Actavis

http://www.actavis.com godišnja im je dobit 579 M eura uz porast od 27% na 2004. Rade u Indiji, Srbiji, pa valjda i na Islandu itd., itd. Sad donose miraz nama , da nama, koji se vrzmamo po zagrebačkoj burzi i očekuju da ih mi progutamo. Eto sad se ja pitam koliko dugo oni misle ostati da se trže za klikere kod nas, koliko dugo se takvi ugovori potpisuju (kotiranje na burzi) i još tko to plivi jamči da se ne povuku čim se pristane na njihove uvijete kupnje. Eto nova momut dionica pa molim komentari i prijedloge te ostale fore koje bacate dragi moji forumaši. [center][smiley11][/center]

KULEN NIJE SALAMA

***********prebačeno sa PLVA*************


A što mislite o ovoj teoriji zavjere: Plivu Actavis uopće ne želi preuzeti, ali je onog plavokosog s Islanda ovamo poslao East Capital da malo zakuha pričicu i da cijena Plive naraste s ciljem da oni izađu iz Plive i pređu u neku drugu dionicu. Svi znamo da oni pumpaju cijenu gdje god se pojave i možda je ova priča istinita. Actavisu će cijena narasti nakon ovih priča (usprkos krahu Islandske burze i ekonomije), a East Capital će izaći uz ogromnu zaradu i prebaciti taj dio imovine u Tursku , gdje su osnovali novi fond, a i Balkan-fond im je postao 80% turski. Što mislite o ovoj priči? Kao da Škegro i slični ne mogu biti pušači……Ipak su ovo igrači ruske mafije. A navodno je i actavis firma pod paskom ruske mafije.


Priča stoji, iako ne vjerujem da će biti baš tako, iako nije nemoguće. Ako bude, onda bi trebalo štrajkati kao ovi iz TDZ-a, ali protiv Islanda i ruske mafije i g. Čovića.


delboy: ” A što mislite o ovoj teoriji zavjere: Plivu Actavis uopće ne želi preuzeti, ali je onog plavokosog s Islanda ovamo poslao East Capital da malo zakuha pričicu i da cijena Plive naraste s ciljem da oni izađu iz Plive i pređu u neku drugu dionicu. Svi znamo da oni pumpaju cijenu gdje god se pojave i možda je ova priča istinita. Actavisu će cijena narasti nakon ovih priča (usprkos krahu Islandske burze i ekonomije), a East Capital će izaći uz ogromnu zaradu i prebaciti taj dio imovine u Tursku , gdje su osnovali novi fond, a i Balkan-fond im je postao 80% turski. Što mislite o ovoj priči? Kao da Škegro i slični ne mogu biti pušači……Ipak su ovo igrači ruske mafije. A navodno je i actavis firma pod paskom ruske mafije. ” Ako mi mozes navesti s kojom lovom East Capital raspolaze, odmah cu ti reci je li scenarij realan. Inace nekako mi je ovaj tvoj post poznat od nekuda? [smiley1]


Nekako mi ne sjeda baš ova teorija zavjere…. Actavis je izašao transparento ( to moramo priznati ) u cijeloj ovoj priči, a i ponuda(e) bi bile u tom slučaju puno izdašnije po meni …


Da, i meni je malo ta teorija “tanka”… s obzirom da je Actavis nabrijan na kupnju i rast i kao što smo do sada vidjeli… kupuje.

Igor Prstec, web urednik

Actavis stvarno brzo raste, evo brojki iz zadnjeg izvješća:

Strong revenue growth across all business divisions –

Reykjavik, Iceland, 12 May, 2006 – Actavis Group (ICEX: ACT; ‘Actavis’), the international generic pharmaceuticals company, today announces results for the first quarter ended 31 March, 2006.

Q1 Highlights
Reported Group revenue up 236% to EUR341.9 million (Q1 2005: EUR101.8 million). The underlying revenue growth (based on the businesses owned in Q1-05) was 23%, equivalent to 20% at constant exchange rates. In addition, strong underlying growth was generated in the businesses acquired during 2005.
– Sales in Central & Eastern Europe (CEE) and Asia were up 62% to 116.5 million (Q1 2005: EUR72.0) due to underlying growth of 14%, plus the contribution from businesses acquired during 2005.
– Sales in Western Europe, the Middle East and Africa were EUR71.9 million, almost all due to the acquisition of Alpharma’s European generics operations
– Sales in North America were EUR113.0 million, including EUR77 million as the first time contribution from Alpharma’s human generics division in addition to EUR36.0 million from Amide (consolidated into Group accounts from 1 July 2005)
– Third party sales were up 38% to EUR38.9 million following strong growth in Germany and France.
EBITDA margin of 21.2%, reflecting improved performance in USA. Underlying growth in EBITDA was 17 %, excluding acquisitions made during 2005.
Net profit increased by 202% to EUR31.3 million (Q1 2005: EUR 10.4 million)
Earnings per share (fully diluted) increased 58% to EUR 0.00587 (Q1-05: EUR 0.00372).
Acquisition of Sindan in Romania for EUR147.5 million, proving entry into a new therapeutic field of oncology
86 product launches (47 molecules) in Q1 across all business divisions, supporting future growth

*Calculation of diluted EPS is in euros and takes full account of preferred shares and their dividend payments.

