ADPL (AD Plastik d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ADPL (AD Plastik d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 19.11.2024. u 02:31
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ADPL
11,20
2.968
265
11,00
11,20
1,82%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

pohlepa i ljubomora, pa ja bih najsretniji bio da ju netko zatuče nazad na 50 da si mogu dokupiti još ove dobre firme po 0,33 booka.

Iskrcao se, uzeo 50% hvala kupcima, sad možemo d(a)olje

pohlepa i ljubomora, pa ja bih najsretniji bio da ju netko zatuče nazad na 50 da si mogu dokupiti još ove dobre firme po 0,33 booka.

[/quote]

Zašto si to napravio a ja cijeli dan marljivo skupljam po 70kn??? [cry]

LEAVE THE WORLD BEHINED

a evo ga!
nakon 7 dana drukanja počelo je iskrcavanje! kao što vidimo, ovaca uvijek ima pa blejeći kupuju ADPL po 70 kn kojeg su naše kolege kupovali neki dan po 45 kn, a iskrcavatelji daju "potporu" kupcima nalogom na kupnji od oko 3000 komada.
kupci, svaka vam čast, ako do sad niste izgubili sve pare na burzi, sad ćete! [thumbsup]

Kupnja – ADPL-R-A
190 65,00
450 64,42
254 64,41
177 64,33
2.956 64,32

Prodaja – ADPL-R-A
800 70,00
40 71,00
98 74,88
200 74,89
129 74,90

Baš sam krenuo dokupiti kadli ugladh ovaj post.
Sva sreća da na forumu ima dobrih ljudi pa da ne ispadnem ovca.

ja ne kužim kaj se vi guštate kad netko izgubi pare? [lol] [lol] ljudi su zaradili u 10 dana 40% i to je super… sami ste krivi kaj neznate u par dana pare okrenut.. svi navijate za neki pad i kaj ak padne kaj onda? onda će te reć kao reko sam znao sam… kaj njih boli ku..c za to kaj vi svi mislite tak i tak ste na redovitom šišanju kod tete burze [lol] [lol]

super bi bilo da sad ne istovaruju te iste dionice koje su kupili po 45 kn našim kolegama na 65-70 kn, a nakon 7 dana drukanja! e, to je vidiš jadno [angry]
[/quote]
Nema tu ništa jadno. To je stalna borba bikova i medvjeda. Onaj koji je prodao procijenio je da mu je dosta zarade i/ili da će uslijediti hlađenje, a onaj koji je kupio je procijenio da će ići još gore. A možda je i neka dogovorena transakcija. Niko nikog ne prisiljava da kupi ili proda. Ja tu ne vidim nikakav problem.

U bilo kojem momentu na svoj portfelj možete gledati kao da vam ga je tog časa netko poklonio i nije vam rekao kupovne cijene

sad kad neko tutne 2000 kom pa bidu bit će plača i opet će biti svako kriv(šta nisam prodao,zajebali su me,HANFA HANFA)

bit će bolje................

[/quote]

laliću, zašto da je prodajem po 65 kad vrijedi višestruko više i to sad usred bear marketa= Ja strpljivo čekam izvješča za treći i četvrti kvartal, a ove oscilacije od po 10% ostavljam vama buregdđijama da se veselite. Moje dionice nebute dugo vidli na prodaji, za druge ne znam [bye]

I'LL BE BACK

@governor

kolega ne trošite vrijeme na male zelene 😉 nema svrhe.
sjećam se vašeg posta od prije mjesec, ili koliko … najavili ste ovo oko adpl.
stoga, dajte samo i dalje nesebično predočite, kad se očigledno tim detaljno bavite, dobar materijal
za invest na osnovu p/b, profitabilnost, bilance itd.

unaprijed zahvaljujem(o)

pozdrav svima

[/quote]

laliću, zašto da je prodajem po 65 kad vrijedi višestruko više i to sad usred bear marketa= Ja strpljivo čekam izvješča za treći i četvrti kvartal, a ove oscilacije od po 10% ostavljam vama buregdđijama da se veselite. Moje dionice nebute dugo vidli na prodaji, za druge ne znam [bye]
[/quote]

Kolega ne znam za vaše niti me zanimaju, ali uvijek ima kupaca i prodavača, to ste me Vi naučili, kad sam se ja pitao zašto ljudi uopće prodaju dionice, čekaj 2-3 godine i sve ok, pa to ionak ni lova koja ti treba. Nate kaj sam onda shvatio niti sam ja niti ste Vi mjera za ostale ljude. I tu je kvaka 22.

