Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ADPL | 10,26 | 5.984 | 583 | 10,15 | 10,50 | 3,47% |
pad novih registracija u EU za 7.5% – najviše u zadnjih 15 godina
http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=4f208070-3e75-4048-b898-c3df5f01c0c4&open=sec
ma sranje, kao da nismo dosta nisko [sad]
Ali niže nemogu da ide..jer su ove cjene smješne..s obzirom da vredi oko 160 kn cjelotna tvrka..po dionici..ili je realno 4-puta manje vrjedna? ovo je za u analizo.. [lol] pad prodaje..25,30% a dionica zronila od jeseni..da uzmem neki period za oko 60% ? a prije držala se oko 100kn? sledi oporavak..snažen..a prema gore.. [thumbsup]
Ali niže nemogu da ide..jer su ove cjene smješne..s
se to štima prijatelj, ali gle u 12:01 objave ovo
http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=84af9cca-1b28-4cf8-a136-239fbc05ef66&ref=lastadd
i onda u 12:28 pretovar skoro 5000 komada
obrana s 2000 komada je na 30 kn
[cry]
Gledaj sve mi je ovo poznato jer ti novinari..pjevaju o recesiji i tome svaki dan i puno imam glavo..pa stvarno niso normalni..propast če..pad prodaje..recesija..dosadni so bemti sunce.. [lol]
Koliko vidim, tri su mogućnosti:
1) mirovinci mogu prodati preostale dionice do lipnja
2) mogu dizati cijenu do razine od 160Kn, tako da kapitalizacija pređe 600 mil kn
3) mogu tražiti daljnju odgodu
Radi se o oko 50000 dionica ili manje (moja procjena). Puno više nije jer je ukupni iznos kupljenih dionica bio oko 80000 od strane tri mirovinca, a dva su dobila odobrenje. Znači, treći je vjerojatno već sve prodao. Gledajući dnevne promete na ADPL, gdje su prometi u rangu 2000 dionica dnevno, ne vjerujem da mogu utopiti više od 1000 dionica dnevno. Znači, ako probaju izaći, dobit će 20 mil Kn ili manje. Ako pokušaju dizati cijenu na 160, morat će uložiti barem barem dva puta toliko novaca. A netko im može podmetnuti kajlu i ponovno spuštati cijenu ispod 160.
Da sam ja FM, jednostavno bih ovo shortao do lipnja. ADPL je trenutno (idućih godinu dvije) u gubitaškom biznisu, i trebala bi potencijalno velika sredstva da se održi tržišna kapitalizacija iznad traženog nivoa. Oslanjanje na Samodola i produžavanje roka…..nije baš pouzdano.
Koliko vidim, tri su mogućnosti:
1) mirovinci mogu prodati preostale dionice do lipnja
2) mogu dizati cijenu do razine od 160Kn, tako da kapitalizacija pređe 600 mil kn
3) mogu tražiti daljnju odgodu
Radi se o oko 50000 dionica ili manje (moja procjena). Puno više nije jer je ukupni iznos kupljenih dionica bio oko 80000 od strane tri mirovinca, a dva su dobila odobrenje. Znači, treći je vjerojatno već sve prodao. Gledajući dnevne promete na ADPL, gdje su prometi u rangu 2000 dionica dnevno, ne vjerujem da mogu utopiti više od 1000 dionica dnevno. Znači, ako probaju izaći, dobit će 20 mil Kn ili manje. Ako pokušaju dizati cijenu na 160, morat će uložiti barem barem dva puta toliko novaca. A netko im može podmetnuti kajlu i ponovno spuštati cijenu ispod 160.
Da sam ja FM, jednostavno bih ovo shortao do lipnja. ADPL je trenutno (idućih godinu dvije) u gubitaškom biznisu, i trebala bi potencijalno velika sredstva da se održi tržišna kapitalizacija iznad traženog nivoa. Oslanjanje na Samodola i produžavanje roka…..nije baš pouzdano.
Kome će prodati ?
Po kojoj cijeni ?
Uz koliki gubitak ?
Prodat će malim-privatnim investitorima.
Po cijenama manjim od 40 Kn.
Gubitak je max 20mil Kuna. Ako krenu dizat cijenu, mogu izgubit puno više. Zamisli da na primjer Bakić im počne prodavati po 150kn……kompletni udio. Na kraju bi ADPL morao postati "bluechip" dionica, a MIFovi bi morali preuzeti znatan dio free-floata. Na papiru bi možda bili u plusu, ali realno….bi to bila još jedna pušiona.
Prodat će malim-privatnim investitorima.
Po cijenama manjim od 40 Kn.
Gubitak je max 20mil Kuna. Ako krenu dizat cijenu, mogu izgubit puno više. Zamisli da na primjer Bakić im počne prodavati po 150kn……kompletni udio. Na kraju bi ADPL morao postati "bluechip" dionica, a MIFovi bi morali preuzeti znatan dio free-floata. Na papiru bi možda bili u plusu, ali realno….bi to bila još jedna pušiona.
U ovakvoj nellikvidnosti ne znam hoće li biti toliko malih investitora ?