Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ADPL | 11,20 | 2.968 | 265 | 11,00 | 11,20 | 1,82% |
Ja ne znam koga vraga čekate, prodajte ljudi što prije ako ne mislite sve izgubit do ljeta !!!
Jedino je Domogoje pametan ovdje pa nije ni kupio, a vi što imate, a još niste prodali, zbilja ste kockari.
Car production in Russia up by 28% within the first two months of 2018
Ne znam jesam li vec spomenuo ali imamo jos jednu zanimljivu stvar vidljivu iz bilance nije velika ali veseli, a to je da su u zadnjem kvartalu prebacili dio imovine u iznosu oko 30 mil kn na stavku ulaganje u nekretnine sta znaci da tu imovinu ce vjerovatno iznajmit nekome sta je dobra stvar da su poceli bolje iskoristavat imovinu koja im ne treba, s druge strane i poboljsat zaradu od te iste imovine 🙂
Kad smo vec kod imovine i ovih prica oko umanjena nitko ne spominje pozitivne stvari kao da se rumunjsko ulaganje vodi u knjigama za 83 mil iako ta vrijednost imovine vrijedi bar 300-400 mil ako gledamo samo sa strane da to drustvo svake godine uplati 40-50 mil dividende, naravno hrvati vole samo crnjacit.
Izašlo revidirano,
Radim pa sam samo bacio oko, ono što sam uspjeo vidjeti je sljedeće:
“U 2017. godini isplaćena je dividenda u iznosu od 8,5 kuna po dionici, što predstavlja dividendni prinos od 5 posto. To je nastavak dugogodišnjeg trenda i dividendne politike isplate minimalno 50 posto raspoloživih sredstava.” – ako nastave s istom politikom minimalna dividenda ove godine bi trbala biti 8,35kn
“U 2018. godini planiran je rast poslovnih prihoda od 12 posto uz EBITDA maržu na razini 14,2 posto i rast neto dobiti. Povrat na kapital (ROE) očekuje se na razini od 10 posto. CAPEX je planiran na nešto višoj razini u odnosu na 2017. godinu i iznosi 110 milijuna kuna.” – budući je prihod u 2017. iznosio 1.090 m kuna u 2018. očekuje se prihodi od 1.220 m kuna i EBITDA od 173 m kuna (rast od 10% u odnosu na 2017.)
Prema revidiranome neto dobit je veća za 2m kn
Večeras iščitam sve, nadam se da ima još toga lijepoga u izvješću.
Još nešto,
Prema revidiranome sjednica NO je trebala biti 16.04., obzirom da nisu ništa obavjestili na ZSE pretpostavljam da ista nije održana, ali i da će se ista ubrzo održati i da će predložiti visinu dividende…
Da …
osobno sam očekivao veće povećanje profitabilnosti u najavi za 2018. godinu, kad se ono najavljuje lagani pad ( sa 14,5 % na 14,2 % ).
Očito smo blizu ili na maksimumu što se u ovoj industriji / tvrtki može napraviti po pitanju profitabilnosti.
No i sa ovim brojkama i sl. u 2018. godini lijep dividendni prinos ako nas ne zadesi problem rublje koji je ranije spomenut.
Činjenica je da u sl. situaciji jedne godine nije bilo isplate dividende zbog pada rublje, iako je situacija tada kulminirala i sa lošim gospodarskim pokazateljima u Rusiji, nadajmo se da nas to ( opet ) ne čeka.
lp
Plavi,
Nadam se da ste u krivu, ali i ako niste necu se zalit da profitabilnost ostane na istoj razini, a da prihodi rastu prosjecno po 10% godisnje.
Da …
osobno sam očekivao veće povećanje profitabilnosti u najavi za 2018. godinu, kad se ono najavljuje lagani pad ( sa 14,5 % na 14,2 % ).
Očito smo blizu ili na maksimumu što se u ovoj industriji / tvrtki može napraviti po pitanju profitabilnosti.
No i sa ovim brojkama i sl. u 2018. godini lijep dividendni prinos ako nas ne zadesi problem rublje koji je ranije spomenut.
Činjenica je da u sl. situaciji jedne godine nije bilo isplate dividende zbog pada rublje, iako je situacija tada kulminirala i sa lošim gospodarskim pokazateljima u Rusiji, nadajmo se da nas to ( opet ) ne čeka.
lp
Kad bi se prema tome ravnali nebi trebali nista ni pratit ni razmisljat samo za usporedbu prosle godine su najavljivali 6% rast prihoda pa je naraslo 17%, a to nije mala razlika statisticke greske.
Dosta se piše o plastici po novinama u zadnje vrijeme … očito su malo poradili na PR-u ….
https://www.jutarnji.hr/biznis/tvrtke/ad-plastik-iznio-strategiju-nakon-jedne-od-najboljih-godina-2017-za-iduce-smo-vec-osigurali-150-milijuna-kuna-prihoda-od-novih-poslova/7266198/?utm_source=midasjl&utm_medium=widget&utm_campaign=midasjutarnji
Obično pogledam samo izvješće u .xls formatu, ali stvarno treba pročitati .pdf izvješće.
Bolje još nisam vidio, zbilja su se potrudili, neviđeno u RH, a čini mi se i šire:
Sve živo piše!
Prema navedenom izvješću (stranica 35) sjednica NO je predviđena za 24.05.2018. (lani je bila 25.05) – tu bi se trebala predložiti visina dividende.
Glavna skupština je predviđena za 12.07.2018. (lani je bila 20.07.) – tu bi bila potvrda dividende i datum isplate.
Isplata – vjerojatno u kolovozu.