ADPL (AD Plastik d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ADPL (AD Plastik d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 15.11.2024. u 16:16
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ADPL
11,20
2.968
265
11,00
11,20
1,82%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

http://www.zse.hr/userdocsimages/novosti/yLzhJdPNVnYDbwM53pOFEA==.pdf

Ostavka dvoje članova NO.
Zna li netko razlog?

Ne znam ali cinjenica je da se promjene u nadzornom odboru poklapaju s objavama politike dividende i zahtjevom za uvrstenje u vodece trziste koji jednim dijelom u pravilima za zahtjev regulira i dio koji mora drustvo ispunit s obzirom na clana nadzornog odbora pa se mozda odgovor krije tu.

Ignore : renči

Politika dividende nije ništa novo,već je godinama u statutu. Jedino je sada službeno poslana na zsr jer je to vjerojatno preduvjet za uvrštenje na vodeće tržište.

Tko izgubi dobitak dobije gubitak

Ako predsjednik uprave kupuje ovako veliku količinu dionica mislim da nema prostora za sumnju u buduće poslovanje. Što se tiče trenutno smanjivanje potražnje za novim automobilima ni to ne bi trebala biti briga kad AD Plastik uvećava svoje udijele u kolaču zvanom autoindustrija zapravo širi svoje poslovanje.

Ako predsjednik uprave kupuje ovako veliku količinu dionica mislim da nema prostora za sumnju u buduće poslovanje. Što se tiče trenutno smanjivanje potražnje za novim automobilima ni to ne bi trebala biti briga kad AD Plastik uvećava svoje udijele u kolaču zvanom autoindustrija zapravo širi svoje poslovanje.

prijatelju, to ti se zove bonus, nista on nije kupio….

[/quote]

Zasto onda pise po kojoj je cijeni steceno ?

Gospodin Marinko Dosen, predsjednik Uprave AD PLASTIK d.d., stekao je, temeljem Ugovora o prijenosu vlastitih dionica Drustva, dana 13.12.2018. godine 10.000 dionica Drustva po cijeni 174,27 HRK za jednu dionicu, a u ukupnom iznosu od 1.742.700,00 HRK

Ignore : renči

Pa kod isplate bonusa isto se utvrdjuje vrijednost ukoliko nije isplaćen u novcu. Kako bi se inače takva transakcija knjižila i obračunala davanja na isti?

[/quote]

Zasto onda pise po kojoj je cijeni steceno ?

"
Gospodin Marinko Dosen, predsjednik Uprave AD PLASTIK d.d., stekao je, temeljem Ugovora o prijenosu vlastitih dionica Drustva, dana 13.12.2018. godine 10.000 dionica Drustva po cijeni 174,27 HRK za jednu dionicu, a u ukupnom iznosu od 1.742.700,00 HRK
"

[/quote]
Nije li toliki bonus prevelik, da ne kazem megalomanski? Kovacevickin bonus u ERNT-u je 200 dionica.

Nije li toliki bonus prevelik, da ne kazem megalomanski? Kovacevickin bonus u ERNT-u je 200 dionica.

Bonus je iznadprosječan, ali je i g. Marinko Došen po svemu sudeći iznadprosječan predsjednik Uprave.
Sve ovisi kako je bonus bio ugovoren.
Ako na njega ima pravo, a očigledno ima, onda se tu nema što raspravljati.
Činjenica je da od kada je on na čelu tvrtke, tvrtka značajno raste iz godine u godinu.

halfte trinken, halfte Šarcu geben

http://www.zse.hr/userdocsimages/novosti/YWI2XRJaxAnrLBmZT12EJA==.pdf

http://www.adplastik.hr/media/uploads/docs/14.12.2018._-_%C5%BDivotopisi_kandidata_predlo%C5%BEenih_za_Nadzorni_odbor_dru%C5%A1tva_AD_Plastik_d.d._HR.pdf

halfte trinken, halfte Šarcu geben

Bonus je sramotno velik. 10 000 dionica su platili svi ostali suvlasnici – dioničari. Lagano je čovjeku kapnilo 1 800 000 kuna.

Bonus je sramotno velik. 10 000 dionica su platili svi ostali suvlasnici – dioničari. Lagano je čovjeku kapnilo 1 800 000 kuna.
[/quote]
ADPL je privatna firma i vlasnici sami odlucuju kako ce alocirati sredstva. U tome sudjeluju srazmjerno vlasnickom udjelu.
Da budem konkretan, mojih 400 komada cini 0,009% vlasnista pa je moj osobni trosak bonusa PU oko 170kn. Obzirom na isplacenu dividendu, rast cijene dionice i poslovanja drustva u tekucoj godini iznos bonusa je opravdan. Tko misli da nije neka proda, dionicarstvo je slobodan izbor.
Ako se mene pita, neka mi sve investicije do kraja zivota budu kao ADPL u 2018. godini…

Rastimo zajedno...

1000 zaposlenika u Hrvatskoj, 1000 kunica svakom radniku jednako je milion kuna. Drugu direktoru skoro 2 miliona kunica. Pošteno da ne može poštenije.

New Report

Close