ADPL (AD Plastik d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ADPL (AD Plastik d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 19.11.2024. u 04:35
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ADPL
11,20
2.968
265
11,00
11,20
1,82%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

za dva tjedna će vam biti jasno zbog čega se kupovalo

Onda dobro…

Kada je već kolega tako lijepo napisao što je za svaku pohvalu, ne mogu a de se ne osvrnem na jedan detalj. Kad povećanja zarada je izuzetno bitno da su ista generirana s povećanjem poslovnih prihoda…Jer ako to nije tako (npr. LEDO) povećanje jedino može biti ostvarno povećanjem ostalih prihoda ili smanjenjem rashoda. Ovo je slučaj kod LEDA.
Meni osobno je značajno da firma ima prostora za zaduživanje jer profitabilnoj firmi to donosi i povećanje poslovnih prihoda i dobiti….

Sory na off topic…

Jasno je već dugo. Sada će se ustabiliti na 66 kn (kako je gospodin Plavi iznio) dok se ekipa koja ju je digla ne iskrca. A nakon toga će se urušiti. Več viđeno na Ingri u istoj postavi!

Keš je trenutno princ, do kraja godine biti će kralj a u 2010 car ili diktator!

pa meni sad nis nije jasno kaj ste hteli reci sa time da ce nam za 2 tjedna biti jasno
pa uvijek je kasnije jasno zasto su neki kupovali
kasnije se vide rezultati……ili su zaradili ili su izgubili
pofuk

Kada je već kolega tako lijepo napisao što je za svaku pohvalu, ne mogu a de se ne osvrnem na jedan detalj. Kad povećanja zarada je izuzetno bitno da su ista generirana s povećanjem poslovnih prihoda…Jer ako to nije tako (npr. LEDO) povećanje jedino može biti ostvarno povećanjem ostalih prihoda ili smanjenjem rashoda. Ovo je slučaj kod LEDA.
Meni osobno je značajno da firma ima prostora za zaduživanje jer profitabilnoj firmi to donosi i povećanje poslovnih prihoda i dobiti….

Sory na off topic…

Kod kompanija sa extra visokim povratom na kapital (primjer-Ledo) a koje se trže(trenutno) na niskom P/E multioplikatoru nije nužno povećanje prihoda da bi cijena dionice dalje rasla jer samo dodavanje nove vrijednosti (zarade) na glavnicu po visokoj stopi znači nužno i povećanje glavnice a samim time i cijene dionice na duži rok.Ima i suprotnih primjera, npr.. imala ti je HDEL svake godine povećanje prihoda a povećanje glavnice niotkuda, pa ne znam po kojem ključu bi dionica dugoročno trebala rasti. Što se tiče Leda, i "pada" prihoda od prodaje za 3%… ipak smo u godini recesije, nismo li? Donositi zaključke na osnovu jednog polugodišta nije ozbiljno. Svejedno… profitabilnost Leda raste, a prihodi će neupitno već od sljedeće godine nastaviti sa rastom… iako kažem, to uopće nije niti potrebno. Ono što je najbitnije kod firmi koje se trže na multiplikaciji BV je zadržavanje visoke razne profitabilnosti i dodavanja nove vrijednosti na glavnicu.

I'LL BE BACK

Jasno je već dugo. Sada će se ustabiliti na 66 kn (kako je gospodin Plavi iznio) dok se ekipa koja ju je digla ne iskrca. A nakon toga će se urušiti. Več viđeno na Ingri u istoj postavi!
[/quote]

Reće to neznalica ( viribus ), koji je na 50 kuna nedavno rekao da to ništa ne vrijedi i da je navlačenje.

Viribus, ivek123, propustio si zaradu od preko 30 % u nekoliko dana, da li ti je žao zbog toga??

Da li ti je žao što si neki dan prodao cijeli svoj portfelj ( napisao si ne temi što smo danas tržili ), očito odabrao krivi trenutak.

Pogriješio si i griješiš i dalje, a tu pametuješ, kako ti nije neugodno?

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Možda mu je neugodno, al mu je neugodno da kaže da mu je neugodno.

Možda mu je neugodno, al mu je neugodno da kaže da mu je neugodno.

pa gledajte kolega ,ja sam isto stekao dojam da mu nije ugodno ali mi je bilo neugodno to za reci
pofuk

Reće to neznalica ( viribus ), koji je na 50 kuna nedavno rekao da to ništa ne vrijedi i da je navlačenje.

Zato sam tu da učim od boljih od sebe. I dalje tvrdim da je navlačenje. Kada vidim promet gotovo sam siguran. Lijepo ste to nagurali gore. Svaka čast.

Viribus, ivek123, propustio si zaradu od preko 30 % u nekoliko dana, da li ti je žao zbog toga??

Vidim da vam je Ivek123 duboko urezan u sječanje. Vjerojatno postoje dobri razlozi za to. Neka ljudi potraže njegove postove pa će znati zašto. Inače, o kakvoj zaradi govorite? Zarada je kada se iziđe iz dionice i novac sjedne na brokerski račun. Znači li to da ste prodali sve ili samo dio?

Da li ti je žao što si neki dan prodao cijeli svoj portfelj ( napisao si ne temi što smo danas tržili ), očito odabrao krivi trenutak.

Da li sam odabrao krivi trenutak ili ne to je moj problem i vrijeme će pokazati.

Ova reakcija znači da se još niste iskrcali do kraja. Demantirajte me pa udarite malo po asku da ispadne da to ide još gore. Neka ekipa malo pročita Vaše pisanje na Ingri pa će im sve biti jasno. Pretpostavljam da još imate Ingru ili griješim??? Kako ono ide – "može li bolje".

Keš je trenutno princ, do kraja godine biti će kralj a u 2010 car ili diktator!

[/quote]

[/quote]
viribus/ivek123/ thompson

plavi ne opterecuj se ovim tipom

FEDYA = ENTENTINIS= LIZAČ, PARDON BRISAČ PODOVA AZ-A I DINKECOVIH NAOČALA.

Ovu dionicu je najbolje izbjegavati……………….tu su jake tenzije………..a ne znamo ni tko ulazi a tko izlazi

New Report

Close