ADPL (AD Plastik d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ADPL (AD Plastik d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 16.11.2024. u 02:22
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ADPL
11,20
2.968
265
11,00
11,20
1,82%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Partneri AD plastika u punom pogonu, ovo bi mogao biti hit ukoliko cijena bude prihvatljivija jer znamo da su elektro automobili za sada preskupi.

Tko stoji iza ovoga pbz računa sto stalno prodaje po malo?

Rođak.

razni crnogorci, bjelogorci, zorangutani, amadeo, mikardo, persuric i ostali infantili bez muda su na ignoru..a možda je to sve jedna jadna osoba.

Čiji?

Imaš na temi KOEI.

razni crnogorci, bjelogorci, zorangutani, amadeo, mikardo, persuric i ostali infantili bez muda su na ignoru..a možda je to sve jedna jadna osoba.

Da li je prodati jeftino i kupiti skuplje od strane OMF u skladu sa zakonom ako u tom kratkom vremenskom razmaku nije bilo nikakvih vijesti objevljenih na ZSE koje bi mogle utjecati na poslovanje?

Da li je prodati jeftino i kupiti skuplje od strane OMF u skladu sa zakonom ako u tom kratkom vremenskom razmaku nije bilo nikakvih vijesti objevljenih na ZSE koje bi mogle utjecati na poslovanje?

u skladu je sa zakonom na koji vi mislite
ali nije u skladu sa zakonima prirode jer je očito da netko (pri)_lup radi na mjestu na kojem takav ne bi smio biti

Imaš na temi KOEI.

Kakav qlup, tendenciozan i neupotrebljiv odgovor!

halfte trinken, halfte Šarcu geben

E ovde sam se fino pozicinirao pa cemo vidjeti kakav ce biti izvjestaj. Ne sumnjam da ce izvjestaj biti odlcian i povecanje prihoda i svega.
Ali ipak, navise me ovdje zanima hoce li poceti sa razduzivanjem 4Q a samim time pojacati i bilancu.

E ovde sam se fino pozicinirao pa cemo vidjeti kakav ce biti izvjestaj. Ne sumnjam da ce izvjestaj biti odlcian i povecanje prihoda i svega.
Ali ipak, navise me ovdje zanima hoce li poceti sa razduzivanjem 4Q a samim time pojacati i bilancu.

FI će biti odličan, u to nema sumnje….pitanje je samo koliko je to očekivanje odličnog FI već u cijeni?

na ignore: retard "nabiduasku", plankovic, tizian, pific, barbosa....

P/E 8,13 P/B 0,94 To su podaci iz mojedionice.hr što tu već može biti ugrađeno kad su parametri povrata na kapital savršeni.

P/E 8,13 P/B 0,94 To su podaci iz mojedionice.hr što tu već može biti ugrađeno kad su parametri povrata na kapital savršeni.

A gle, uz trenutnu cijenu dionice na burzi i najmanje 10 kn dividende (oko 6 % dividendnog prinosa na sadašnju cijenu dionice), uz predviđeni rast prihoda i dobiti, zaključujem da je dionica podcijenjena i da bi na nekoj normalnoj burzi cijena bila debelo iznad 200 kn/dionica.
Godišnje izvješće će nesumnjivo biti odlično, očekujem dividendu veću od 10 kuna, a moguće i kakvo iznenađenje u smislu izvanredne dividende.

Međutim, obzirom na sve što smo doživjeli na domaćoj burzi i da svi koji imaju nešto iskustva pušu i na hladno, ne čudim se da je cijena tu gdje je.
Tu mislim na hlađenje globalnog gospodarstva i moguću recesiju (koju već duže vrijeme svi očekuju, a ona nikako da dođe) koja posljedično uvijek ima utjecaj na potražnju za novim vozilima.

Tako se već bilježi višemjesečni trend pada prodaje vozila u EU koji još uvijek nije značajan na godišnjoj razini, ali nije ni za zanemariti:
https://www.just-auto.com/news/west-european-car-sales-down-85-in-december_id186435.aspx

Za očekivati je daljnji pad prodaje vozila u EU tijekom 2019. godine, što za posljedicu ima pad cijene dionica svih koji su vezani za autoindustriju, pa tako i ADPL.

S druge strane, u Rusiji ide dobro, osim što je rublja ponešto oslabila prošle godine:
https://tradingeconomics.com/russia/car-registrations

Ali niti rusko tržište ne može rasti u nedogled.

Po meni, AD Plastik u svemu tome stoji poprilično dobro, jer ima sve širu bazu kupaca i proizvoda i dosta ulaže u razvoj, pa koliko god potražnja pala, rezultati poslovanja ne bi trebali biti značajnije lošiji.
Naprotiv, AD Plastik optimistično najavljuje rast prihoda i dobiti, pa ako se to ostvari u trenutnoj situaciji, svaka im čast.

Uglavnom, trenutna cijena je prije svega posljedica opće klime, pesimizma, nesigurnosti i nelikvidnosti na domaćoj burzi + očekivanje recesije i pada prodaje vozila u idućem razdoblju.
Ukoliko zaista nastupi recesija, cijena dionice ide ispod 170 kn. Gdje bi bilo dno, teško je prognozirati.

halfte trinken, halfte Šarcu geben

New Report

Close