ADPL (AD Plastik d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ADPL (AD Plastik d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 10.11.2024. u 11:11
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ADPL
10,92
36.168
3,312
10,85
11,45
0,91%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Da će ova godina biti neizvjesna, moguće repriza prošle, 2009. godine, slaže se i Ivica Tolić iz AD Plastika. Europska autoindustrija je oživjela, no rusko se tržište, na kojem se AD Plastik zajedno s francuskim Faurecia Automotive Holdingsom zajednički bore za to tržište, slabo oporavlja. Ipak, početak 2010. godine, slaže se, povoljniji je od početka 2009. jer su rezultati tvornica u Hrvatskoj i Rumunjskoj iz 2009. godine nešto bolji od planiranog, no ne i u tvornicama u Rusiji za koje ne vide značajnije pozitivne pomake, kaže Tolić.
Bez novih radnih mjesta
-Ne planiramo ni daljnje otpuštanje, nakon lanjskog otkazivanja za 300-tinjak radnika, no ne mislimo nikog novog ni zaposliti – ističe Tolić.

Vaš link

Kolega Fedya, iznimno vam hvala što se podijelili friške informacije vezano za ovu bogohulno podcijenjenu dionicu tradicionalno jake i stabilne kompanije bivše Jugoplastike u kojoj su radili naši djedovi, bake, očevi i majke.

Pa ako smo sada na P/EBITDA 7 za samo 3 kvartala poslovanja i P/B 0,6 uz najstabilniju bilancu na burzi, a Rusi se nisu ni krenuli oporavljati, bojim se i pomisliti kako ćemo poslovati kada se to enormno veliko tržište na kojemu ova kompanija gradi tvornice počne oporavljati.

Ajme meni, ajme meni,

moram u ponedjeljak hitno dokupiti dok ima na prodaji još ovako nečije obezvrijeđene djedovine da mi krupni kapital ne pokupi ispred nosa.

srdačan pozdrav svima i ugodan vikend,

GMB GUBERNATOR, čuvar djedovine.

ADPL – svaka cast na izvjescu! Nema te firme na zse koja je ovako prosla kroz krizu. Porast i prihoda i dobiti. Kapa dolje.

SAMO da znate da sam i ja uletio u ADPL i to prvi put …

na 4300 sve prodajem...

http://www.zse.hr/userdocsimages/financ/ADPL-fin2009-4Q-NotREV-K-HR.pdf

jao pa nisam ovo niti vidio. Dobit nakon poreza i amortizacije, samo u zadnjem kvartalu 11 mil.kn.

Pa ovo je strašan preokret trenda poslovanja. A pogledajte komentare uprave o stanju poduzeća, te planovima proizvodnih pogona u rusiji za nadolazeća razdoblja, kao i forecast racionalizacije rashoda po pitanju najmova. Ne mogu vjerovati da se ovo trži na nižim BVPS multiplama od prezaduženih građevinara neki od kojih su pred stečajem.

Pa ova burza stvarno nema nikakve logike.

Bravo ADPL!

Izvrsno izvješće,svaka čast malim dionicarima na strpljenju.Mali jesu prometi al rasprodaje nema to me veseli jos vise od izvjesca.Nesto se i naucilo u ovoj krizi al nadam se ne uz velike žrtve.Mislim da je ovo jedna od perjanica koju trend trzista nesmije zarobiti.Dobit odlicna u doba recesije,bilanca stabilna,rashodi smanjeni,posla ima na pretek,sve za 5.

SAMO da znate da sam i ja uletio u ADPL i to prvi put …

Bogami i ja. Danas onih 100 kom na 91kn. Čisto iz trejda jer sam na Bloombergu gledao prilog koji ide u korist automobilskoj industriji i sve večoj prodaji. Nakon ovog izvješća morat ću i ja u dokup. Dvocifrenost me na zanima, idemo gore..

"ne vrijedi se raspravljati sa budalom, jer te spusti na svoj nivo, i onda te pobjedi na iskustvo" Mreich

Za sada jedino više nego ugodno iznenađenje kvartalnog izvještaja.Dobit raste.Nikada veća,a US$ i dalje raste.
Za sada početak prvog kvartala vjerovatno bolji od odličnog četvrtog.Čestitam vlasnicima.
Očekujem žestok rast,ali nikada ne možeš vjerovati ovoj žabokrečini od burze.
Nisam vlasnik ove dionice.

Kome je trebala rasprodaja po 90 prekjučer? Ja sam kupio jedan dio toga, pa mu ovim putem zahvaljujem.

Parche mihi, Domine, quia Dalmata sum!

Slijedi li oporavak autoindustrije je upitno, u Njemačkoj je najava gubitka 150 000 radnih mjesta u auto i vezanoj industriji za ovu godinu, bar prema informacijama jednog poznanika,više rangiranog zaposlenika Audi-a.
evo samo do da dokumentiram:

http://www.zeit.de/online/2008/48/oecd-prognosen-arbeitslose?page=all

treba se ad lagano i nadruge branše orijentirati i pratiti trendove u industriji polimera, u zadnje vrijeme ima dosta novih vrlo inoativnih primjena i svojstava.

Vrag šalu bere, a penezi ga ne!!!

Treba imat na umu da ce jako brzo trezor dobit dozvolu za dokup ,tako da cemo dobit jos jedan vjetar u leđa.Zelim je vidit da uz male promete raste bar do knjigovodstvene,a to nije nerealno.Ponediljak ce bit jako interesantan dan.

Svidja mi se sta se uprava ne razbaciva sa prognozama za iducu godinu .

ova dionica ne vrijedi više od 95 kn…treba biti zadovoljan sa 200% pa 32 kn je bila! koja je dionica tolko odradila?

..stoga sam danas ponosan čovjek jer sve što sam izgradio danas sam svojim potpisom predao hrvatskoj državi...

New Report

Close