ADPL (AD Plastik d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ADPL (AD Plastik d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 22.11.2024. u 23:22
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ADPL
10,54
24.729
2,346
10,55
10,85
-2,76%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

riješit ovog na 105..

"ne vrijedi se raspravljati sa budalom, jer te spusti na svoj nivo, i onda te pobjedi na iskustvo" Mreich

hmhm nekako mi se cudno ask odjedanput povukao, mislio sam da ce vise dole, sada sam i ja na vagi…

Mislim jos cekam sigurno samo sam ga s obzirom na Amere cetvrtak i petak ocekivao barem dve tri kune ispod 100.

nije bitno dal dobis pare na racun, glavno da prikazes dobit, kuš ne!

"Uz ovakvu ekonomsku politiku koju kreiraju naši “vrsni” političari, pa i pokoji ekonomist AD Plastik teško da će na domaćem tržištu ostvariti pozitivan rezultat, pa će naših radnika do kraja godine u Hrvatskoj biti još stotinjak manje.
Sada nas je sveukupno 2100, u Hrvatskoj 700, bilo nas je tisuću, no morali smo dati 300 otkaza, mislili smo da je s otkazima gotovo, no u drugom kvartalu ove godine bit ćemo prisiljeni ići na dodatno smanjenje ljudi – kaže Josip Boban iz solinskog AD Plastika, proizvođača dijelova i pribora za autoindustriju. "

Potresne vijesti.
Evo direktor kaže da neće ostvariti pozitivan rezultat.
Dake ovo pozitivno izvješće je ipak bilo samo trenutni bljesak i AD plastik ide natrag u gubitak.
Izgleda da uskoro stiže drugi udar krize jer otpustiti toliki broj radnika znači samo jedno.
Da posla nema na vidiku

Vaš link

AZ FONDOM DO BLAGOSTANJA

Fedya @
oces jednu potresnu EXLUZIV-u samo pozitivnu.

Ako se ostvari poslovna suradnja sa Fiat-C.Zastava,Otvara se tvornica u Srbiji.Sta kazes na to!Koliko ce ljudi tamo raditi? Jeli ekonomicnije u Srbiji ili kod nas?

"Uz ovakvu ekonomsku politiku koju kreiraju naši “vrsni” političari, pa i pokoji ekonomist AD Plastik teško da će na domaćem tržištu ostvariti pozitivan rezultat, pa će naših radnika do kraja godine u Hrvatskoj biti još stotinjak manje.
Sada nas je sveukupno 2100, u Hrvatskoj 700, bilo nas je tisuću, no morali smo dati 300 otkaza, mislili smo da je s otkazima gotovo, no u drugom kvartalu ove godine bit ćemo prisiljeni ići na dodatno smanjenje ljudi – kaže Josip Boban iz solinskog AD Plastika, proizvođača dijelova i pribora za autoindustriju. "

Potresne vijesti.
Dake ovo pozitivno izvješće je ipak bilo samo trenutni bljesak i AD plastik ide natrag u gubitak.
Izgleda da uskoro stiže drugi udar krize jer otpustiti toliki broj radnika znači samo jedno.
Da posla nema na vidiku

Vaš link

hehe

Kolega Fedya, pa naravno da na domaćem tržištu neće poslovati pozitivno. Pa ADPL se bavi proizvodnjom autodijelova, a kako Hrvatska nema autoindustriju, onda je sasvim logično da na domaćem tržištu nemaju šta kome niti prodati. Od 2100 radnika AD plastika, 700 ih je u hrvatskoj a ostatak u državama jeftinije radne snage, ili gdje je povoljnije u odnosu na proizvodne procese.

A što se tiče eventualnih novih 100 otkaza u RH, moram priznati da me sa pozicije dioničara to iznimno veseli. Zašto da plaćaju skupe radnike u RH kad mogu jeftinije negdje drugdje? Pa nije vam ovo socialkombinat za zapošljavanje podobnih i nesposobnih iz mjesne i lokalne zajednice poput Podravke. Kolega mi gradimo tvornice u Rusiji, Srbiji, etc…. Ovo je kompanija koja radi za dioničara i u interesu kapitala, i na prvu naznaku eventualnog pada profirabilnosti reže rashodovnu stranu tamo gdje je to trenutno najefikasinje. Nadam se da će u godinama pred nama ova kompanija imati što manje zaposlenih u RH, a što više u državama gdje je to isplativije i profitabilnije. Vidim da vam nije baš najjasnije gdje ova kompanija ide niti Vam je najjasnije što je g.Boban zapravo rekao.

kako god… pustit ću Vas sada nekoliko dana da mi odradite poso onako kako Vi to najbolje znate. Ipak ste Vi moj korisni kolega, i drago mi je što Vas imamo [wink]

Muči te taj AD Plastik. Možda od kad si prognozirao pad na 37, a on skočio preko 100.

Možda zato čisto podsvjesno, a možda i namjerno ne prenosiš što je bit ovog članka. A to je kako kaže Boban …S druge strane, s nelikvidnošću nemaju problema jer oko 70 posto prometa ostvaruju na inozemnim tržištima.

