ADPL (AD Plastik d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ADPL (AD Plastik d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 05.11.2024. u 11:38
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ADPL
10,40
62
6
10,25
10,40
-0,48%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Vjerojatno opet ide kupovina trezorskih dionica, ovaj put malo više nego zadnji put. Isplata dividende 20.08.

dokle ce ovo tonuti?? hocemo li se izjednaciti sa EIG-om uskoro?? zar ova dionica stvarno tako malo vrijedi?? [undecid]

“Please, God, Just One More Bubble.”

dokle ce ovo tonuti?? hocemo li se izjednaciti sa EIG-om uskoro?? zar ova dionica stvarno tako malo vrijedi?? [undecid]

I meni isto zanima…..bas sam malo piknuo danas po 110kn…..
Vidim da nije bila ovako nisko vec vise od 2 godine…..ima li netko od boljih poznavatelja ADPL-a, koji ima uvid u trenutno poslovanje i razlog ovakve cijene?

od boljih poznavatelja ADPL-a, koji ima uvid u trenutno poslovanje i razlog ovakve cijene?

Razlog ovakve cijene je stanje u svijetu i glupost kod nas.

Razlog ovakve cijene je stanje u svijetu i glupost kod nas.

Vise ovo drugo, nego prvo, cini mi se, bar u slucaju ove perspektivne firme….
Zadnjih par dana su se fino istresali po 110kn…..danas su malo podigli letvicu na 117 za vecu kolicinu, ali bi moglo ici jos povoljnije u iducem periodu, cini se……osim ako uprava ne odluci dobro se namiriti i sve to pokupi…..

evo odluke… pogledajte pred kraj odredbe o nacinu stjecanja vlastitih dionica

“Please, God, Just One More Bubble.”

evo odluke… pogledajte pred kraj odredbe o nacinu stjecanja vlastitih dionica

dakle trezor može kupiti još 375588 do 419000 ako gledamo stanje od 18.07.2008 na SDA

1. OAO SPIK 1.259.875 30,00 Osnovni račun
2. PREVENT-ZLATAR D.O.O. 636.471 15,16 Osnovni račun
3. PREVENT GLOBAL D.D. 445.299 10,60 Osnovni račun
4. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 152.378 3,63 Skrb. račun
5. PBZ D.D. 90.033 2,14 Skrb. račun
6. PBZ D.D. 69.400 1,65 Osnovni račun
7. AD PLASTIK-ESOP D.O.O. 68.803 1,64 Osnovni račun
8. BOBAN JOSIP 65.250 1,55 Osnovni račun
9. AD PLASTIK D.D. 43.412 1,03 Osnovni račun
10. PBZ D.D./NOVA LJUBLJANSKA BANKA 39.292 0,94 Skrb. račun

za pretpostaviti je da će kupiti ESOP radničke 68803 [thumbsup]
evo već danas veliki promet za ovou dionicu, nažalost uz pad [undecid]

nakon toga ostane još cca. 300000 komada za kupnju vjerujem da će to dati dobro potporu cijeni!
[thumbsup]

Vrag šalu bere, a penezi ga ne!!!

koliko se meni čini esop je na početku godine imo 77000, tako da je netko drugi prodavao … ali i ja bi volio vidit esop na 30.000 komada

Cookie Monster

ADPL je zbog troškova resturkturiranja i gradnje pogona imao, uvjetno rečeno, lošije rezultate nego ranije, ali već u fin. izvješću za 1H ove godine trebali bi se vidjeti znatno bolji rezultati. Da sad ne ponavljam sve već poznate vijesti o širenju na inozemna tržišta i novim poslovima, podsjetit ću da se cijena ADPL sada vrti na razinama na kojima je bio prije više od 2 godine, iako je u te 2 godine ADPL napravio snažan iskorak u profiliranju kompanije, sklapanju novih poslova (pogotovo Rusija), okrupnjavanju vlasničke strukture….
Sve je to sada anulirano (u smislu vrijednosti dionice) ovim besmislenim i neselektivnim padom svih dionica na našoj burzi zadnjih par mjeseci, ali s druge strane, dalo nam je odličnu priliku da ovu kvalitetnu dionicu trenutno kupujemo po izuzetnom diskontu. Ja sam danas dokupio i strpljivo čekam 1H izvješće.

Hrvatska ulazi u EU glasovima 30% biračkog tijela. 70% birača nije dalo svoj glas za ulazak u EU!

Sumnjam da će biti reakcija na FI , osim ako ne bude loš,pogleddajte KOEI i INGR,savršen primjer. Dobri FI,pogotovo KOEI i nikom ništa.Mislim da je vrijeme za stvarno dugoročno ulaganje i da ne treba žuriti s kupnjom.

Svakim padom burze ,sve više ulažem u znanje, iščekivajući onaj dan koji će mi donijeti godine veselja... ;)

Po ovim cijenama ADPL-a ne treba žuriti s kupnjom? A jesi li pogledao Odluke s redovite glavne skupštine ADPL od 18.07.2008.?
Jedna od najzanimljivijih je sigurno odluka kojom je ADPL ovlaštena kupiti 419.000 dionica na burzi (s uključenim dionicama koje već imaju, a to je 43.412 dionica). Znači da se može očekivati da će ADPL kupnjom na burzi steći velike količine dionica (mogu kupiti još preko 375.000 dionica!!) u narednih godinu dana! Cijena po kojoj će stjecati dionice smije biti do 20% veća od prosječne na burzi u zadnjih 30 dana prije (svake) kupoprodaje!

Kad bacimo oko na top 10, vidi se da prva 3-4 neće prodavati jer zajedno drže više od kontrolnih 50%, a sve ovo ostalo je relativno sitno. Pa čitav ESOP ima 68.803 dionica, a gdje je to do mogućih 375.000 dionica!
Moje iskreno mišljenje je da je po ovim cijenama (i sve do negdje 140 kn) mogućnost gubitka minimalna, ali je zato mogućnost kapitalnog dobitka vrlo velika i da je ADPL po ovim cijenama čisti zicer, a da ne govorim još o Rusima koji su postali najveći udjelničar u ADPL plativši dionicu po 100% višoj cijeni od trenutne!

Hrvatska ulazi u EU glasovima 30% biračkog tijela. 70% birača nije dalo svoj glas za ulazak u EU!

http://213.53.24.158/20071006/crnakronika01.asp

meni se čini da se ovo i bilo dogodilo zato jer su rusi platili 100% precijenjeno!

New Report

Close