ADPL (AD Plastik d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ADPL (AD Plastik d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 22.11.2024. u 06:55
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ADPL
10,70
15.877
1,484
10,55
10,85
0,46%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Zasto ste toliko fokusirani na autoindustriju?
Kolko ja znam adpl ima strojeve za injekcijsko presanje. Promijenis kalup i vise ne radis branike nego bilo sto drugo. Ta tranzicija na nesto drugo (ako ce biti ikad potrebe) mi se cini znacajno jednostavnija nego u mnogim drugim industrijama…

Pa sto onda ne promijene kalup i prešaju nešto drugo?

[/quote]

Pa zato jer im ovo trenutno ide super.
Ali onima koji zbrajaju koliko ce se autiju kupit i proizvest i projekcije projekcija i šbb kbbb samo kazem da se mogu preorjentirat na nesto drugo/ slicno ako ovo ikad zapne. A i to ne bi bilo preko noci nego uz neko razumno i postupno planiranje…

https://www.youtube.com/watch?v=qp5hxHPlTq8

To stoji, ali si napisao zašto smo toliko fokusirani na autoindustriju. Mislim u tom su businessu sad i tu imaju ugovore i know how i networking. Bilo kakva promjena businessa košta i bitno je u kojem smjeru ide globalna autoindustrija. A da mogu nekaj drugo, to mogu svi, ali nije tako jednostavno mijenjati business. Npr pogledaj Telekome u ICT industriji. Ima puno manjih firmi na tržištu koje imaju veće prihode u tom sektoru od telekoma, samo zato jer su fokusirani na to i samo na to.

Kolko ja znam adpl ima strojeve za injekcijsko presanje. Promijenis kalup i vise ne radis branike nego bilo sto drugo. Ta tranzicija na nesto drugo (ako ce biti ikad potrebe) mi se cini znacajno jednostavnija nego u mnogim drugim industrijama…

[/quote]

Ali onima koji zbrajaju koliko ce se autiju kupit i proizvest i projekcije projekcija i šbb kbbb samo kazem da se mogu preorjentirat na nesto drugo/ slicno ako ovo ikad zapne. A i to ne bi bilo preko noci nego uz neko razumno i postupno planiranje…
[/quote]

Pa jel možemo Floki, ja i ti nabaviti stroj pa kod mene doma u garaži prešati to sto oni ne znaju ili ne zele prešati?

[/quote]

[/quote]

Pa jel možemo Floki, ja i ti nabaviti stroj pa kod mene doma u garaži prešati to sto oni ne znaju ili ne zele prešati?
[/quote]

Ja nisam to rekao… upravo suprotno. Oni znaju i itekako ce zeljeti ako slucajno zapne u autoindustriji.

https://www.youtube.com/watch?v=qp5hxHPlTq8

https://www.24sata.hr/tech/globalni-pad-prodaje-sprema-se-kriza-za-svijet-automobila-641741

https://www.24sata.hr/tech/globalni-pad-prodaje-sprema-se-kriza-za-svijet-automobila-641741

Toliko su mali i segmentalni na tržištu da im je to u ovom slučaju i prednost.
Što se ADPL tiče, definitivno iz kvartala u kvartal očekujem bolje rezultate, minimalnp do 3Q2021.

što reći ,ako bi pala na 175 kn to bi mogla biti izvanredna dividenda..

I Chuck Norris vozi Dajca!! Tko vozi Dajca ima krupna jajca!! Nebojše=Ne boj se ! Ne valja li ga,ne valja, dok ne kroči Nebojse!

Sprema se velika kriza za svijet automobila?

a za dioničare ADPL se spremaju veći prihodi,veća dobit i veća dividenda nego prošle godine.
u zadnjih par mjeseci ta tema o smanjenju prodaje auta u novinama se vrti malo ,malo kao hit pjesma u emisiji pozdravi i želje.uzalud vam trud svirači .neće kriza doći kada joj se većina nada već ona dolazi iznenada.

Rezultati kažu jedno, mediji drugo i na kraju mediji prevagnu unatoč ionako podcijenjenim razinama dionice. Kad vidim prodajni nalog od 100k eura, na ovako nelikvidnom tržištu je kao i kamen od 100 tona na bunaru.

Neka – ja dokupio 118 komada danas po 182.5 kn. povoljno!

Rezultati kažu jedno, mediji drugo i na kraju mediji prevagnu unatoč ionako podcijenjenim razinama dionice. Kad vidim prodajni nalog od 100k eura, na ovako nelikvidnom tržištu je kao i kamen od 100 tona na bunaru.

A random walk down Wall Street...

Ocito je taj nalog stavljen radi ciljanog pritiska prema dolje tko bi drugi s ovakvom likvidnoscu stavio toliki nalog ako ti je jedini cilj prodat kada znas ako izlozis cijelokupan nalog da cas si smanjit mogucnost prodaje po toj cijeni, bar da je bio skriveni pa ajde ali ovako meni je to previse ocito

Ignore : renči

New Report

Close