Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ADPL | 11,20 | 2.968 | 265 | 11,00 | 11,20 | 1,82% |
Premješteno iz teme: JNAF (Jadranski naftovod)
u redu je Plavi, kupovo je i Papić JDPL po 600. gle reko sam ti da da ADPL nije loš pick, al mi nije jasno čemu ovo sve ovdje…podsjeća me na INGRA vs IGH polemiku prije par mjeseci na IGH topicu (naravno) … sve 5, nadam se da se neće ponovit Raikkonen scenarij…
da li je kapital od dokapa unešen u bilancu prema sadašnjoj knjigovodsvenoj vrijednosti? dakle sada je BVPS cca 3000kn/dionici. kad se izvrši dokap, koliko će onda biti? nisam baš upoznat po kom ključu ide taj dokap i u koju svrhu pa ako bi mi netko u kratkim crtama to mogo objasnit. Kad je skupština?
Gospon guverner redovna skupština je 19.lipnja.
Kad se izvrši dokap BVPS će biti asets minus lajabilitis podjeljeno sa 1.007.658 dionica.
Handa uplati 715 milijuna do srpnja 2011 i onda se JNAF-R-B pretvaraju u JNAF-R-A.
Svrha dokapa su novci potrebni za izgradnju novih skladištenih kapaciteta i kupnju starih.Na Krku se kapaciteti podupljavaju.
A sve to jer potrebe za skladištenjem su dva do tri puta veće od kapaciteta koje Janaf trenutno ima.
I to opće ne pričam o potrebama Hande. To je tek novi moment.Slovačka,mađarska,Bosna vam već skladište naftu kod nas i hoće još.
Ali onih 720 milja od Hande nije sve.još 100 milja će ići preko drugih oblika financiranja.
Ovi se ne šale,gospon guverner.
Ima tu još puno toga,ali dost vam je za danas
[/quote]
hvala Brankice, znači ipak postoje projekcije rasta prihoda čim povečavaju toliko kapacitete… Al mi onda nije jasno zašto nam je Plavi došao ovdje objašnjavati kako je bolji ADPL… [undecid]. Zamisli da se ja sad naselim na ADPL topic i iz neba u rebra počnem govoriti ekipi da im to ništa ne valja i počnem preporučivati JNAF… pa nikad mi takvo što ne bi palo na pamet… štoviše i ja mislim da je ADPL ok bet, ali mislim da je JNAF sigurniji…
[/quote]
Mislim deca, pa to je ko da uspoređujete Rolling Stonese i Zdenku Kovačiček.
Bik mamicu, imate stari dobri biznis z naftom kaj svake godine zgleda sve bolje i bolje,i imate stari loši biznis s autima i lavorima kaj svake godine zgleda sve gore.
Osim toga nit sam ih vidla na Trešnjevačkom placu, nit na Dolcu tak da ne znam di oni misle tu plastiku prodavat,deca.
kad se samo sjetim onih Rusa kaj su dokapitalizirali po 250 kuna.
Više mi to liči na dekapitaciju neg na dokapitalizaciju.No hard filings
Mislim deca, pa to je ko da uspoređujete Rolling Stonese i Zdenku Kovačiček.
Bik mamicu, imate stari dobri biznis z naftom kaj svake godine zgleda sve bolje i bolje,i imate stari loši biznis s autima i lavorima kaj svake godine zgleda sve gore.
Osim toga nit sam ih vidla na Trešnjevačkom placu, nit na Dolcu tak da ne znam di oni misle tu plastiku prodavat,deca.
kad se samo sjetim onih Rusa kaj su dokapitalizirali po 250 kuna.
Više mi to liči na dekapitaciju neg na dokapitalizaciju.No hard filings
Da,da, bumo rekli.
Što se tiče Roling Stonesa i Zdenke Kovačićek meni je oboje šrot, ali ne znam, da baš moram birati, vjerojatno bih izabrao Zdenku Kovačićek, a ako želite nešto sa gitarama, tj. rocka, evo preporuke, prikladno za one koji se bave dionicama:
http://www.youtube.com/watch?v=U6YkTZxX74Y&feature=related
Što se tiče dobre stare nafte, nafta je polako ali sigurno out.
prije koju godinu to sam pisao o duhanskoj industriji nathanučetrdesetsedam na Adrisu, pa evo što se događa, i što će se tek dogoditi.
Nafta polako izlazi iz mode, alternativna energija green energy i plin su budučnost.
Toliko o nafti.
A što se tiče autoindustrije, pogledajte malo CNBC recimo, oporavak deca draga, oporavak.
A ako Putin kaže da 80 % djelova prodanih vozila u Rusiji mora biti od tvrtki iz Rusije, a AD plastik je 100 % vlasnik AD Plastik Luga, tvrtke koja je u onom manifestu navedena kao jedna od nekoliko koje proizvode auto dijelove u Rusiji, ne znam deca, meni se to jako sviđa.
Još kad znamo da je većinski vlasnik AD Plastika ruski fond, hm…klik – klik.
A ponavljam i ovo, moji predsjednik i članovi Uprave i NO su kupovali u zadnje vrijeme moju dionicu, i to po većim cijenama od sadašnje, a Vaši?
Kolega Plavi,molim vas budite pametni ko sto ste lijepi.
