Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ADPL | 11,20 | 2.968 | 265 | 11,00 | 11,20 | 1,82% |
Opet se vraćam na temu recesije. Pa svaki dan izađe barem jedan članak tipa recesija na pomolu, samo što nije, još malo pa sad će…i naši vrli analitičari komentiraju kako se zaštititi i sl..no nema uporišta u fundamenima, ni poslovanju..makar se negdje spominju ekonomski pokazatelji koji kao slabe i slično..čini mi se da se namjerno plasira u medije takav scenarij..naravno ne bih volio da nam dionica vrisne preko noci, a vidljivo je pojačana prodaja. Moja su očekivanja slična prošlogodišnjem rezultatu kompanije, i naravno izdašna dividenda.
Kolega, ako otvorite bilo koji članak na temu recesije koja samo što nije stigla,
uglavnom komentiraju naša 2 vrla analitičara i ekonomista Ljubo Jurčević i
Damir Novotny. Obojica su, kada je buknula afera u Agrokoru i dionice ronile tvrdili,
da će se to sve riješiti za koji dan, a najviše za mjesec dana?!
Znamo što je bilo slijedeće dvije godine i koliki je kapital izbrisan zakonom, tako
da ne bi njihovo mišljenje uzimao previše u obzir.
[/quote]
Ma samo treba slušati vrlog profesora i nema straha od recesije.
https://direktno.hr/direkt/poznati-ekonomist-savjetuje-kako-spremno-docekati-krizu-i-spasiti-svoje-kucanstvo-ovo-su-cetiri-zlat-165353/
[/quote]
Kopanje krumpira je spas od recesije???
Tko ima zemlju odavno sadi na njoj za vlastite potrebe,a mozda i vise. Tekst je uistinu razocaravajuci. Poanta teksta dobro je imati love za zivot 1g unaprijed. Po meni jos bolje je imati za 3g unaprijed. Tko je sad genije?
Da mi je dolar za svaki put kad su genijalci rekli kako nema straha i recesije… pa ispušili pare, bio bih vrlo bogat čovjek sada.
Haha, pa koliko si ti recesija to prosa?! Koliko imas, 250 godina? 🤣🤣
Buduca recesija moze biti samo stucanje naprama srcanom i mozdanom udaru 2008 (barem u Hrvatskoj). I jos zahvaljujuci uhljebima, unakazilo je i umazadilo drzavu za 20 godina…
Pad iz 2008. se na zse dogodio iz nebeskih visina, to je bio balon u rangu s tulipomanijom iz 17. stoljeća. Dovoljno je sjetiti koliko je vrijedila ingra, dalekovod, đuro…. Danas su fundamenti dijametralno suprotni. Nema prostora ni približno za veliki pad.
nitko ovo ne komentira?
https://novac.jutarnji.hr/karijere/ad-plastik-ce-u-zagrebu-zaposliti-novih-150-radnika/9289703/
Dobra vijest, mogao bi uskoro odbijanac 🙂
“Zbog povećanja opsega posla, najveći hrvatski proizvođač komponenti za automobilsku industriju, AD Plastik, zapošljava veći broj radnika, i to ponajviše u zagrebačkom pogonu. U AD Plastiku imaju potrebe zaposliti oko 150 radnika do kraja godine.
Povod za masovnije zapošljavanje početak je serijske proizvodnje niza komponenti Clija 5 te početak serijske proizvodnje dijelova za Ford Pumu vjerojatno do kraja godine.”
https://novac.jutarnji.hr/karijere/ad-plastik-ce-u-zagrebu-zaposliti-novih-150-radnika/9289703/
Zadnjih dana su, koliko vidim, Imatelji štitili svoje novčanike od pada cijene…
Hvataju padajuće noževe. Uvijek dobra taktika za izgubiti novce.
Gledam komentare u grupi malo prije prošle recesije. identični kao sada, čak su bile i slične cijene.
Povijest se ponavlja.
Da mi je dolar za svaki put kad su genijalci rekli kako nema straha i recesije… pa ispušili pare, bio bih vrlo bogat čovjek sada.
Trend je negativan bar kratkorocno, rezultati za 3Q nece promijenit trend jer ti rezultati zbog sezionalnosti nisu nikad utjecajni mala dobit ili nula i nesto rast zaduzenosti, drugi uteg je opet brexit i nepoznanica oko toga, s druge strane zbog takvog 3Q do tada ce vise u fokusu bit ostale dionice turisticke i trenutno one u fokusu Opte i Atpl, tako da sljedeca 2 mjeseca nema bas mjesta radovanju povecanju likvidnosti
[/quote]
1 dolar više nego vi.
Uostalom ne spominje se broj recesija nego broj genijalaca. Spadate među njih.
Navalite sada na kupnju i ne vodite brigu.
Bilo bi u redu da ovi što pričaju kontra krize i recesije…kupe štogod.
Ovako ništa nitko ne kupuje ali svi vjeruju u rast.
Kupite gospodo, pa za koji mjesec/godinu se vratite na temu i pohvalite sa zaradom.
P.s.ne kupujem niti posjedujem išta na ZSE