Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ADPL | 10,56 | 28.153 | 2,665 | 10,55 | 10,70 | 0,95% |
airbus premjesta svoje tvornice van europe da bi smanjile troskove proizvodnje, u ameriku radi vojske njihove i rusiju radi radne snage, a zamislite tko tamo ima predstavnistvo i tko tamo topi platiku, za autoindustriju ali moze i avionsku[proud]
a zaboravio si i ruske space-shuttles, i svemirsku postaju “Mir”[undecid]
Koliko se sijecam ruski partneri su prije radili iskljucivo za avioindustriju.Nije navlacenje vec mislim da je netko od kolega u prijasnjim postovima to i argumentirao taj podatak.Morat cu malo prolistati unazad.Ne vidim zasto to nebi i bilo istinito.[smiley]
ovo je zasigurno dobra dionica, stoga nema straha po meni prema sadašnjem stanju, jer je ova dionica podcijenjena, (kao ht, vern, pbz i dr.), samo da se formira vlada indeksi rasta dnevni biti će u prosjeku oko +2, dobra stvar je kod adpl. – nije bilo panične prodaje ovih dana, jer to se vidi po dnevnim prometima
vidimo se za oko 5 dana kada se vraća na staru slavu, do tada tko ima novaca neka kupuje, a mi koji smo sve potrošili jedino preostaje gledati situaciju prema +
ovo je zasigurno dobra dionica, stoga nema straha po meni prema sadašnjem stanju, jer je ova dionica podcijenjena, (kao ht, vern, pbz i dr.), samo da se formira vlada indeksi rasta dnevni biti će u prosjeku oko +2, dobra stvar je kod adpl. – nije bilo panične prodaje ovih dana, jer to se vidi po dnevnim prometima vidimo se za oko 5 dana kada se vraća na staru slavu, do tada tko ima novaca neka kupuje, a mi koji smo sve potrošili jedino preostaje gledati situaciju prema +
po čemu si zaključio da je ADPL podcijenjen i VERN?
sad vidim da je moja mašta još mala za vas[undecid]
svemirski program, space-shuttles[wink]
pozdrav kolega arap[cool]
Ova dionica nije trenutno podcijenjena, ali je njena trenutna cijena daleko ispod one koju će imati u budućnosti. Kada kupujete dionice po nekoj cijeni, potrebno je sagledati budućnost, a kod ove dionice je jedna od najsvijetljih. P/e kod ADPl nema smisla sagledavati kvatalno,budući p/e treba sagledavati na godišnjem nivou. Prihodi na nivou godine će bitinje biti poboljšani ( prodaja boatsa), ali prvo polugodište 2008. će eksplodirati jer su upravo potpisani i još neki ugovori.Ako danas kupujete kupili ste jeftino, samo ako dugoročno sagledavate da kupujete udio u firmi koja konstantno dobro radi i isplačuje dividendu, a ne špekulativno, mada će do karaj godine biti 240 kn.
adpl je realna cijena oko 237,00 kuna, +- 5%
dok je vern realna cijena oko 132,00 kune, +-5%
barem prema mojim izračunima,
ali kod nas nema prave ponude i potražnje, i tržišne snage kompanije,
do prije mjesec dana većina dionica je bila precijenena, dok je sada to suprotnost
Ah, dajte ljudi, cijeli dan mrtvilo, ni trage prometu, onda u 15:43 prođe 1000 komada po stvarno niskoj cijeni, a u 15:48 već počinje navlačenje! Imam ADPL.
Ali ovo me stvarno iritira.
Koji je target 220, ne?[angry]
Ah, dajte ljudi, cijeli dan mrtvilo, ni trage prometu, onda u 15:43 prođe 1000 komada po stvarno niskoj cijeni, a u 15:48 već počinje navlačenje! Imam ADPL. Ali ovo me stvarno iritira. Koji je target 220, ne?[angry]
da neće prodat po 209 nego po 205 zato jer se tako više isplati
a zaboravio si i ruske space-shuttles, i svemirsku postaju “Mir”[undecid]
kaj su nastavili program Buran?