Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ADPL | 10,40 | 5.075 | 488 | 10,45 | 10,60 | -0,48% |
Za 50000 kom mogu max potrošiti 4 mil kuna (pročitajte pažljivo Program kupnje), što znači da im prosjek kupnje mora biti 80kn, tako da će vjerojatno biti i kupnje iznad 80 !!!
A možda sam ovo ipak krivo interpretirao. Možda je 80 kn ipak limit. Neka objasni netko tko kuži.
Ma s obzirom da je naprijed u tekstu navedeno da stjecanje dionica od trezora služi kao naknada/bonus zaposlenicima, mislim na niste krivo interpretirali, očito su za tu svrhu namijenili 4M,na jedan ili drugi način,
i citiram Švarcija "jedino bitno je 0,4 BV…"[/i]
Ja bih rekao da trezor danas ne može kupovati jer je limit na 64,30 a tamo nema prodaje.
Limit od 64,30 je 10 % od prosječne cijene od jučer.
Danas je prosiječna 65,68 što bi značilo da u ponedjeljak trezor može kupovati do 72,24 [rolleyes]
A možda sam ovo ipak krivo interpretirao. Možda je 80 kn ipak limit. Neka objasni netko tko kuži.
Ma s obzirom da je naprijed u tekstu navedeno da stjecanje dionica od trezora služi kao naknada/bonus zaposlenicima, mislim na niste krivo interpretirali, očito su za tu svrhu namijenili 4M,na jedan ili drugi način,
i citiram Švarcija "jedino bitno je 0,4 BV…"[/i]
[/quote]
Ovdje će se igrati utakmica Fundamenti protiv Gorgonzole. [thumbsup]
Ja bih rekao da trezor danas ne može kupovati jer je limit na 64,30 a tamo nema prodaje.
Danas je prosiječna 65,68 što bi značilo da u ponedjeljak trezor može kupovati do 72,24 [rolleyes]
izgleda da ćemo mi puno prije na nominalu nego smo očekivali. A nominala je 100 kuna. A BVPS 145 kune. Nema ama baš nikakvog razloga da se ovo trži na 0,45 BV. smiješno. A ono što je tužno je da to nije u stanju prepoznati ova naša burzovna publika, nego mora doći neki jaki kupac da se neke stvari shvate. evo ja ne znam jel to tužno ili smiješno. Meni je smiješno, pa se lijepo smijem.
Di nam je gospon plavi? Nakon onih njegovih priča o ementaleru, ovdje sve više miriše na gorgonzolu
Tu sam gospon Brankica, evo me.
Nije me bilo dva dana i ste vidli kaj su napravili, spustili cijenu prek 10 %.
Gospon Brankica, meni se nekak čini da kad vi pišete ovo stalno raste i to uz blokade ( Tilt !! Tilt !! )
Pa ću vas zamoliti da nam pišete što više možete.
Nego…hm….recite vi nama, zadnji puta ste prognoziralči da ći biti neki otpor na 59 kuna, fulali ste ko s prstom u onu stvar..mislim po vašoj tehničkoj analizi.
Ali nema veze, možda sada bude više sreće, pa nam recite vaša predviđanja, trenutno da li je ovo sell, buy ili hold dionica?????
Kratkoročno i dugoročno, što kažu grafići i bolingeri??
I ljubazno molim da mi na grafu pokažete današnju najavu trezora da kupi8uje dionice na burzi do 80 kuna, zaniuma me klin ili što već gdje se to vidi tj. vidjelo se.
Srdačan pozdrav.
[rolleyes]
U ponedjeljak je maksimalna cijena za trezor da kuopuje 72,40.
Baš me zanima koliko će izdržati otpor do 70?
[rolleyes]
U ponedjeljak je maksimalna cijena za trezor da kuopuje 72,40.
Baš me zanima koliko će izdržati otpor do 70?