Ne možete uspoređivat dvije totalno razlicite tvrtke,te dvije razlicite uprave.
Ad Plastik je u takvoj situaciji,da moze molit Boga da se kriza produbi.
Zasto ? Tako da sto vise ljudi ide na hodocasce u Međugorje,a lokalni trgovci da im uvaljuju krunice koje proizvodi AD Plastika,jel je auto industrija je u banani.
Dok sa druge strane stoji JANAF koji skladisti i tranportira crno zlato,ne kupuje ga,vec samo ovo navedeno.
Rezime navedenog..
Ad Plastika -spas u bizuteriji a JANAF-u u nafti.
Odluka je na vama,vaš kolega Štakor
Koliko god bio pametan, nažalost po vas kolega, ljepota nije prelazna.
Ne možete uspoređivat dvije totalno razlicite tvrtke,te dvije razlicite uprave.
Ad Plastik je u takvoj situaciji,da moze molit Boga da se kriza produbi.
Zasto ? Tako da sto vise ljudi ide na hodocasce u Međugorje,a lokalni trgovci da im uvaljuju krunice koje proizvodi AD Plastika,jel je auto industrija je u banani.
Dok sa druge strane stoji JANAF koji skladisti i tranportira crno zlato,ne kupuje ga,vec samo ovo navedeno.
Rezime navedenog..
Ad Plastika -spas u bizuteriji a JANAF-u u nafti.
Odluka je na vama,vaš kolega Štakor
Glupo je reći, ali budala jednom budala zauvijek. [lol]
Nemojte misliti da je riječ o vama. [lol]
u redu je Plavi, kupovo je i Papić JDPL po 600. gle reko sam ti da da ADPL nije loš pick, al mi nije jasno čemu ovo sve ovdje…podsjeća me na INGRA vs IGH polemiku prije par mjeseci na IGH topicu (naravno) … sve 5, nadam se da se neće ponovit Raikkonen scenarij…
Mislim da nema potrebe biti isključiv i da se i kod ADPL i kod JANAF-a radi o dionicama sa izrazitim potencijalom.
O JANAF-u je više rekla Brankica – obzirom na narasle potrebe skladištenja obveznih rezervi na Krku idu u proširenje , a potez sa kupnjom dijela Kemikalije od DIOKI-ja je odličan za obje firme.Problem je kao i kod svih državnih poduzeća management.
ADPL definitivno ima veliku perspektivu , i o tome je na ovom topicu dosta pisano , pa neću ponavljati. Pri tome ne mislim da će se rast dogoditi vrlo brzo (iako na ovoj ludoj burzi ništa nije isključeno)ili da nije moguć i pad .Ipak , zdravorazumski – teško mi je povjerovati da će cijena pasti ispod 40 .S druge strane , (da ne davim sa svim mogućim analizama odnosa P , BV , EV , EBIT, S…ruskog tržišta , Slovenije i slično ) scenarij sa rastom na npr 100 kn mi nije nevjerojatan.Ma koliko drukerski to zvučalo zbog toga sam potrošio zadnji cash i uzeo točno 895 komada.Sad držim fige i navijam za Putinovu koncepciju – ruska automobilska industrija firmama iz Rusije !
ADPL svoju perspektivu narav je prestao pokazivati u trenutku kad se prestao zvati Termoplastika. Poznata mi problematika iz prve ruke (više prvih ruku).
ADPL svoju perspektivu narav je prestao pokazivati u trenutku kad se prestao zvati Termoplastika. Poznata mi problematika iz prve ruke (više prvih ruku).
Iz prve ruke??
Meni se čini da predsjednik uprave i članovi uprave znaju iz prve ruke, evo oni su kupovali zadnjih mjeseci, pogledaj:
http://www.zse.hr/default.aspx?id=25281
http://www.zse.hr/default.aspx?id=25078
http://www.zse.hr/default.aspx?id=22811
http://www.zse.hr/default…0006&dionica=ADPL-R-A
http://www.zse.hr/default.aspx?id=21510
http://www.zse.hr/default.aspx?id=21252
http://www.zse.hr/default.aspx?id=21211
Ima li bolje prve ruke od njih??
Ja u kupe, vi u špade.
Ja govorim o tradiciji 30-40 godina, a vi o zadnjim mjesecima. Možda su u Rusiji ili Rumunjskoj naletili na naftu ispod ureda. Neka vam je sa srećom.
@Plavi
Ja u kupe, vi u špade.
Ja govorim o tradiciji 30-40 godina, a vi o zadnjim mjesecima. Možda su u Rusiji ili Rumunjskoj naletili na naftu ispod ureda. Neka vam je sa srećom.
Pa što nas briga što je bilo prije 30 godina za cijenu na burzi u budučnosti??
Bitna nam je budučnost i perspektiva tvrtke, a ja sam argumentirao da perspektivu iz prve ruke vidi Uprava i NO tvrtke jer su kupovali dionice na burzi.
Ja bih se samo osvrnuo na Bakićegv blog koji piše o valuaciju određenih vrijednosti i njihovoj neodrživosti na određenim razinama. Ipak, to se ne odnosi na sve dionice, tj kada je on pisao blog tada je bio ožujak. Ipak, neke dionice i dalje imaju temelj u tome o čemu on govori.