ADPL (AD Plastik d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ADPL (AD Plastik d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 15.11.2024. u 20:17
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ADPL
11,20
2.968
265
11,00
11,20
1,82%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Unutra sam i ne smeta me bonus, a unutra sam i iz razloga što sam doznao od zaposlenika da su plaće male ali redovne, da su gazde škrte. Iz istog razloga nisam u ERNT. Primili su tehničare na održavanju mreže iz HT i tamo se uz poslove za firmu istovremeno obavljaju i privatne stvari, a osim toga radnici mijenjaju mjesto boravka što dalje od radnog mjesta kako bi dobili što veće putne troškove. Pa sad uočite gdje se gubi i dobija profitabilnost. Treba samo pomnožiti broj radnika sa ovakvim pojavama pa će te doći do daleko većih brojki od bonusa iza kojeg stoje rezultati.

Ja stvarno ne volim kada se prema radnicima skrtari, a s druge strane uprava pokazuje osobnu pohlepu. Opcenito ne volim sustave, ni drustvena uređenja s velikom socijalnom nejednakoscu, ali to je vise moja osobna stvar.

Potencijalni i vrlo izgledni poslovi počevši od jeseni 2019 …

Revoz za novi Clio od države dobio poticaj od 6 milijuna eura

Pocevsi vec u prvom kvartalu.
Ako se u jesen moraju prodavati to znaci da sklapanje mora biti na ljeto, a dijelovi na proljece, s ugovaranjem i pripremom istih vec kroz koji tjedan. Treba na CNC glodalici napraviti alate/kalupe ako je bilo izmjena, a vjerovatno jest jer je novi model.

Najbolji FI je onaj u kojem je skrivena dobit. Npr. Pevec za 2016.

Unutra sam i ne smeta me bonus, a unutra sam i iz razloga što sam doznao od zaposlenika da su plaće male ali redovne, da su gazde škrte. Iz istog razloga nisam u ERNT. Primili su tehničare na održavanju mreže iz HT i tamo se uz poslove za firmu istovremeno obavljaju i privatne stvari, a osim toga radnici mijenjaju mjesto boravka što dalje od radnog mjesta kako bi dobili što veće putne troškove. Pa sad uočite gdje se gubi i dobija profitabilnost. Treba samo pomnožiti broj radnika sa ovakvim pojavama pa će te doći do daleko većih brojki od bonusa iza kojeg stoje rezultati.

Ja stvarno ne volim kada se prema radnicima skrtari, a s druge strane uprava pokazuje osobnu pohlepu. Opcenito ne volim sustave, ni drustvena uređenja s velikom socijalnom nejednakoscu, ali to je vise moja osobna stvar.
[/quote]

Radite od toga moralan problem i upadate u istu zamku kao komunisti – nije pošteno, lopovi, eksploatatori… Zapravo je to poslovna odluka koja kao i svaka druga će firmi možda donijeti određene posljedice – radnici neće davati 100%, najsposobniji će otići na zelenije pašnjake, management će doći na loš glas itd. Na vlasniku je da odluči hoće li tolerirati takvu praksu ili ne jer je NJEGOV novac u pitanju. A na temelju odluke vlasnika ćete i vi donijeti svoju investicijsku odluku jer je tu u pitanju VAŠ novac. Ovo nema nikakve veze s moralom nego s racionalnom investicijskom odlukom, moral je u ovoj priči u najboljem slučaju nekakav indikator zdravlja kompanije.

Nema tu moralnih problema, postoje samo lazni moralisti. Mene zanima ROI i onaj tko mi ga donosi neka se bonusira.

Zapravo je to poslovna odluka koja kao i svaka druga će firmi možda donijeti određene posljedice – radnici neće davati 100%, najsposobniji će otići na zelenije pašnjake, management će doći na loš glas itd. Na vlasniku je da odluči hoće li tolerirati takvu praksu ili ne jer je NJEGOV novac u pitanju.

Tako je. Radnici neće davati 100% od sebe i oni najbolji će imati tendenciju odlaska na druga radna mjesta ili odlaska u inozemstvo. Dok se nije moglo otići u inozemstvo, bijega na bolje radno mjesto nije bilo, ali sada su se, kao što vidimo, stvari promijenile. Na taj način poduzeće dugoročno šteti sebi.

Ovaj argument da su vlasnici odgovorni samima sebi je sličan onome da političari na vlasti mogu raditi što hoće, mogu sve opustošiti, opljačkati i uništiti – jer će ih nakon katastrofe narod ionako na izborima smijeniti. (Kao što vidimo, RH je mazohistički specifikum pa neće ni tada…ali to je valjda iznimka u svijetu da biraš 25 godina one koji te pljačkaju i varaju.)

Meni se cini da firma radi dobro i da su radnici zadovoljni. Ako ih ima 1500 bez konsolidacije i radi se dobit.
Iduci FI iliti rezultat je svima sudac. Ostalo je tamburanje bez veze.

Potencijalni i vrlo izgledni poslovi počevši od jeseni 2019 …

Revoz za novi Clio od države dobio poticaj od 6 milijuna eura

Posebno je bitno da revoz siri kapacitet, s obzirom da ad plastik jedan od glavnih dobavljaca revozu ocito je kako ce to utjecat na ad plastik 🙂

Ignore : renči

PersJesus,
Vecinski vlasnici ADPL su ulozili vlastiti novac dok nasi tajkuni i politicari ulazu samo svoj obraz.
Svaki vecinski koji je ulozio kapital ucinit ce sve da ga oplodi dok politicari nece nista jer su obraz odavno izgubili.
U najmanju ruku nespretno je u istoj recinici spominjat prave investitore i politicare…

Rastimo zajedno...

AD Plastik dio vodećeg tržišta ZSE, širi svoj biznis u Rusiji

lijepi planovi, nadajmo se da će se i ostvariti …. nekako se do sada potvrdilo da Došen ne izjavljuje samo tako, bez pokrića ….

Znaci rast i samo rast.
P/E je prema tome vec s ovim kvartalom mozda ispod 8 s tendencijom daljnjeg pada.
Pracka nevidjena. Bas kako najvise volim.

U slijedećem financijskom izvješću obavezno računajte i na gubitak u tečajnim razlikama. Ako burze nastave padati vani očekujte i ovdje pad jer je dionica likvidna i lako unovčiva a takvih se treba kloniti pri padu. Fondovi onda imaju povećan broj onih koji prodaju svoje udjele pa moraju prodati ono što se može prodati.

New Report

Close