Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ADPL | 10,76 | 34.858 | 3,239 | 10,65 | 11,00 | 6,80% |
Ne znaci li zapravo izdavanje velikog broja novih dionica na novog vlasnika to da vrijednost ostalih dionica pada?
Hej Konavle, sto zelis time reci?
Slabo razumijem slovenski, a pare za sutrasnju kupovinu sam vec pripremio?!
Sonniboy ti je sve rekao 🙂
Ne znaci li zapravo izdavanje velikog broja novih dionica na novog vlasnika to da vrijednost ostalih dionica pada?
obicno se dokapitalizira po nominali (to bi za ADPL bilo 100 kn) , ali IMHO u nasem slucaju se dokapitalizira po cijeni od cca 247 kn sto je otprilike trenutna trzisna vrijednost. mislim da bi to trebalo uvjeriti nove ulagace da je dobro sto prije uletit po ovoj cijeni jer uskoro ce biti kasno.
ono sto mene veseli je da je “rus” ustvari tvrtka koja se bavi investicijama a ne autoindustrijom … pretpostavljam da ce biti klasican primjer kupnje, krvnickog rada na podizanju vrijednosti kompanije pa onda izlazak uz odlicnu zaradu [smiley2]
Radi li se o ‘puzajucem’ preuzimanju kad je PBZ dosao odjednom na ovako visoko 5 mjesto sa osnovnim racunom, a ACM poduhvati izasli?
1.10.2007
Vlasnik računa Stanje [%] Vrsta računa
1. OAO SPIK 1.259.875 30,00 Osnovni račun
2. PREVENT-ZLATAR D.O.O. 682.471 16,25 Osnovni račun
3. PREVENT GLOBAL D.D. 399.299 9,51 Osnovni račun
4. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 166.375 3,96 Skrb. račun
5. PBZ D.D. 160.033 3,81 Skrb. račun
6. AD PLASTIK-ESOP D.O.O. 84.057 2,00 Osnovni račun
7. PBZ D.D. 69.400 1,65 Osnovni račun
8. BOBAN JOSIP 64.290 1,53 Osnovni račun
9. PBZ D.D./NOVA LJUBLJANSKA BANKA 48.886 1,16 Skrb. račun
10. Grupa računa na kojima je uknjižena ista količina vr. papira 35.788 0,85
–
24.9.2007
Vlasnik računa Stanje [%]
1. PREVENT-ZLATAR D.O.O. 682.471 23,22
2. PREVENT GLOBAL D.D. 399.299 13,58
3. Skrb.: ZAGREBAČKA BANKA D.D. 166.375 5,66
4. Skrb.: PBZ D.D. 160.033 5,44
5. AD PLASTIK-ESOP D.O.O. 84.057 2,86
6. BOBAN JOSIP 64.290 2,19
7. Skrb.: PBZ D.D./NOVA LJUBLJANSKA BANKA 48.386 1,65
8. ACM POTHVATI D.O.O. 48.000 1,63
9. Grupa računa na kojima je uknjižena ista količina vr. papira 35.788 1,22
@TAZ
Da, vjerojatno se radi o “puzajućem” preuzimanju od strane Preventa.
Bilo bi super kada bi to sta ste napisali prevedete,tako da vas malo bolje razumijemo.Hvala!
Ne znam jesi li ikada nešto preveo, ali da jesi, shvatio bi da takav posao iziskuje puno više vremena i mentalne energije nego što uopće možeš zamisliti…kako bilo, bit onog slovenskog invervjua s predsjednikom uprave Revoza je ta da je izjavio kako će proizvodnja u Revozu do kraja godine ostvariti rekord gledajući broj automobila koji će sići s proizvodne trake. Razlog ovogodišnjeg obaranja rekorda leži u činjenici da se od nedavno, pored dosadašnje proizvodnje Clia II, proizvodi (na istoj proizvodnoj traci= ušteda) i novi Twingo za cijelu Europu. Inače, gledajući kvalitetu izrade, slovenski Revoz spada po nekim istraživanjima u sam vrh koncerna Renault. Čine vrlo mali broj grešaka tako da je, između ostalog, i to razlog zašto su Francuzi odlučili proizvodnju ovog posve novog autića povjeriti njima.
Iz svega slijedi zaključak:
Što više automobila prodaju i slijedom toga proizvedu Slovenci (Francuzi) u Novom Mestu – to će AD Plastik isporučivati više plastičnih dijelova. Isti princip vrijedi i za 50%-tni udjel AD Plastika u Rumunjskoj, u mjestu Pitesti, gdje skupa s Faurecijom, jednim od 10 najvećih proizvođača auto-dijelova na svijetu, rade dijelove za Logana (I tu je Renault vlasnik). Koliko čitam, Logan se zbog svoje povoljne cijene i solidne kvalitete odlično prodaje. Mislim da ostatak nije potrebno pojašnjavati…
Jesam Preveo sam staricu preko pjesackoga a samim ti, sigurno sam pokazao malo vise kulture od vas.[smiley1]
kakve su nam prognoze za danas
moja prognoza je da cemo se navlaciti na cijenama 240-250kn do iduceg tjedna… thanks to HT, bit ce tu i kupaca i prodavatelja ovih dana, bojim se…
inace, citao sam malo postove na ovoj temi od pocetne stranice, pa random do, evo, 190-te stranice… i mogu primjetiti da je ovo jedna od dionica o kojoj u biti nitko bas nema pojma sto se desava ili sto ce se desiti, kamoli predvidjeti kada i prema kamo ce cijena… naravno, svi citamo vijesti o poslovima, preuzimanju itd. blabla, ali svi cucimo u toj dionici ko u tamnici, i ovisimo o jako velikim igracima