Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ADPL | 11,20 | 2.968 | 265 | 11,00 | 11,20 | 1,82% |
Zadržana dobit iznosi 118.652.537,00 kn ili 28,7 kn po dionici (kada se isključe trezorske na koje se dividenda ne isplaćuje).
Pola od toga je 14 kn !
Lani je zadržana dobit iznosila oko 19,4kn / dionici, a isplaćena je dividenda od 10 kn.
I sada ja kalkuliram ovako:
80.220.651 kn zadržane dobiti = 10 kn dividende
118.652.537 kn zadržane dobiti = X kuna dividende
X = 118.652.537 x 10 / 80.220.651
X = 14,79 kn
Čak i nakon takve isplate ostalo bi 57.576.004,43 kn zadržane dobiti !
Naravno, to je samo moja kalkulacija i želja.
Kako će se stvari odvijati vidjeti ćemo sutra, ali novca ima i kao što vidite, mogli bi isplatiti i puno više od 14 kn/dionici.
Nakon Vaše kolega elaboracije oko divke ADPL, vidim da sam bio najbliži kada sam nedavno pisao da bi mogli komotno isplatiti i 15 kn po dionici.
Kako god bude znamo da će dioničari omastiti brke… u dolazeće vrijeme posta 🙂
[/quote]
To bi katapultiralo dionicu preko 200 kn vec u prvom skoku. A dalje rast na lijepu pricu. Mozda je bas vrijeme za to, bila je skresana jako nisko radi ukrcaja, a rezultati nikad bolji i sve bolji u najavi.
Firma raste dok sektor pada. Zamislite sto ce biti kad okrene.
Zanimljivo … ako se ostvari, potencijalni novi poslovi ….
http://www.seebiz.eu/novosti-volkswagen-stize-u-srbiju/ar-190567/
Pustite te izracune dividende, ovo je prava stvar
https://lider.media/aktualno/tvrtke-i-trzista/poslovna-scena/ad-plastik-ulaze-u-povecanje-kapaciteta-u-hrvatskoj/
“Kako najavljuje Marinko Došen, predsjednik Uprave AD Plastika, solinska će kompanija u ovoj godini znatno uložiti u povećanje kapaciteta na lokacijama u Hrvatskoj, a uvodi i nove podtehnologije zbog kojih će portfelj proizvoda dobiti dodatnu vrijednost.”
“Povećanje kapaciteta potreba je koja proizlazi iz podatka da je AD Plastik prošle godine ugovorio nove poslove vrijedne 136 milijuna eura. Najave kupaca također su vrlo dobre pa na temelju novih poslova Došen očekuje i daljnji rast prihoda.”
Vjerovatno će izbalansirati između to dvoje, divke i ulaganja.
Win-win u svakom slučaju.
http://www.zse.hr/default.aspx?id=89961
Predujam 3 kunice, ne mogu se oteti dojam da bi ostatak dividende mogli zaokruzit na 10Kn pa da bude 13 kn sveukupno, ionako 25% od proslogodisnje ispada 12,5 kn pa sad moglo bi bit lako
nema više kupnje na 180 kn, natrpali su kupca do kraja
nema više kupnje na 180 kn, natrpali su kupca do kraja
Ima ima, ne brini.
Mislim, onaj tko sad prodaje taj prodaje nešto što em vrijedi više em će vrijediti još više.
U smislu dobiti i divke.
Samo neka prodaje.
Ima ima, ne brini.
Mislim, onaj tko sad prodaje taj prodaje nešto što em vrijedi više em će vrijediti još više.
U smislu dobiti i divke.
Samo neka prodaje.
[/quote]
Jel to opet onaj mirovinac?
gledam što se događa na drugim dionicama i ne vjerujem!
PSN-ovi, prijedlozi stečajeva, neobavještavanje investicijske zajednice (javnosti) o blokadi računa, spajanja dionica (defakto mini-istiskivanje malih dioničara), delistiranja tipa Pevec, zamračenje kapitala u Agrokoru itd. itd.
a ovdje sve što ćeš dobiti su sve bolja izvješća i solidna redovna dividenda
jedina briga je kad prihodi Rusije malo podbace da dokupiš povoljno
pa još i akvizicija u međuvremenu, divota!
malo je takvih
(naravno da je i ovo ciklična industrija i da će biti mršavih godina… )