Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ADPL | 11,20 | 2.968 | 265 | 11,00 | 11,20 | 1,82% |
Partneri AD plastika u punom pogonu, ovo bi mogao biti hit ukoliko cijena bude prihvatljivija jer znamo da su elektro automobili za sada preskupi.
Rođak.
Imaš na temi KOEI.
Da li je prodati jeftino i kupiti skuplje od strane OMF u skladu sa zakonom ako u tom kratkom vremenskom razmaku nije bilo nikakvih vijesti objevljenih na ZSE koje bi mogle utjecati na poslovanje?
Da li je prodati jeftino i kupiti skuplje od strane OMF u skladu sa zakonom ako u tom kratkom vremenskom razmaku nije bilo nikakvih vijesti objevljenih na ZSE koje bi mogle utjecati na poslovanje?
u skladu je sa zakonom na koji vi mislite
ali nije u skladu sa zakonima prirode jer je očito da netko (pri)_lup radi na mjestu na kojem takav ne bi smio biti
Imaš na temi KOEI.
Kakav qlup, tendenciozan i neupotrebljiv odgovor!
E ovde sam se fino pozicinirao pa cemo vidjeti kakav ce biti izvjestaj. Ne sumnjam da ce izvjestaj biti odlcian i povecanje prihoda i svega.
Ali ipak, navise me ovdje zanima hoce li poceti sa razduzivanjem 4Q a samim time pojacati i bilancu.
E ovde sam se fino pozicinirao pa cemo vidjeti kakav ce biti izvjestaj. Ne sumnjam da ce izvjestaj biti odlcian i povecanje prihoda i svega.
Ali ipak, navise me ovdje zanima hoce li poceti sa razduzivanjem 4Q a samim time pojacati i bilancu.
FI će biti odličan, u to nema sumnje….pitanje je samo koliko je to očekivanje odličnog FI već u cijeni?
P/E 8,13 P/B 0,94 To su podaci iz mojedionice.hr što tu već može biti ugrađeno kad su parametri povrata na kapital savršeni.
P/E 8,13 P/B 0,94 To su podaci iz mojedionice.hr što tu već može biti ugrađeno kad su parametri povrata na kapital savršeni.
A gle, uz trenutnu cijenu dionice na burzi i najmanje 10 kn dividende (oko 6 % dividendnog prinosa na sadašnju cijenu dionice), uz predviđeni rast prihoda i dobiti, zaključujem da je dionica podcijenjena i da bi na nekoj normalnoj burzi cijena bila debelo iznad 200 kn/dionica.
Godišnje izvješće će nesumnjivo biti odlično, očekujem dividendu veću od 10 kuna, a moguće i kakvo iznenađenje u smislu izvanredne dividende.
Međutim, obzirom na sve što smo doživjeli na domaćoj burzi i da svi koji imaju nešto iskustva pušu i na hladno, ne čudim se da je cijena tu gdje je.
Tu mislim na hlađenje globalnog gospodarstva i moguću recesiju (koju već duže vrijeme svi očekuju, a ona nikako da dođe) koja posljedično uvijek ima utjecaj na potražnju za novim vozilima.
Tako se već bilježi višemjesečni trend pada prodaje vozila u EU koji još uvijek nije značajan na godišnjoj razini, ali nije ni za zanemariti:
https://www.just-auto.com/news/west-european-car-sales-down-85-in-december_id186435.aspx
Za očekivati je daljnji pad prodaje vozila u EU tijekom 2019. godine, što za posljedicu ima pad cijene dionica svih koji su vezani za autoindustriju, pa tako i ADPL.
S druge strane, u Rusiji ide dobro, osim što je rublja ponešto oslabila prošle godine:
https://tradingeconomics.com/russia/car-registrations
Ali niti rusko tržište ne može rasti u nedogled.
Po meni, AD Plastik u svemu tome stoji poprilično dobro, jer ima sve širu bazu kupaca i proizvoda i dosta ulaže u razvoj, pa koliko god potražnja pala, rezultati poslovanja ne bi trebali biti značajnije lošiji.
Naprotiv, AD Plastik optimistično najavljuje rast prihoda i dobiti, pa ako se to ostvari u trenutnoj situaciji, svaka im čast.
Uglavnom, trenutna cijena je prije svega posljedica opće klime, pesimizma, nesigurnosti i nelikvidnosti na domaćoj burzi + očekivanje recesije i pada prodaje vozila u idućem razdoblju.
Ukoliko zaista nastupi recesija, cijena dionice ide ispod 170 kn. Gdje bi bilo dno, teško je prognozirati.