ADPL (AD Plastik d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ADPL (AD Plastik d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 04.11.2024. u 20:52
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ADPL
10,26
5.984
583
10,15
10,50
3,47%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

@ohladi

dobro ti ukazuje betlord
dividenda je zarađena, jel je? ovo što su isplatili (u dva navrata) je dio zarađenog iz 2018. godine

a ovo što si ti podvukao je samo CF u 1H/19
dakle nije ovo bila isplata predujma dividende pa da tako gledaš
pa čak i tako gledano, cijeli CF je nekih 2 milje u plusu, još im je ostalo na računu 38,6 mil kn konsolidirano

Evo jednog grafa koji puno govori za ove koji je horizont od izvjesca do izvjesca i koji pisu da ovise o bankama i da dividende financiraju iz kredita jer bez njih kao ne mogu, vise nego je ocito da zajmove konstantno smanjuju kroz petogodisnji period i da je zajam narastao samo u periodu akvizicije, s druge strane je vidljivo da investicije i dividende finaciraju iz vlastitog CF jer su uz smanjenje zajmova uspili povecat prihode za bar 50% gdje je EBITDA narasla u istom periodu za 3 puta. Da su kojim slucajom zajmovi i narasli u tom periodu imali bi opravdanje zbog cega su rasli jer se investiralo, a oni su uz to investiranje uspili ostvarit i akviziciju i smanjit kredite i usput isplacivat dividendu sta vise nego ocito govori o odgovornosti uprave jer mogli su komodno uz sav rast koji su imali i povecat izlozenost kreditima, a oni su ga jos i smanjili.

Ignore : renči

Kolega StatusQuo, jedna molba, ako nije teško … pretpostavljam da to imate u nekoj excelici, pa ako možete dodati još jedan red ispod (samo numerički, ne treba grafički) sa iznosom: obaveze po zajmovima/ebitda, onda bi slika bila još jasnija …. tx unaprijed, nije hića, kad stignete …. između dva piva ….

Na ovo mislite

S obzirom sta vas zanima mislim da taj omjer ne bi bas bio pravedan bez da se ukljuci i udio od dobiti od sudjelujucih interesa pa sam vam dodao i to

doduse ovdje je mala greska jer sam krivo ubacio utjecaj sudjelujucih interesa ispravim to ne mogu sliku sad izbrisat

Mislim da bi ovo sad trebalo bit ispravno trebao sam uzest zadnja 4 kvartala udjela u dobiti sa zbrojom ebitda, a imao sam samo kumulativno pa sam malo treba oduzimat zbrajat

Tx, kolega …

Trenutačna cijena (179 kn) je tamo gdje je bila prije nešto manje od godinu dana. Povučen je upravo kupovni nalog od 1000 komada koji je do nedavno stajao na 179 kn.

Nije bitno gdje je bila cijena prije godinu dana i je li povučen koji kupovni nalog. Osim naravno ako se ne stoji na asku i žarko želi prodati.

Radi se o tome da je dionica pod pritiskom zbog:

https://novac.jutarnji.hr/makro-mikro/francuski-automobilski-div-u-problemima-prepolovila-im-se-neto-dobit-u-ovoj-godini/9168959/

Znak za uzbunu u njemačkom gospodarstvu: Sve je više loših vijesti

Prije negoli bilo tko skoči na zadnje noge, da kakve veze BASF ima sa ADPL, izdvajam ključni dio:

Zašto? Zato što takva kemijska kompanija prva osjeti kad drugima ide loše. Ona naime ima kupce u mnogim, skoro u svim industrijskim granama. Na primjer u automobilskoj industriji, koju opskrbljuje bojama i plastikom. Tamo se, objašnjava BASF u svom upozorenju, na globalnoj razini bilježi posebno veliki pad proizvodnje.

Ovdje nece pomoci nikakve kalkulacije. Cijena ce ostro dolje. Glavni razlog rrgovinski rat Amera i Kine. Proizvodnja plastike i dijelova je na udaru.
Ostar pad prodaje automobila. Mislim da ovdje slijedi gadno padanje. Ovo naravno nije nagovor na nista. Ja sam svoje prodao.

Gledate previse u apsolutnim umjesto u relativnim omjerima, bitno je jako je li trenutna cijena podcijenjena/precijenjena. A i sto je to gadan pad? 10%? 20%? 30% bi valjda mogli opisati kao gadan pad? Da sljedece godine isplate 30% manju dividendu to bi i dalje bilo 5% na sadasnju cijenu u situaciji u kojoj su kamate u banci <1%.

Špekulanti imaju svoju priču, a investitori svoju.
Osobno, jedva čekam da počne “zlatna” kiša – kada je spremna

New Report

Close