Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ADPL | 11,04 | 9.494 | 860 | 11,00 | 11,20 | -1,35% |
Kolega altay ne kažem ja da je ovo loša firma samo pokazujem kakve se igre igraju na dionici.
Vas koji ste sigurni u svoje ulaganje ne bi trebale brinuti oscilacije od 40-50% gore ili dolje i da li trezor kupuje ili ne.
Pa znate koliko vrijedi i da će se opet vratiti na 80 ako padne na 40.
Ja govorim ovim trejderima koji ulažu na rok od 6 mjeseci.
Svi vi koji znate zašto ste kupili i ušli ste na rok od 5-6 godina se ne trebate brinuti.
Dionice rastu i padaju.
To je tako
Odličan post kolega Fedya kao i uvjek. Evo stotka od mene [thumbsup]. A do juče se svi kleli da neće prodavati prije 1 buka nekih 144 kuna!
[/quote]
A gdje vam je kolega Plavi, nije valjda rasprodao ovaj nebrušeni biser kolegama iz sindikata??
Pa što će na to reći Spomenka? [angry]
Kolega altay ne kažem ja da je ovo loša firma samo pokazujem kakve se igre igraju na dionici.
Vas koji ste sigurni u svoje ulaganje ne bi trebale brinuti oscilacije od 40-50% gore ili dolje i da li trezor kupuje ili ne.
Pa znate koliko vrijedi i da će se opet vratiti na 80 ako padne na 40.
Ja govorim ovim trejderima koji ulažu na rok od 6 mjeseci.
Svi vi koji znate zašto ste kupili i ušli ste na rok od 5-6 godina se ne trebate brinuti.
Dionice rastu i padaju.
To je tako
Odličan post kolega Fedya kao i uvjek. Evo stotka od mene [thumbsup]. A do juče se svi kleli da neće prodavati prije 1 buka nekih 144 kuna!
[/quote]
nisu se svi kleli, ja za pocetak…
btw nisam ni prodao samo za info.
Scotiabank: Prodaja automobila iduće godine obara rekord [smiley]
LONDON – Prodaja novih vozila diljem svijeta dobit će na zamahu u 2010. nakon početnog oporavka u ovoj godini i time vjerojatno utrti put za rekordnu prodaju u 2011., objavio je istraživački ogranak banke Scotiabank.
Tržišta u razvoju kao što su Kina, Indija i Brazil preuzet će vodstvo, no "ključno tržište SAD-a" neće puno zaostajati s očekivanim dvoznamenkastim rastom prodaje vozila od 10 posto, objavio je u utorak Scotia Economics u svom izvješću Global Auto Report.
"Globalnu prodaju vozila i dalje će podupirati nastavljeni opsežni i usklađeni monetarni i fiskalni poticaji", kazao je Carlos Gomes, viši ekonomist u Scotia Economicsu.
Ti stimulansi "doveli su do globalnog gospodarskog oporavka, te poboljšanja ponude zajmova za kupnju vozila diljem svijeta", dodao je.
U izvješću se navodi da će veća dostupnost kredita i obnova rasta svjetskog gospodarstva u visini od tri posto omogućiti oporavak prodaje vozila u 2010., te pripremiti uvjete za rekordnu prodaju u 2011.
U SAD-u je prodaja vozila prestala padati sredinom godine i vratila se normalnim godišnjim stopama rasta od kolovoza nakon što je gospodarstvo zabilježilo "početni" oporavak, navodi se u izvješću.
U 2009. Kina je preotela SAD-u status najvećeg svjetskog tržišta vozila, s rastom prodaje za više od 40 posto, na 7,3 milijuna vozila, dok se u 2010. očekuje dodatni rast od 20 posto, na gotovo devet milijuna vozila.
U Indiji je ove godine također prodano rekordnih 1,4 milijuna vozila, s tim da je rast prodaje oštro ubrzao u drugoj polovici godine u uvjetima veće dostupnosti kredita, objavio je Scotia Economics.
[wink]
Kad ode na 100, onda će trezor i investitori malo žešće ragirati, ovo u biti ništa ne znači [tongue]
one kojima je to bizno a smetnuli su s uma, ponovit cu samo da je trezor na dan 31.12. imao u svojoj kesici 130.497 dionica a programom do kraja srpnja 2010 je planirano da se kupi do 419.000 [cool]
samo cekamo novu obavijest za iducu etapu
one kojima je to bizno a smetnuli su s uma, ponovit cu samo da je trezor na dan 31.12. imao u svojoj kesici 130.497 dionica a programom do kraja srpnja 2010 je planirano da se kupi do 419.000 [cool]
samo cekamo novu obavijest za iducu etapu
zar mislis da ce uprava izlaziti sa novim vijesti i raditi protiv sebe tj.dok se oni ne namire nemoj ocekivat nesto znacajnije osim dobrog izvjestaja za 4q tj. 2009g
ukratko-mislim. ako krenu u kupovinu tj bolje receno nastave onda se to bude vidjelo…