AD plastik je jako pametno iskorisitio krizu, smanjio broj ljudi u RH i povećao prodzuktivnost, oslobodio lokaciju u Makarskoj, pripremio za prodaju. Sada 70% prihoda ostvaruje u iniozemstvu a to će biti još više kad se stavi u pogon zajednička tvornica s Fauerecijom kod Petrograda.

Tužno za Hrvatsku, ali dobro za ADPL da će biti još 100 ljudi manje u RH.

I ne boj se za njih, njihov glavni problem će biti kako prikazati što manju dobit da sakriju svoju profitabilnost od kupaca.

Potresne vijesti.
Da posla nema na vidiku

Vaš link

Fedya,
Vi ste naprosto jedan altruist, ne znam kako bi Vam se čovjek mogao odužiti za jedan tako predani rad. Mislim, ne razumijem, kad je papir bio na 70 govorili ste da ide na 35, očito tada niste ušli u poziciju. Sad je tvrdo zasjeo na 100, a Vi opet vidite nekakve babaroge u intervuu od g. Boban.
A moguće je da sam i ja skrenuo.
Respect.

"Kupujte zemlju, ona se više ne proizvodi"

Kolega Fedya na svim temam piše u negativnom svijetlu, vjerojatno tim ima neki njemu poznat cilj pa uzevši to u obzir mislim da se netreba previše obazirati na njegovo pisanje jer je očito pretenciozno.

hm…ne kolega nije baš tako. Podravka mu je super, jer dečkima iz Fime je to još jedini ticker koji mogu po kolko tolko pristojnoj cijeni prodati prije nego što isplate dugove čistaćicama. Nadam se samo da trenutni fokus i interes za PODR neće brzo splasnuti jer nisu jadne žene krive što su im je poslodavac obećao redoviti minimalac [cry]

Sto jest jest covjek voli pisati po forumima, mislim na Fedyu a i ime mu je rusko i to muskog roda, mada se cesto zabuni.
Mozda je on radnik iz Luge ili Togliatija

Arnie@

A što se tiče eventualnih novih 100 otkaza u RH, moram priznati da me sa pozicije dioničara to iznimno veseli. Zašto da plaćaju skupe radnike u RH kad mogu jeftinije negdje drugdje?

Ja vjerujem da vecinu dionicare pa i tebe to veseli, ali bolje je mozda takva razmisljanja ne govorit naglas jer nisu humana.
Prilicno je gadno kad imas 50 pa i koju vise godinu, a onda te se firma rijesi tek tako. Posla u ovakvoj jadnoj drzavi i jos jadnijem gradu gotovo da i nema.
A ti imas mozda i dijete na studiju itd. itd.

Mozda si mlad i taman kad si se zaposlio pocelo je cvjetat dionicarstvo u hrvata. Pa si se malo obrazova u tom pogledu (bas kao i ja), ali neki ljudi nisu imali takvu priliku.
Sa 50 godina na ledima vecinu je docekalo skolovanje jednog pa i vise djece plus nekakva otplata stana, tako da mjesta za ulaganje nije bilo, a onda ih jos se firma rijesi.
Kapitalizam definitivno nije human, i cilj svakog pojedinca unutar takve strukture je da ima nekakav kapital da radi za njega, ali ponavljam nisu svi imali priliku za to.

Arnie@

A što se tiče eventualnih novih 100 otkaza u RH, moram priznati da me sa pozicije dioničara to iznimno veseli. Zašto da plaćaju skupe radnike u RH kad mogu jeftinije negdje drugdje?

Ja vjerujem da vecinu dionicare pa i tebe to veseli, ali bolje je mozda takva razmisljanja ne govorit naglas jer nisu humana.
Prilicno je gadno kad imas 50 pa i koju vise godinu, a onda te se firma rijesi tek tako. Posla u ovakvoj jadnoj drzavi i jos jadnijem gradu gotovo da i nema.
A ti imas mozda i dijete na studiju itd. itd.

Mozda si mlad i taman kad si se zaposlio pocelo je cvjetat dionicarstvo u hrvata. Pa si se malo obrazova u tom pogledu (bas kao i ja), ali neki ljudi nisu imali takvu priliku.
Sa 50 godina na ledima vecinu je docekalo skolovanje jednog pa i vise djece plus nekakva otplata stana, tako da mjesta za ulaganje nije bilo, a onda ih jos se firma rijesi.
Kapitalizam definitivno nije human, i cilj svakog pojedinca unutar takve strukture je da ima nekakav kapital da radi za njega, ali ponavljam nisu svi imali priliku za to.

slažem se kolega sa Vama u potpunosti. Nemam što dodati na ovo vaše jer do riječi. Zato sam i naglasio da mi je _iz pozicije dioničara_ drago. Iz svake druge pozicije to nikako nije dobro, niti mi je drago, kako ni sa one moralno etičke tako ni sa makroekonomske za RH. pozz..

[
hm…ne kolega nije baš tako. Podravka mu je super, jer dečkima iz Fime je to još jedini ticker koji mogu po

Ma kolega je li ovo sugestija da nam gore spomenuti drugar ima kakve veze s Fima-om. Ako je tome tako na mah mjenjam brokeraj.

"Kupujte zemlju, ona se više ne proizvodi"

New Report

Close