Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ADPL | 11,04 | 9.494 | 860 | 11,00 | 11,20 | -1,35% |
ekonomska kriza nastupit će nakon ove zdravstvene. sad je svim fokus na preživljavanju ali problem je što u cijelom svijetu gotovo ništa ne radi tj.radi na minimumu, osim prehrane i ljekarni i posljedice se sve više osjećaju. Lako će USA i švabe pomoći svojima firmama, ali nama pomoći nema jer država nema rezerve iz kojih može uzeti. Najviše će stradati firme koje su krenule u investicije, kupovale druge firme, gradile pogone poput AD plastika pa je pitanje kako i odakle će se vraćati krediti?? puno bolje bolje bi bilo da su keš sačuvali umjesto što su isplatili dividendu, to u ovim uvjetima nije bio niti malo mudar potez.
šern govori o deviznim rezervama koje ima HNB, ane država! HNB ih niti ne čuva nego njima brani tečaj kune da ne potone ispod 8 kn za euro jer je jasno da će sezona biti pušiona i da će biti bar 50% manje deviza,a devize trebaju kako bankama da vrate kredite prema van, tako i firmama za otplatu kredita!
Kakvi kokosari sve egzistiraju ovdje, nevjerovatno, pa kad vec lupate mozete lupati da bude i 50kn po dionici, ne znam jel stvarno mislite da bi netko prodao po toj cijeni, pa samo trezor moze otkupiti pola
Čekam ADPL na oko 100 kn… e da mi je gotovine sad… ovako, samo sitno…
slažem se, 100 kn je izgledno u narednih 7-10 dana
Razlog ADPL na 100 kn ? Dali su izjavu u petak da je za sada sve ok što se tiče proizvodnje. Dionica je već sada prepodcijenjena.
svi daju takve izjave kako je tobože sve ok
eno i u valamaru se čude zašto je dionica pala sa 38 na 20 kn 🙄
”Razlog ADPL na 100 kn ? Dali su izjavu u petak da je za sada sve ok što se tiče proizvodnje. Dionica je već sada prepodcijenjena.”
Zato jer sam na burzi dosta dugo te je npr. 2015 i 2016 bila ispod 100 kn i zbog manjih poremecaja na trzistu. nemojmo se zavaravati, ova kriza ce imati dramatican direktni utjecaj na sve kompanije i njihovo poslovanje kroz naredne 2 godine dok se cijeli efekt leptira ne prevali kroz ekonomiju…
vidit ćete na koliko će za koji dan cijena dionice ADPL ako ostane ovakva panična rasprodaja na burzama diljem svijeta..po meni 80-100 kn..treba pratiti danas otvaranje USA burzi u 15.30 jer će to odrediti smjer svega ostaloga