Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ADPL | 9,50 | 13.104 | 1,380 | 9,46 | 9,50 | -0,84% |
Ima nekih koji me uvjeravaju da auto industriju čeka renesansa, da je zapravo već sada u renesansi.
Neki me nazivaju i drukerom. Čudi me da je bid tako slab na ADPLu. Očekivao bih, s obzirom na njihov entuzijazam, da će svaki naručiti barem po tisuću komada.
Ne obazirite se na takve. Vecinom su to fond menageri koji drukaju u kontra stranu, ovisno dali žele prodati ili kupiti….
Ima nekih koji me uvjeravaju da auto industriju čeka renesansa, da je zapravo već sada u renesansi.
Neki me nazivaju i drukerom. Čudi me da je bid tako slab na ADPLu. Očekivao bih, s obzirom na njihov entuzijazam, da će svaki naručiti barem po tisuću komada.
Ne obazirite se na takve. Vecinom su to fond menageri koji drukaju u kontra stranu, ovisno dali žele prodati ili kupiti….
Nastala je konkurencija u Europi i svijetu, ali i u konkurenciji jedni opstaju i nastavljaju, a moguće da nastavljaju kao još uspješniji dok manje sposobni odustaju. AD Plastik je svim poslovima sklopljenim samo u ovoj godini, nedavno također, (da ih sada ne nabrajam) dokazao da je firma koja se sposobna brzo prilagođavati nastaloj situaciji. Slovencima i Fiatu u Srbiji je zapelo s proizvodnjom ali oni su firme koje imaju točno za koga proizvode i ovisni su samo o toj proizvodnji dok je AD Plastik kao neki trgovac koji sebi sam nalazi poslove pa makar to bili poslovi bilo gdje u svijetu.
Ne radi ti link, ovaj valjda radi
https://www.glasistre.hr/gospodarstvo/gubitak-ad-plastik-grupe-595-milijuna-kuna-809890
Vrijednosno usklađenje tj. umanjenje vrijednosti imovine u Rusiji za -75 mil.kn
operativni gubitak -59,9 mil.kn
neto sveobuhvatna dobit zbog tečajne razlike u plusu od čak +97,3 milijuna kn
ukupna sveobuhvatna dobit +37,3 mil.kn, ako sam sve dobro polovio.
AD Plastik Grupa zabilježila je u prvoj polovini godine neto gubitak od 59,46 milijuna kuna, izvijestili su u srijedu iz te solinske grupe koja se bavi proizvodnjom automobilskih dijelova, napomenuvši da je poslovanje bilo pod velikim utjecajem geopolitičkih zbivanja.
Taj gubitak uključuje vrijednosna usklađenja u iznosu od 75 milijuna kuna napravljena na temelju procjene nadoknadivosti imovine ruskih društava te grupe, napominje se u izvješću.
Ne znam da li ovo ima direktne veze sa ADPlastik, ali naišao sam na članak, pa ga postam
Mislio sam pisati prosli tjedan kad sam sitno dokupio ali u strahu da nisam pratio vijesti, prekocio sam upis.
Cudno trgovanje, mozda nesto lova u mutnom ili je kapitalni pod velikim pritiskom da izade i onda vidim otpustanje ADPL 2410 kom.
Da li je bila kakva obavijest o nagradivanju radnika ili je ovo prodano na burzi (sto nema nikakvog smisla za tu sicu)?
Moguće da su bili dionice dodijelili managementu koji je poslije prodao na burzi i srušio cijenu. Našao sam ovaj članak koji optimistično gleda u 2023. godine što se tiče automobilske industrije.
Automobilska industrija trenutno profitira od visokih cijena automobila, a tijekom sljedeće godine očekuje se povećanje prodaje od 7,5 posto, objavila je konzultantska kuća Horváth na temelju istraživanja koje je provela, javlja Hina.
Automobilska industrija optimistično gleda prema 2023. godini u kojoj se očekuje značajan rast prodaje, kaže se u priopćenju spomenutog konzultanta, uz dodatak kako menadžeri iz auto sektora procjenjuju da će rast prodaje u idućoj godini biti veći od prosjeka drugih industrija i kretat će se oko 7,5 posto. Istraživanje je provedeno u 18 zemalja, uključujući Hrvatsku.
Da, bit ce da je azuriranje Top 10 na mojedionice malo u zaostatku pa se ne mozemo bas osloniti na dnevne promjene.
Ovo “otpustanje” se poklapa sa ovim:
https://eho.zse.hr/fileadmin/issuers/ADPL/ZPI-ADPL-143747999d6304f1149075455bda2af3.pdf
tako da bez kupnje knjige dionicara bas i ne mozemo bit sigurni tko to izlazi ovih dana.
Tko god bio, hvala za povoljnu kupnju. 😀
ADPL | BOBAN JOSIP | – | 40,000 | 0.95% | 3.19M | |
KAPITALNI FOND D.D. |
Ima li neki info što se ovdje događa, u 2 dana , skok od 20% ?
Best Buy ali nitko nije najavio to na vrijeme…
Glavni prodavac ispucao municiju ili usporio, novi kupci.
Prije napada Rusije je cijena bila na oko 24eur, udio Ruskog trzista u prihodima je oko 25%, u dobiti manje od toga. Taj dio biznisa nije za potpuno otpisati, ali i da je, firma sa stabilnim poslovanjem, odlicnom upravom, poprilicno inovativna, sa zavidnim popisom klijenata i velikim free floatom.
Jeftino? Skupo?
Meni jedna od drazih dionica na ZSE, kupovao i po 24, ali i sretno dokupio po 10…