Lijep promet danas 350 000 HRK, i to po prosječnoj cijeni od 66 kuna.
Neka se malo ustali na ovim razinama, puno je rslo zadnjih dana.

Neka izađu trajderi, kao što vidimo pojavili su se veći kupci, koji kupuju preko 1 000 komada.

Danas je netko kupio u jednoj transakciji 2 860 komada. [smiley]

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

@governor

stoga, dajte samo i dalje nesebično predočite, kad se očigledno tim detaljno bavite, dobar materijal

unaprijed zahvaljujem(o)

pozdrav svima

Evo podrška kolegi i od mene.

p.s. A tko su mali zeleni?

U bilo kojem momentu na svoj portfelj možete gledati kao da vam ga je tog časa netko poklonio i nije vam rekao kupovne cijene

Forumaš Cocson iznosi laži i obmanjuje javnost, i mislim da bi moderatori trebali reagirati.
Kao prvo, danas je najveći promet unazad nekoliko dana dok je dionica rasla.
Drugo, danas je porast cijene opet, gledajući prosječnu cijenu danas u odnosu na onu jučer.
Treće, piše da netko prodaje dionice nakon drukanja nekome, za što nema nikakvih argumenata, ujedno vrijeđa one koji su pisali afirmativno na ovoj temi, za drukanje.

Dakle čiste laži i obmane javnosti, jedino ako kolega nije mislio da treba svaki dan dionica rasti po 10 %???

Kolega cocson očito ne može prežaliti što nije kao neki drugi kupio na 46 kuna, jedino što je bezobrazno na ovaj način iznositi svoje vlastite frustracije.

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

@governor

unaprijed zahvaljujem(o)

pozdrav svima

kolega, nije uvijek nizak P/B ratio dobra kupnja. morate analizirazi razloge zašto je to tako. ako je firma dugogodišnji gubitaš, onda postoji ralog zašto je diskontirana prema kapitalu. Ako je dugogodišnja visokoprofitabilna firma u niskorizičnom sektoru sa kontinuiranim povečanjem zarada, onda se u najtežem bear marketu i panici bude eventualno spustila na 1X PB ali samo nakratko poljubila, i vratila se gore na preko dva, tri. četiri, etc.. primjeri: KODT, LEDO, ATGR, ZAPI, etc etc..

e sad…ak se nek firma trži na niskom P/B omjeru (duboko ispod jedan), ali ako u RDG-u postoji EBITDA, i ako je taj omjer EBITDA i cijene po dionici nizak, i ako je bilanca stabilna (koeficjenti likvidnosti, omjer duga na kapital, etc…) ), te ako postoje projekcije da se ta profitabilnost u doglednoj budućnosti poboljša ili barem ne pogorša, takva dionica obično nudi najviše potencijala za rast i tržište ju ispravlja na viši P/B omjer vrlo brzo. _Nakon_ "revalorizacije cijene" na više_, tada ta buduća očekivanja treba diskontirati i za rizike sektora i bilance same firme i onda se dobija otprilike da li dionica ima puno prostora za rast ili ne u tom _"drugom" koraku_. Po meni, ADPL treba još odraditi prvi korak, tj. da ju tržište revalorizira na više prema P/B, a IMHO minimalno na 0,5XBV pa na više, prije bih rekao na 0,7

Prema tom kriteriju postoji još nekoliko dionica koje su IMHO nepravdeno diskontirane u odnosu na kapital: recimo JNAF, PTKM. S time da je JNAF čak interesantniji jer je urnebes od firme, a PTKM ima taj "socijalni" moment koji ju uvijek donekle diskontira, ali zato je još i više diskonirana u odnosu na već diskontorani JNAF.

Što se tiče ZIF-ova, oni IMHO, moraju biti diskontirani prema kapitalu (zbog nekih drugih razloga) i do nekoliko puta od ostalih dionica tako da nije pretjerano čudno što se trže ovako nisko.

eto ukratko, lijep pozz..

I'LL BE BACK

New Report

Close