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

I, glavno (zašto ta teorija nema nekog smisla), Actavisu Pliva jako treba ako želi nastaviti rasti. Preočito je. Da to i Actavis zna pokazuju potezi prema Plivi (Plivin pravnik iz Londona, FDA, što dalje?). Teško da je Actavis odustao. Kad je takva kupnja očita, to tako ide. Jedino, što mi nije jasno je, zašto ostali generički divovi ne brane poziciju, otežavaju Actavisu ionako težak ulazak u Plivu. Mislim da će ta faza uslijediti sada, kada Actavis odustaje od Plive za vijeke vjekova (tj. svima je jasno da taj samo priprema teren za bolju priliku).
Nemam Plivu. Nikad je nisam imao jer mi nije trebala (jednog dana kad porastem dovoljno za arbitražu London-Zagreb, možda; ali danas,.. daleko otoga. 🙂 )

Poštovani kolega Netsrider,
na tragu i u dopuni Vašeg cijenjenog razmišljanja, dodao bih izvadak iz tjednog komentara tvrtke Ilirika vrijednosni papiri:”..Vodeći čovjek Plive Željko Čović nesumnjivo je u boljim odnosima s Barrom i sigurno će zagovarati povezivanje s američkom kompanijom što bi značilo njegov ostanak na čelu kompanije. U uskom krugu nalazi se i jedan private equity fond, vjerojatno Permira Holdings koji bi mogao pripomoći u zatvaranju financijske konstrukcije za Barrovo preuzimanje.Glavni kriterij pri preuzimanju ipak će biti cijena i čini se da je odlučujući čimbenik koji će odrediti novoga vlasnika Plive do koje cijene je Actavis spreman ići. Actavis pokazuje najviše zanimanja za Plivu, a ostali igrači uvedeni su u igru od strane Željka Čovića kako bi se podigla cijena.”

Evo, neki traže alternativo za ZG burzu. Actavis je u prethodnih 12 mjeseci imao rast cijene dionice 25%. To je dobar rezultat iako nisu kupili Plivo.

Još jedan neuspjeh: http://www.poslovni.hr/41515.aspx

Možda bi ovu temu trebalo premjestiti u podforum Tržišta – regija i svijet?

Koliko se stvari u kratkom roku promijene;
– pred desetak godina Pliva je surađivala s malom kompanijom Actavis,
– pred pet, šest prodala je Actavisu jednu podružnicu,
– pred dvije, tri ojačali Actavis umalo je kupio Plivu,
I sada je i sam Actavis prezadužen i u problemima povezanim s bankarskom krizom. Navodno da će ga preuzeti Teva (ili Stada). I tako bi za koju godinu Thor Bjorglofsson mogao ponovno piti kavu zajedno s Čovićem. Doduše ovoga puta na sastancima direktora Tevinih poslovnica! [smiley]A budući da je daleko sposobniji lako je za pretpostaviti da će kao šef europskih podružnica biti nadređen Čoviću.
Usput, vrijednost Actavisa procijenjuje se na 6 milijardi €.

Izraelska i islandska farmaceutska kompanija "Teva Paharmaceutical" i "Actavis Group" ušle su u zadnju rundu nadmetanja za kupovinu njemačkog proizvođača generičkih lijekova "Ratiopharm", nakon što je švedska investicijska kompanija EQT ispala iz trke za tu akviziciju.
Prema neslužbenim informacijama, "Teva" i "Actavis" su za "Ratiopharm" ponudili između 2,5 i tri milijarde eura. Iz "Teve", "Actavisa" i EQT-a nisu željeli da potvrde pomenute informacije, ali su izvori upoznati sa situacijom izjavili da bi kupac mogao biti poznat već sljedeći mjesec.
Prema tim izvorima, Ludvik Merkle je u junu prošle godine angažovao banke Commerzbank i Royal Bank of Scotland kao savjetnike u prodaji "Ratiopharma". Njemačka kompanija trenutno je u vlasništvu obitelji Merkle koja se na prodaju odlučila da bi došla do novca za vraćanje dijela ogromnog duga.

BEOGRAD – Farmaceutska kompanija Zdravlje Actavis iz Leskovca je u 2009. godini imala prihode od 40 miliona evra, približno koliko i u 2008. godini.
„U Srbiji Zdravlje Actavis proda 83 odsto ukupne proizvodnje, a plan je da u 2012. godini 60 odsto prodaje bude na inostranom tržištu", rekao je direktor predstavništva Actavisa sa Srbiju i Crnu Goru Pavle Marjanović.
On je istakao da leskovačka fabrika na farmaceutskom tržištu Srbije ima udeo od 5,5 odsto, odnosno treća je po prodaji, a cilj rukovodstva je da u narednih nekoliko godina zauzme drugu poziciju.
Islandski Actavis je 2003. godine za 3,5 miliona evra kupio Zdravlje i obavezao se da će u periodu od pet godina u tu fabriku investirati 20 miliona evra. Do sada je, prema rečima generalnog direktora Zdravlja Actavis Miomira Nikolića, investirano 37 miliona evra, čime je obezbeđeno da fabrika proizvodi u skladu sa najvišim evropskim standardima.On je kazao da je kapacitet fabrike u Leskovcu dve milijarde tableta i dodao da je 15 odsto proizvodnje izvozi, a da je cilj da se taj procenat poveća. Nikolić je dodao i da kompanija u roku ispunjava sve obaveze prema zaposlenima i dobavljačima.
Actavis zapošljava deset hiljada radnika u 40 zemalja. Prošle godine je ta kompanija pozitivno poslovala i tržištu ponudila rekordan broj novih proizvoda, a njeni prihodi su bili 1,7 milijardi evra.

New Report

Close