ADPL (AD Plastik d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ADPL (AD Plastik d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 18.11.2024. u 02:32
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ADPL
11,20
2.968
265
11,00
11,20
1,82%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Šta li je sad ovo?
Promijenili ime rusi?

AD PLASTIK D.D./REDOVNA NA IME ADPL-R-A

Vlasnik/nositelj računa Stanje [%] Vrsta računa
1. GRUPA AEROKOSMICHESKOE OBORUDOVANIE 1.259.875 30,00 Osnovni račun
2. PREVENT-ZLATAR D.O.O. 636.471 15,16 Osnovni račun
3. PREVENT GLOBAL D.D. 445.299 10,60 Osnovni račun
4. HRVATSKA POŠTANSKA BANKA D.D. 122.480 2,92 Skrb. račun
5. AD PLASTIK D.D. (1/1) 101.543 2,42 Osnovni račun
6. PBZ D.D. 86.262 2,05 Skrb. račun
7. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 74.062 1,76 Skrb. račun
8. BOBAN JOSIP 68.543 1,63 Osnovni račun
9. ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D. 53.996 1,29 Skrb. račun
10. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 50.000 1,19 Skrb. račun
Ukupno: 69,02

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

AEROKOSMICHESKOE OBORUDOVANIE

Vojna oprema i svemirska industrija??

Ajde?

http://www.sipri.org/research/armaments/production/publications/links/company/company_sites/?searchterm=Aerokosmicheskoe

" This page lists the worlds major arms–producing companies by the country in which their headquarters are located " .. :

Russia

* Aerokosmicheskoe oborudovanie
* Almaz-Antei
* Baltiski Zavod
* Irkut
* Kazan
* MiG
* Oboronprom
* Severnaya Verf
* Sukhoi
* TRV Corporation (Tactical Missile Corporation)
* Ufimskoe MPO
* Uralvagonzavod "

http://mdb.cast.ru/mdb/3-2001/ff/atdam/

" Arms Trade Database for April-May 2001

..Agreement reached on the foundation of the International Financial and Industrial Group “Aerokosmicheskoe oborudo­vanie” (Aerospace Equipment Corporation)."

http://www.cdi.org/russia/johnson/8458.cfm

" Most important in this regard are the big Russian corporations:

in the aerospace industry — Aerokosmicheskoe oborudovanie (aerospace equipment)

Ho,Ho,Ho…. a što li je sada ovo?
Zar vlasnik nije bio ruski fond???
KAkva je sada ovo promjena većinskog vlasnika, nema nikakve obavijesti na burzi o tome, i da li je promjena uopće?

Sudeći po ovome.. JE!

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Dobro da jedini pišem, to znači da nema forumaša unutra, to obično znaju biti panične rukice.

Btw. a što sada.. proizvodit ćemo djelove za spejsšatlove, ili što?

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Dobro da jedini pišem, to znači da nema forumaša unutra, to obično znaju biti panične rukice.

Ja bi Solinca kupija ali me straj [sad]

Obrij me, majko, motornom pilom...

http://www.zse.hr/userdocsimages/novosti/Oeq6ovWa1r04jT4A3qzKeg==.pdf

Ako može jedno pitanje?

Bili ste vrlo aktivni na ingri ali Vas sada više baš i nema. Obzirom da ste uložili vremena i truda u analizu kao i uvjeravanje ostalih forumaša da je Ingra odličan izbor. Trenutno su za Ingru malo teška vremena ali ja i dalje u nju vjerujem kao i u Vas da je niste prodali nego kao pravi investitor da eventualno dokupljujete. Jesam li u pravu? Ima zlih jezika koji tvrde da nisam ali vjerujem i u Vas i u Ingru.

To pitam iz vrlo prozaičnog razloga jer vidim da ste sada ovdje vrlo aktivni. Doista cijenim Vaše nadasve dobronamjerne savjete pa sam tako učinio i ovaj puta kupujući i dokupljujući ADPL. Iako baš ne razumijem ovo sa space shuttleovima.

Keš je trenutno princ, do kraja godine biti će kralj a u 2010 car ili diktator!

Znači li to ovo:
OBVEZNA PONUDA ZA PREUZIMANJE

Članak 9.

