Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ADPL | 11,20 | 2.968 | 265 | 11,00 | 11,20 | 1,82% |
Internet pamti i ne oprasta.
Jubito: "Evo, stavio sam i ja svoje na prodaju da izazovem još malo panike…"
Ja te opet pitam šta je tu kažnjivo?
Da li većina ovdje piše da očekuju pad cijene i recesiju?
Da li to izaziva paniku?
Kod mene je to izazvalo paniku i dao sam nalog za prodaju, a vi sad još dodatno paničarite koliko vam srcu drago.
[/quote]
stavim i ja svoje na prodaju u ponedjeljak 😉
lp
ako opet dođe recesija iduće godine, hoće li se ponoviti trgovanje ovom dionicom po 80-100 kn?
majstoru nije preskupo 1022 komada kupit po 165,5 ..ali mu je po 168….ovjde je na djelu teška manipulacija zvana “pecanje ” …
cijena dionice ADPL je pala 15% da li će u kojem od budućih izvješća o poslovanju biti iskazan pad prihoda i dobiti u visini 15%. koje će to godine biti?
I dalje se (počevši od 19. kolovoza 2019.) troše novci u svrhu cjenovne intervencije na tržištu kapitala. Nisu li novci poduzeća potrebni za poslovanje i projekte? Neka gospoda dokupljuju vlastitim novcima iz osobnog novčanika.
Stjecanje vlastitih dionica
Sukladno odredbama članka 474. Zakona o tržištu kapitala, AD Plastik obavještava o stjecanju 300
vlastitih dionica (0,007144 posto temeljnog kapitala kompanije) dana 29. 8. 2019. godine po prosječnoj cijeni od 170,6 kuna i 200 vlastitih dionica (0,004762 posto temeljnog kapitala kompanije) dana 30. 8. 2019. godine po prosječnoj cijeni od 170,6 kuna.
majstoru nije preskupo 1022 komada kupit po 165,5 ..ali mu je po 168….ovjde je na djelu teška manipulacija zvana "pecanje " …
“Pecanje” je u tijeku na dosta dionica. Ako pratite ne lupa se nikako po asku vec se dionice stave na kupnju i kad netko proda mrvicu nize iznicu novi kupovni nalozi. Ista shema na Dlkv,Ddjh,HT,…da ne nabrajam dalje. Po meni totalna manipulacija trzista na vecini dionica.
Kupnja od strane trezora ne mora biti sa svrhom branjenja cijene. Može jednostavno biti posljedica procjene da je cijena povoljna za dokup i da će se u budućnosti zaraditi na kupnji. U knjigama piše i da je to obično znak i ostalima da je cijena povoljna.
Možda nije pravedno ali percepcija javnosti je da širiš paniku i na taj način utječeš negativno na cijenu dionice.
Kolegica Ivana je to dobro detektirala.
Ja nisam siguran da li je to u pitanju ili se radi o nečemu drugome, nemam dovoljno informacija za točnu uspostavu činjeničnog stanja odnosno dijagnozae za taj tvoj slučaj.
Kupnja od strane trezora ne mora biti sa svrhom branjenja cijene. Može jednostavno biti posljedica procjene da je cijena povoljna za dokup i da će se u budućnosti zaraditi na kupnji. U knjigama piše i da je to obično znak i ostalima da je cijena povoljna.
Ako malo prolistate temu i dođete do predrecesijsko/krizno razoblje, vidjet ćete da su i pred prošlu recesiju počeli kupovati i “braniti” cijenu. Tada je cijena ADPL bila i viša nego li sada.
Na posljetku je cijena pala ispod 40-50 kn.
Što hoću reći. Oni kupuju jer ih boli briga. Nisu njihovi novci. Kupit će i podjeliti si kao nagradu. Klasika.
I mi bismo da možemo.
Tako da ne bih baš kupovao na temelju toga.
Ako malo prolistate tko je kupovao u zadnje vrijeme vidjet ćete da je i uprava kupovala po cijenama višim od ovih. I nisam siguran da uprava samo tako dijeli dionice sama sebi. Uprava nije vlasnik, nešto se i njih pita. Obično se radi o kupnji iz trezora po nešto povoljnijim cijenama od trenutnih tržišnih. Bila je tako nedavno rasprava na adris temi kad su novinari krivo prenijeli da je Vlahoviću poklonjena hrpa adrisovih dionica nakon čega je slijedio demant kojim je utvrđeno da ih je kupio od trezora.
Nisam rekao da kupujem na temelju kupnje trezora nego da je to uz kupnju članova uprave, članova nadzornog odbora i menadžmenta jedan od znakova za kupnju. Nisam to ja izmislio, tako kažu face koje su se obogatile na burzi.
Ako malo prolistate temu i dođete do predrecesijsko/krizno razoblje, vidjet ćete da su i pred prošlu recesiju počeli kupovati i “braniti” cijenu. Tada je cijena ADPL bila i viša nego li sada.
Ako pogledam zadnjih 5 godina od 2014 svake godine do sada kupuju vlastite dionice jel to znaci da od tada isto brane cijenu po ovakvom zakljucku….ukratko zakljucak je onako kako nekome odgovara gledat tako ce sebi i prezentirat i izvadit dio koji mu odgovara ali ne stoji niti malo jer kupovinu vlastitih dionica rade konstatno ako imaju normalne uvjete poslovanja, jedino se moze primjetit da se ne zaletavaju placat skuplje kad cijena naraste, a to je valjda i normalno da odgovornije se ponasaju s novcem, a da se i primjetit da se ne zaletavaju kupovat ni kad pada s ne znam kakvim kolicinama ali kupovina vlastitih dionica je politika drustva zadnjih bar desetak godina vecinom povezana s esop-om i nagradama uprave jer su im takve stvari definirane politikom koja je vec poznata duze vremena.