[rolleyes]
kupovat će oni i po 59,23 i to možda već u ponedjeljak
izgleda da ćemo mi puno prije na nominalu nego smo očekivali. A nominala je 100 kuna. A BVPS 145 kune. Nema ama baš nikakvog razloga da se ovo trži na 0,45 BV. smiješno. A ono što je tužno je da to nije u stanju prepoznati ova naša burzovna publika, nego mora doći neki jaki kupac da se neke stvari shvate. evo ja ne znam jel to tužno ili smiješno. Meni je smiješno, pa se lijepo smijem.
[/quote]
Druki long time no speak or argue. Glavnina proizvodnje vezana im je za autoindustriju koja je u komi. Evo u Rijeckom skveru ostao car carrier. Autosaloni otpustaju radnike ili zatvaraju. I nas Ante Gotovac ostao bez merdje jer nema za platit leasing a zivi od prodaje automobila. Njemacka potrosila svu lovusu (nema vise) sa kojom je poticala kupnju novih auta i scrap starih. Kad je takva situacija ko je.e BV (da to mozda nije Bureau Veritas). To ce igrat u boljim danima ali mislim da su jos daleko. Nakon 3 mjeseca sam bio dva dana u Splitu. U Peveca parkinga koliko volis sto je do nedavno bila misaona imenica. Ista stvar ispred Interspara, Tomy-a. Brico Storea. Prvi put sam vidio krizu svojim ocima.
@Techman, pa to je kao da dođeš u riječku luku i po broju brodova ocjenjuješ koliki će biti BDI. Jedno je kriza u Hrvatskoj, a drugo u svijetu/EU. Kada je ono SAD ušao u recesiju? 12/2007? A kad smo ono mi ušli u recesiju? Kad je ono bio vrhunac krize u USA? A kada kod nas?
Ono što je puno relevantnije je link koji je postao Dionichar. A to je stvarna proizvodnja jednog od glavnih ADPL-ovih kupaca.
E, Tech,
a što mislite da li nekakvim izlaskom iz krize i povećanjem povjerenja potrošača u bogatim i razvijenim zemljama, prodaja automobila ide gore ili dolje. Ono ne rzumijem se u grafove i statistiku ali eto, na televiziji mi kažu da je sranje prošlo, odjedanput dobijem osjećaj da mi je posao siguran, pa nakon par dana vozeći se na posao ugledam novi model recimo Ford Fieste (meni osobno jako fora mali autić), počnem si nešto misliti, vozim svog 5 godina starog, pa onako usput svratim jednog dana do salona, a tamo mi daju željeni model na probu, pa zaključim kako je puno bolji od ovog kojeg vozim, a prodavač kaže kamata samo 2,5%, učešće ništa, mjesečno 90 Eur, staroga odmah uzima pod račun, u principu potpiši i vozi, tako to inače ide vani, a ne ova zajebancija oko papira kad kod nas uzimaš novi, pa opet misliš, pa da zašto ne, dobar je auto, treba mi, a kriza je ionako prošlost, kažu na TV, pa s poslom mi je ok, – onda uzimate ili ne
[/quote]
Druki long time no speak or argue. Glavnina proizvodnje vezana im je za autoindustriju koja je u komi. Evo u Rijeckom skveru ostao car carrier. Autosaloni otpustaju radnike ili zatvaraju. I nas Ante Gotovac ostao bez merdje jer nema za platit leasing a zivi od prodaje automobila. Njemacka potrosila svu lovusu (nema vise) sa kojom je poticala kupnju novih auta i scrap starih. Kad je takva situacija ko je.e BV (da to mozda nije Bureau Veritas). To ce igrat u boljim danima ali mislim da su jos daleko. Nakon 3 mjeseca sam bio dva dana u Splitu. U Peveca parkinga koliko volis sto je do nedavno bila misaona imenica. Ista stvar ispred Interspara, Tomy-a. Brico Storea. Prvi put sam vidio krizu svojim ocima.
[/quote]
Daj ne drobi. Dođi u Zagreb, pa ak se uspiješ vikendom sparkirat ispred velikih Konzuma, City Centa, King Krosa. Malčice je lakše ispred Bauhausa, Baumaxa, Kike….
A Pevec – tko još uopće ide u Pevec. Odi lovit rake g….