ADPL (AD Plastik d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ADPL (AD Plastik d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ide to ispod 170 meni se čini.
To je čista refleksija globalnih tržišnih kretanja i straha od one "ko zadnji magarac"!

Psihologija mase nista drugo kad investitori(spekulanti) osjete minuse po racunima dolazi do rasprodaje radi straha od daljnih gubitaka te tu nikakve valuacije ne pomazu vec jedino pogodit dno za kupnju, a to pogadjanje je povezano s opcim stanjima na trzistima kada ce doc do smirivanja i moguceg okreta, s druge strane ovakvi padovi kazuju koliko je pravih investitora u dionici jer pravi se ne zamaraju oscilacijama te ne dolazi do rasprodaja kao kod dionica koje su popularne kao sada kod RIVP gdje je dosta spekulanata i velik je pritisak na prodaji, cist primjer za to je za sada kodt koja nije u fokusu spekulanata gdje ocito investitori cijene svoje vlasnistvo i imaju svoju cijenu koju drze da bi prodali tko prati vidio je dosad dovoljno puta pokusaje rusenja cijene na toj dionici, naravno nije ni ona imuna ali pokazuje razlicitost u ponasanju investitora.

Ignore : renči

gosp.StatusQuo mislim da KODT postaje zanimljiva i radi ulaska kineske energetske kompanije u posao sa Končarem za tržište EU i to u proizvodnji visokonaponskih proizvoda. Naravno da su Kinezi zasigurno prepoznali vrijednost KODT-a i sve vjerovatnije postoje da će kinezi iskazati interes i za KODT. Treba biti samo strpljiv, situacija mi miriši na GORENJE?

gosp.StatusQuo mislim da KODT postaje zanimljiva i radi ulaska kineske energetske kompanije u posao sa Končarem za tržište EU i to u proizvodnji visokonaponskih proizvoda. Naravno da su Kinezi zasigurno prepoznali vrijednost KODT-a i sve vjerovatnije postoje da će kinezi iskazati interes i za KODT. Treba biti samo strpljiv, situacija mi miriši na GORENJE?

To ne sumnjam da im nije zanimljiva pa kome ne bi bila realno, sad druga je stvar sta je koncaru to najvrediji dio ne racunajuci Ket koji vec dijeli s siemensom pa da bi bas prodao cijeli udio cisto sumnjam osim ako se matica ne bi prodavala, sad mozda bi bilo dobro nekakav udio ili dokapitalizaciju dat i s time otvorit kinesko trziste jer realno Ket je imao velike benefite radi simensovog vlasnistva al opet koliko se sicam ona druga koncarova firma nije bas nesto profitirala s otvaranjem u kini ne znam bas detalje oko toga nisam puno pratio, tako da realno mislim da je logicnije da se matica proda pa bi s tim sva drustva kceri imale benefite al koliko je to moguce valjda je sve moguce za dobru cijenu bez obzira tko sadasnji vlasnik bio u svakom slucaju sigurno da bi bilo interesa da se mogucnost pojavi.

A sad sta se tice adplastika nije mi jasno da ovaj prodavac ne moze stavit cilu kolicinu koju hoce prodat vjerujem da bi se naslo kupca za to, ovako izgleda kao namjerno spustanje?

Politika isplate dividende

http://zse.hr/userdocsimages/novosti/QvtS7daCocP5dNV4GX7IGQ==.pdf

Ocito se ide prema najvecoj kotaciji sudeci prema obavjesti

Bome ovaj ko’ da je mesar. Cepa svinjske polovice za čvarke! Uslast!

Prema današnjoj obavijesti na ZSE:
Hoće li bit akontacija dividende za božičnicu ?

Što to imate protiv naših mirovinaca, oni su učeno zaključili da je adpl na ovim razinama sell a atgr buy … 😄

...''I try to buy stock in businesses that are so wonderful that an idiot can run them. Because sooner or later, one will.''

Ide to ispod 170 meni se čini.
To je čista refleksija globalnih tržišnih kretanja i straha od one "ko zadnji magarac"!

Izgleda da ne ide.
Moj dolazak na 172 je sve promijenio.:-)

Najbolji FI je onaj u kojem je skrivena dobit. Npr. Pevec za 2016.

Politika isplate dividende

http://zse.hr/userdocsimages/novosti/QvtS7daCocP5dNV4GX7IGQ==.pdf

Meni ovo smrdi (miriši) da bi mogao biti predujam dividende!

@darac

Ne bi me čudilo i ako bude predujma da cijena dionice padne za dupli iznos tog predujma kakva su vremena

TKO VRIJEDI LETI TKO LETI VRIJEDI TKO NE LETI NE VRIJEDI

Dobro darac kaze ne bi bilo za iznenadit adplastik je i do sad znao predujmove davat, s druge strane drustvo je burzovno orjentirano te sigurno prate kretanja na trzistu te ne sumnjam da nece nastojat nekako pozitivno utjecat na sentiment, a predujam je jedna vrsta takvog pozitivnog sentimenta ugl. ostaje da vidimo, a cijena ce vec tamo gdje je iscipelare 🙂

New Report

Close