Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ADPL | 10,54 | 24.729 | 2,346 | 10,55 | 10,85 | -2,76% |
1,21 kn dividende?!? Mislim da je isplativije prodat sad po 240 pa kupit u rujnu za 210 i zaradit sam sebi dividendu za sljedečih 25 godina.
U pravu si. Ovo je stvarno malo. Zašto bi uopće itko kupovao ovu dionicu kada VIRO daje dividendu od cijelih 10 kn, a Jamnica čak 400 kn. Šta nije onda isplativije kupiti Jamnicu?
Ford: ” 1,21 kn dividende?!? Mislim da je isplativije prodat sad po 240 pa kupit u rujnu za 210 i zaradit sam sebi dividendu za sljedečih 25 godina.” U pravu si. Ovo je stvarno malo. Zašto bi uopće itko kupovao ovu dionicu kada VIRO daje dividendu od cijelih 10 kn, a Jamnica čak 400 kn. Šta nije onda isplativije kupiti Jamnicu?
Iako je kolega vorda ovo rekao sa ironijom,
ja bi se bez ironije složio s njim.
Zanimljivo je da je Nova Ljubljanska Banka kupovala i prodavala kada je dionica bila na razinama od 245,00 – 255,00kn. Istina u malim količina što je potaknulo komentare da se cijena želi održati na tim razinama još neko vrijeme. Iskreno i ja sam to pomislio. Sada kada je korekcijom pogođena ova dionica i kada bi se mogla nadokupiti ispod tih razina Ljubljanska Banka ne kupuje. Iako imam ove dionice ovakvo ponašanje mi ukazuje da će dionica na ovim cijenama biti još jedno duže vrijeme.
Zanimljivo je da je Nova Ljubljanska Banka kupovala i prodavala kada je dionica bila na razinama od 245,00 – 255,00kn. Istina u malim količina što je potaknulo komentare da se cijena želi održati na tim razinama još neko vrijeme. Iskreno i ja sam to pomislio. Sada kada je korekcijom pogođena ova dionica i kada bi se mogla nadokupiti ispod tih razina Ljubljanska Banka ne kupuje. Iako imam ove dionice ovakvo ponašanje mi ukazuje da će dionica na ovim cijenama biti još jedno duže vrijeme.
To što NLB trenutno ne trži zapravo je po meni u neku ruku ohrabrujući – jer ne prodaju. A tko zna tko se skriva iza NLB, najvrjerovatnije netko tko je u direktnoj poslovnoj vezi sa ADPL-om i ne mari za cijenu dionice jer zarađuje na redovitom poslovanju tvrtke. Baš to može biti značajno jer drže pozicije jer znaju perspektivu ADPL-a.
i kada bi se mogla nadokupiti ispod tih razina Ljubljanska Banka ne kupuje. Iako imam ove dionice ovakvo ponašanje mi ukazuje da će dionica na ovim cijenama biti još jedno duže vrijeme.
Kako možeš to tvrditi kad ne znamo tko je kupovao zadnjih tri dana. Čisto nagađanje
vorda:
”
Ford: ” 1,21 kn dividende?!? Mislim da je isplativije prodat sad po 240 pa kupit u rujnu za 210 i zaradit sam sebi dividendu za sljedečih 25 godina.” U pravu si. Ovo je stvarno malo. Zašto bi uopće itko kupovao ovu dionicu kada VIRO daje dividendu od cijelih 10 kn, a Jamnica čak 400 kn. Šta nije onda isplativije kupiti Jamnicu?
”
Iako je kolega vorda ovo rekao sa ironijom,
ja bi se bez ironije složio s njim.
Postotak dividende u odnosu na cijenu nije ni kod tih dviju dionica baš nešto bolji, a jedino to je bitno.
Nema puno smisla uspoređivati Viro i ADP ali…
Ima li netko podatak kolika je neto dobit po zaposlenom u ADP a kolika u Viri?
Ako me sječanje dobro služi ADP je za prvo polugodište objavio 10 puta manju dobit nego lani u isto vrijeme a ni lani nije bilo ništa posebno.
I još su ove godine izbacili iz bilance AD brodove jer da nisu bili bi u minusu.
AD brodovi su čisti gubitaš ( kao i 95% brodogradnje u Hrvatskoj), povlaće od osnutka velika sredstva od ADP-a i promijenili su više direktora u zadnje 4 godine nego ADP u zadnjih 20 godina.
U životu ništa nije slučajno, čak i ono što izgleda sasvim slučajno izgleda zato što netko želi da izgleda tako, ako želiš doći do istina gledaj uvijek samo tko od toga ima najviše koristi –moć/upravljanje ili novac.
A financijska izvješća su dobar primjer, pogledajte s kojim zakašnjenjem(zakonski rok –isto slučajno) od realnog vremena izlaze, kad izađu već je skoro prošlo razdoblje za izradu sljedećeg –zanimljivo. Više od toga vam ne mogu reći , zaključite sami, usput AD brodovi nisu gubitaš
ADB nisu gubitaš?
Pa zadnji direktor im je smjenjen u 4. mjesecu ove godine.
Dobio je nogu zbog katastrofalnih rezultata i u ADB je poslan prinudni( krizni) direktor iz ADP-a da se stanje bar malo stabilizira.
Ako je ovaj zadnji direktor imao dobre rezultate kako ti kažeš trebalo ga je nagraditi i unaprijediti a ne ga potjerati.
Pa nisu ni u ADP-u ludi da tjeraju direktore koji im donose lovu.
Ista priča je i sa 3,4 direktora koja su u ADB-u bili prije ovog koji je smjenjen u 4. mjesecu.
Svi su dobili nogu zbog gubitaka osim jednog koji je sam otišao.
AD Plastik d.d. – upis dionica
(2007-08-27)
Društvo AD Plastik d.d. dostavilo je Obavijest o broju i postotku upisanih i uplaćenih dionica.