OVO JE JEDINA HR FIRMA KOJA JE KORAK ISPRED. SVE ULAZE U RAZVOJ I POZICIONIRANJE NA SVJETSKOM TRZISTU. BMW, RENAULT, OPEL, AUTOVAZ, GM, CITROEN, FORD, PEUGEOT, VW, DACIA, (MOGUCE I FIAT – ZASTAVA)… IMPRESIVNO! AD PLASTIK JE SHVATIO – ILI PUKOVNIK ILI POKOJNIK.
Upravo tako, a pogledaj ovo, evo gradi i Hyundai novu tvornicu:
http://www.bankamagazine.hr/dnevnevijesti/hyundai-gradi-tvornicu-automobila-u-rusiji
Investicija od 510 milijuna dolara namijenjena je isključivo za prodaju na ruskom tržištu, a kasnije i za izvoz
" Tvornica koja se nalazi u industrijskoj zoni kraj St. Petersburga proizvodit će do kraja 2011. godišnje 100 tisuća malih i srednjih automobila, a u siječnju te godine počet će i puna serijska proizvodnja, prenosi agencija Bloomberg, "
Dakle grade tik pored tvornice koju je sagradio AD Plastik u suradnji sa ruskim partnerima, čiji se puni kapacitet proizvodnje očekuje do kraja godine.
" Tim potezom Hyundai staje uz bok pet ostalih vodećih svjetskih proizvođača automobila čije su tvornice u fazi gradnje ili su već operativne, a nalaze se upravo kraj St. Petersburga, drugog najvećeg grada u Rusiji. "
Dakle posla će biti sve više i više.
Čini mi se da bi ovdje valjalo podebljati udjele, a ne smanjivati..
Unatoć svim poznatim +činjenicama,kao i svakodnevnim novim +vijestima za ovu dionicu ,mislim da ozbiljniji rast može početi tek kad izvješća budu puno bolja od prošloga.
Volio bi da se varam jer sam krcat adpl-a a ulazna cijena mi nije za pohvalit se.
Unatoć svim poznatim +činjenicama,kao i svakodnevnim novim +vijestima za ovu dionicu ,mislim da ozbiljniji rast može početi tek kad izvješća budu puno bolja od prošloga.
Volio bi da se varam jer sam krcat adpl-a a ulazna cijena mi nije za pohvalit se.
a , sta reci .
velika ocekivanaj od dionice a rezultati jako skromni .
nazalost , jako slicna ako ne identicna kao sa dionicom ddjh .
hebiga nad aumire zadnja , valjda ce biti bolje
jako slicna ako ne identicna kao sa dionicom ddjh .
Na osnovu cega usporedjujes ADPL sa DDJH?
Stvarno se svakakve gluposti ovdje pisu.
prijedlog uprave i nadzornog odbora
AD Plastik predlaže dividendu od 1,8 kuna po dionici
Redovita glavna skupština dioničara solinske tvrtke AD Plastik 18. srpnja trebala bi odlučivati, između ostaloga, o isplati dividende i stjecanju vlastitih dionica. AD Plastik lani je ostvario dobit nakon oporezivanja od 14,06 milijuna kuna.
[/quote]
mozda je kolega mislio na cijenu kojom se prate ADPL i DDJH jer je interesantno kako se prate pa nekada zna biti razlike u par lipa ali to je samo slucajnost a mozda i nije [cool]
[/quote]
gluposti ili ne , ja samo povlacim jednu paralelu cijenovne vrijednosti dionice u odredjenom vremenskom intervalu , kao i sa ocekivanim poslovima ( BOV , Tenkovi Kuvajt – Renault, Fiat zastava itd) .
mislim da ne pisem gluposti ,mada obe dionice medjusobno nemaju neko poveznice ali vrijednost jedne i druge dionice prate se razlici u par KN .
najvjerovtnjije je to slucajnost , ali je to tako , pa kolike god gluposti bile
[/quote]
gluposti ili ne , ja samo povlacim jednu paralelu cijenovne vrijednosti dionice u odredjenom vremenskom intervalu , kao i sa ocekivanim poslovima ( BOV , Tenkovi Kuvajt – Renault, Fiat zastava itd) .
mislim da ne pisem gluposti ,mada obe dionice medjusobno nemaju neko poveznice ali vrijednost jedne i druge dionice prate se razlici u par KN .
najvjerovtnjije je to slucajnost , ali je to tako , pa kolike god gluposti bile
[/quote]
Može se povući paralela između ADPL i Đure tu bih još svrstao i Varteks.
Pogledajte i usporedite kretanja i grafove.
staro: 9. AD PLASTIK D.D. 40.218 0,96 Osnovni račun
novo: 9. AD PLASTIK D.D. 43.412 1,03 Osnovni račun
mozda je vec rečeno ali pitanje koji je zadnji dan za kupnju dionica da bi se imalo pravo na dividendu ovu sičušnu
hvala