(1) Fizička ili pravna osoba obvezna je objaviti ponudu za preuzimanje kad neposredno ili posredno, samostalno ili djelujući zajednički, stekne dionice s pravom glasa ciljnog društva, tako da, zajedno s dionicama koje je već stekla, prijeđe prag od 25% dionica s pravom glasa ciljnog društva (kontrolni prag).
(2) Nakon što je prešla kontrolni prag i objavila ponudu za preuzimanje, fizička ili pravna osoba obvezna je objaviti ponudu za preuzimanje kada, samostalno ili djelujući zajednički, neposrednim ili posrednim stjecanjem dionica s pravom glasa ciljnog društva poveća postotak prava glasa za više od 10% (dodatni prag).
(3) Iznimno od odredbe iz stavka 2. ovoga članka, ponudu za preuzimanje obvezna je objaviti fizička ili pravna osoba, koja nakon ponude za preuzimanje, samostalno ili djelujući zajednički, neposrednim ili posrednim stjecanjem dionica s pravom glasa ciljnog društva poveća postotak prava glasa za manje od 10%, ako tim stjecanjem prelazi prag od 75% prava glasa (konačni prag).
(4) Obvezu objavljivanja ponude za preuzimanje, u slučaju daljnjeg stjecanja dionica s pravom glasa ciljnog društva, nema fizička ili pravna osoba koja:
1. je ponudu za preuzimanje objavila sukladno odredbi stavka 2. ovoga članka,
2. nakon ponude za preuzimanje, objavljene sukladno odredbi stavka 1. i/ili 2. ovoga članka, drži najmanje 75% prava glasa,
3. je ponudu za preuzimanje objavila sukladno odredbi članka 14. stavka 3. ovoga Zakona.
(5) Fizička ili pravna osoba, kojoj je, sukladno odredbama ovog članka, nastala obveza objavljivanja ponude za preuzimanje, obvez­na je, bez odgode, o nastanku obveze dostaviti obavijest Agenciji, ciljnom društvu, burzi i uređenom javnom tržištu na kojem je odobreno trgovanje dionicama ciljnog društva, te istu bez odgode objaviti.
(6) Posrednim stjecanjem dionica s pravom glasa, u smislu ovog članka, smatrat će se stjecanje kontrole u smislu članka 5. stavka 4. ovoga Zakona.

The difficulty lies not so much in developing new ideas as in escaping from old ones

Ako može jedno pitanje?

Bili ste vrlo aktivni na ingri ali Vas sada više baš i nema. Obzirom da ste uložili vremena i truda u analizu kao i uvjeravanje ostalih forumaša da je Ingra odličan izbor. Trenutno su za Ingru malo teška vremena ali ja i dalje u nju vjerujem kao i u Vas da je niste prodali nego kao pravi investitor da eventualno dokupljujete. Jesam li u pravu? Ima zlih jezika koji tvrde da nisam ali vjerujem i u Vas i u Ingru.

To pitam iz vrlo prozaičnog razloga jer vidim da ste sada ovdje vrlo aktivni. Doista cijenim Vaše nadasve dobronamjerne savjete pa sam tako učinio i ovaj puta kupujući i dokupljujući ADPL. Iako baš ne razumijem ovo sa space shuttleovima.

[/quote]

Ne Ingru sam prodao i to sam napisao na forumu.
Nažalost, da nije bilo recesije ne bi se niti Ingra našla tu gdje se našla.
U recesiji najviše je pogođen bankarski sektor i tvrtke koje su zaduživanjem dolazile i dolaze do potrebnog kapitala, upravo kao i Ingra. U vrijeme dok sam bio aktivan na Ingri sve je bilo vrlo izgledno i sve se obistinilo, čak i iznad očekivanja, naime dok sam počeo pisati dionica je bila oko 11 000 kuna u godinu dana je došla do 60 000 kuna kada je AZ kupio veliki paket po 60 000 kuna. To je prinos od nekih 550 %, što je gotovo nevjerojatno.

Nažalost uslijedila su loša vremena kako za cijelo tržište kapitala tako i za Ingru. Povrh ovoga što sam gore napisao, dodatni problem je kod Ingre bio i silan rast koji je dionica napravila, tako da je u općoj konsternaciji imala jedan od većih padova na burzi.

Nisamn trenutno dioničar Ingre, niti trenutno milim kupiti dionice Ingre, mislim da nije vrijeme za tu dionicu trenutno.
Da sam sentimentalno vezan za nju, jesam, ipak sam ju " otkrio " i to na vrijeme. Nadam se da će unatoč svemu tvrtka izaći iz svih problema u kojima se našla.

pozdrav

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Znači li to ovo:
OBVEZNA PONUDA ZA PREUZIMANJE

Članak 9.

