da posla nema na vidiku

Vaš link

Koliko sam ja shvatio iz članka Boban kaže da se ne isplati poslovati u Hrvatskoj i da tu pravi gubitak te će smanjiti broj zaposlenih. Međutim, njima je u Hrvatskoj oko 30% radne snage (700 od 2100) pa to ne znači da će firma kao cijelina poslovati s gubitkom. S obzirom kako se u Hrvatskoj tretiraju izvoznici mislim da nikoga ne iznenađuje da je proizvodnja u Hrvatskoj neprofitabilna i da se radna mjesta zatvaraju.

Sa ovakvom politkom za 10 godina nećemo uopće imati proizvodnju. Bit ćemo kao Grčka: maslinovo ulje, feta sir i turizam.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

Netko je odlučio danas napraviti dobar dokup! [thumbsup]

ovaj s tisućicom se pomaknuo sa 105 na 102. sad je lakša meta ako ima dobrovoljaca uopće.

"ne vrijedi se raspravljati sa budalom, jer te spusti na svoj nivo, i onda te pobjedi na iskustvo" Mreich

Evo nam se ponovno pojavio g. Bakic u top10 (vratio je pod svoje ime dionice koje su mu bile pod zagrebackom bankom). Valjda ipak zeli da se zna kako on vec odavno vjeruje u ovu dionicu (iako je malo prerano poceo vjerovati u nju). Kako bilo da bilo top10 kontinuirano povecava svoj udio u vlasnickoj strukturi. Ovo je dionica koja se ne rasprodaje, ova je dionica koja se skuplja. Najbolji forward na zse.

Evo nam se ponovno pojavio g. Bakic u top10 (vratio je pod svoje ime dionice koje su mu bile pod zagrebackom bankom). Valjda ipak zeli da se zna kako on vec odavno vjeruje u ovu dionicu (iako je malo prerano poceo vjerovati u nju). Kako bilo da bilo top10 kontinuirano povecava svoj udio u vlasnickoj strukturi. Ovo je dionica koja se ne rasprodaje, ova je dionica koja se skuplja. Najbolji forward na zse.

Ma dobro, da ovaj papir ima dobar forward jasno je svima osim valjda nekih FM-a. Da ima najbolji, ne bih baš išao tako daleko.

"Kupujte zemlju, ona se više ne proizvodi"

Zapamtite sadašnju cijenu dionice (98.00 kn) 01.07.2010. cemo zajedno pogledati i vidjeti koliko sam pogrijesio. Može? Lijepi pozdrav.

Zapamtite sadašnju cijenu dionice (98.00 kn) 01.07.2010. cemo zajedno pogledati i vidjeti koliko sam pogrijesio. Može? Lijepi pozdrav.

hahaha ovo mi je naj post do sada

cek ti kazes da bu na 35 kuna ili na 165 kuna??

nije bitno dal dobis pare na racun, glavno da prikazes dobit, kuš ne!

hahaha ovo mi je naj post do sada

cek ti kazes da bu na 35 kuna ili na 165 kuna??
[/quote]
to čemo saznat 1.7. i onda će lik reć-jesam vam reko

..stoga sam danas ponosan čovjek jer sve što sam izgradio danas sam svojim potpisom predao hrvatskoj državi...

Čuj forward.
Koji crni forward?
Pa ova firma radi za kikiriki otkad je osnovana, njihova misija je zaraditi za plaće.
O čemu vi pričate?
Jedini razlog rasta ove dionice je to što je bila na 0,4 BV i to je sve.
Ovo je živi očaj od firme i takva je otkad postoji.
E, da kad sam već tu molio bih kolegu governora da nam izračuna ROA i ROE.
Prema riječima kolege governora Janaf sa ROE 3,9 i ROA 3,6 ne valja i nije profitabilan te kolega governor savjetuje dioničare Janafa da radije stave novce na oročenje i uzmu kamatu od 5% jer je to više od povrata na kapital Janafa.
E sad bih ja želio doznati ako je tome tako zašto onda kolega governor preporučuje ADPL koji ima ROE 2,7 i ROA 1,6.
To su izuzetno loši pokazatelji i govore nam da je ADPL vrlo neprofitabilna firma .
Isto tako nam govore da Janaf ima duplo bolje pokazatelje.
Zašto onda kolega governor preporučuje kupnju ADPL a prodaju JNAF?
Da li je razlog tome želja da se iskrcaju dionice ADPL a kupe dionice JNAF?
Kolega governor, da li dioničari ADPL trebaju odmah danas nakon otvaranja prodati svoje dionice a novac položiti u banku na oročenje jer je kamata od 5-6% puno bolja od 1,6% koliko nudi ADPL?

AZ FONDOM DO BLAGOSTANJA

Bravo kolega Fedya, ovo ste odlično elaborirali. Ni sam ne bih bolje.

Mene samo zanima da li vi znate ( može i kolega Gubernator-brat od Guvernera ) kolika je NPM ADPL???
Meni je to najvažniji podatak nakon bv-a.

Unaprijed hvala

ps ja rijetko dijelim stotke, ali ovaj put ste zaslužili [thumbsup]

http://www.kucilooro.webs.com/

čuj ovu dvojicu ahahahahahaha…prestrašno

..stoga sam danas ponosan čovjek jer sve što sam izgradio danas sam svojim potpisom predao hrvatskoj državi...

New Report

Close