Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ADPL | 11,20 | 2.968 | 265 | 11,00 | 11,20 | 1,82% |
nemam adpl nit me zanima, polu blu čipovi su tlaka pogotovo na ZSE… dok ti sanjaš recesije mi genijalci rasturamo burzu ove godine. pozdrav koljega.
Zašto bi itko kupovao kada je trend negativan. Kada se pređe dno i trend počne biti pozitivan onda se kupuje. Kakva bi to dionica bila na oko 100kn. Pola booka, dividenda oko 12%, bombona. nadam se velikoj recesiji da ubodem pa 100, al dao bi i 120 🙂
Hvataju padajuće noževe. Uvijek dobra taktika za izgubiti novce.
[/quote]
Pod “Imateljima” sam mislio na vodeću ekipu iz AD Plastika koji su u fazi kupovanja dionica, ali na račun dioničkog društva (kupuje dakle trezor i troši novce potrebne za poslovanje).
Po mojem mišljenju, ako visoko rangirani imatelji dionica u ADPL-u već žele spašavati cijenu od eventualnog pada, bilo bi lijepo da to učine sa svojim vlastitim novcem, a ne novcem poduzeća koje vode. Ne izgleda vjerodostojno.
Kolega, opet Vas moram demantirati, jer jednostavno izvrćete činjenice. Činjenice kažu slijedeće:
u augustu mjesecu (do danas) je protrgovano cca 40K komada ADPL (nije mi se dalo točno zbrajati, to je onako odokativna cifra, +/- 1K kom), od toga je trezor kupio ravno 2.780 komada dionica (znači, cca 8%). Pa sad Vi meni recite o kakvom se tu spašavanju cijene novcem APLDL radi ?
Ovo, kako trenutno izgleda, moglo bi pasti do nekih 150, a možda i niže, dok se ne vidi
hoće li biti što od te recesije ili ipak ne propadaju sve firme istočno od Nemačke
Ovo, kako trenutno izgleda, moglo bi pasti do nekih 150, a možda i niže, dok se ne vidi
hoće li biti što od te recesije ili ipak ne propadaju sve firme istočno od Nemačke
Šlažem se, možda padne do 100kn, al teško da će do 50
gledajući našu burzu čovjek bi rekao da će nepostojeća recesija od svih firmi na burzi pogoditi nikog drugog osim ADPL.cijena dionice je pala 10% ničim izazvana a gle čuda jedini objavili da posla imaju preko glave i zapošljavaju dodatne radnike.svi koji prodaju u nadi da će kupit jeftinije mogli bi se prevariti jer kada promjeni smjer brzo će gore i neće se puno njih moći vratit pa će kupovati neke škart dionice da ne bi ostali u kešu.
Ja se ne slažem i nadam se da neće biti tako crn scenarij, već da će kvaliteta kompanije, a time i dionice isplivati bez tako velikih potresa. Na kraju krajeva poslovi su ugovoreni, proizvodnja se zahuktava, kapaciteti skoro rasprodani. Istina bid je šupalj i nitko se ne trga za dionicom, ali nadam se da se neće ponoviti 2009 ili 2015.
Šlažem se, možda padne do 100kn, al teško da će do 50
[/quote]
Podupirem,teško da će do 50!
Neće do 50kn, ali bi moglo do 150kn.
Ako jedan ovaj veći na prodaji od 2000
i kusur komada odluči prosuti po bidu
realno je moguće doći do 150kn.
(…) od toga je trezor kupio ravno 2.780 komada dionica (znači, cca 8%)
Kada je trezor točno počeo kupovati? Koji dan točno je uslijedila intervencija (kupnja) od strane AD Plastika?
Neće do 50kn, ali bi moglo do 150kn.
Ako jedan ovaj veći na prodaji od 2000
i kusur komada odluči prosuti po bidu
realno je moguće doći do 150kn.
Ja sam svejedno uzeo 300 kom. Ak padne na 150 još ću uzet tolko.