(1) Fizička ili pravna osoba obvezna je objaviti ponudu za preuzimanje kad neposredno ili posredno, samostalno ili djelujući zajednički, stekne dionice s pravom glasa ciljnog društva, tako da, zajedno s dionicama koje je već stekla, prijeđe prag od 25% dionica s pravom glasa ciljnog društva (kontrolni prag).
(2) Nakon što je prešla kontrolni prag i objavila ponudu za preuzimanje, fizička ili pravna osoba obvezna je objaviti ponudu za preuzimanje kada, samostalno ili djelujući zajednički, neposrednim ili posrednim stjecanjem dionica s pravom glasa ciljnog društva poveća postotak prava glasa za više od 10% (dodatni prag).
(3) Iznimno od odredbe iz stavka 2. ovoga članka, ponudu za preuzimanje obvezna je objaviti fizička ili pravna osoba, koja nakon ponude za preuzimanje, samostalno ili djelujući zajednički, neposrednim ili posrednim stjecanjem dionica s pravom glasa ciljnog društva poveća postotak prava glasa za manje od 10%, ako tim stjecanjem prelazi prag od 75% prava glasa (konačni prag).
(4) Obvezu objavljivanja ponude za preuzimanje, u slučaju daljnjeg stjecanja dionica s pravom glasa ciljnog društva, nema fizička ili pravna osoba koja:
1. je ponudu za preuzimanje objavila sukladno odredbi stavka 2. ovoga članka,
2. nakon ponude za preuzimanje, objavljene sukladno odredbi stavka 1. i/ili 2. ovoga članka, drži najmanje 75% prava glasa,
3. je ponudu za preuzimanje objavila sukladno odredbi članka 14. stavka 3. ovoga Zakona.
(5) Fizička ili pravna osoba, kojoj je, sukladno odredbama ovog članka, nastala obveza objavljivanja ponude za preuzimanje, obvez­na je, bez odgode, o nastanku obveze dostaviti obavijest Agenciji, ciljnom društvu, burzi i uređenom javnom tržištu na kojem je odobreno trgovanje dionicama ciljnog društva, te istu bez odgode objaviti.

[/quote]

DA, ukoliko se ne radi o istom vlasniku obje ruske pravne osobe.

http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/329422.html

CIJENA U PONUDI ZA PREUZIMANJE

Članak 16.

(2) Cijena u ponudi za preuzimanje ne može biti niža od najviše cijene po kojoj su ponuditelj i osobe koje s njim djeluju zajednički stekli dionice s pravom glasa u razdoblju od jedne godine prije dana nastanka obveze.
(3) Ako je prosječna cijena dionica ostvarena na burzama i uređenim javnim tržištima viša od cijene iz stavka 2. ovoga članka, ponuditelj je obvezan ponuditi višu cijenu, s tim da se prosječna cijena izračunava za svaku burzu ili uređeno javno tržište kao ponderirani prosjek svih cijena ostvarenih na burzi ili uređenom javnom tržištu u zadnja tri mjeseca prije nastanka obveze na objavljivanje ponude za preuzimanje.

Ukratko, ako ide poder onda bi morali ponuditi minimalno ca. 44 kune, ali mogu i više naravno, jer ne znam tko bi prodao po 44 kune, ali može i konkurentska ponuda! Nema izrazito većinskog vlasnika i ovo je prilika i za nekog trećeg:

KONKURENTSKA PONUDA

Članak 30.

(1) Konkurentska ponuda je ponuda za preuzimanje koju, sukladno odredbama ovog Zakona, treća osoba može objaviti samo za vrijeme trajanja ponude za preuzimanje i koja se odnosi na iste dionice ciljnog društva kao i ponuda za preuzimanje.
(2) Konkurentska ponuda za preuzimanje mora biti objavljena najkasnije 10 dana prije isteka roka trajanja ponude za preuzimanje i ne kasnije od 28 dana prije isteka krajnjeg roka od 60 dana iz članka 28. stavka 4. ovoga Zakona.
(3) U slučaju objave konkurentske ponude, rok trajanja ponude za preuzimanje produžava se do isteka roka trajanja konkurentske ponude. Ponuditelj je obvezan bez odgode o produženju roka trajanja ponude za preuzimanje dostaviti obavijest ciljnom društvu, burzi i uređenom javnom tržištu na kojem je odobreno trgovanje dionicama ciljnog društva i depozitaru te istu, bez odgode, objaviti. [thumbsup]

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Ispravak gore posta za Ingru, napisao sam bankarski sektor umjesto građevinski, molim moderatora ako može da to prepravi.

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

SAmo da podsjetim, cijena po kojoj je dosadašnji većinski vlasnik platio dionice AD Plastika u dokapitalizaciji je nevjerojatnih 247 kuna ( mislim u odnosu na sadašnju cijenu ).

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

onda je bilo keša kao blata…

mislim da je trenutno igra velikih kompenzacijama . Muti se voda,a mali lagano gube živce i sele u transparentije i likvidnije papire.

Tko ostane..mogao bi biti car,ali i prosjak . Teško je odrediti budućnost tvrtke,koja relativno dobro posluje,ali prečesto mijenja vlasnika.

Jeli pesimista nakrcan dionicama Optime - Optimista ?

New Report

Close