Glavni krivci su ovi u Credu, ali i institucije koje nisu radile svoj posao, izgleda godinama. Jer da jesu, ne bi došlo do toga da zatvaraju banku. I sad umijesto da problem rješe, oni se prepucavaju!!!
Smješno je očekivati da državni službenici u Hanfi i HNB-u rade svoj posao..
Glavni krivci su Abacus brokeri jer rade s kriminalnim bankama tipa Credo, Centar itd.!
[/quote]
ne vidimo poveznicu sa drugim bankama ako je samo credo banka propala
A nisu li možda blokirali Abakus da bi se dioničari usrali i prešli u velike strane banke koje uslugu naplaćuju duplo skuplje .
Zamislite koju lovu su osigurali stranim bankama s tim da smo svi morali otvoriti Žiro račune za isplate dividende .
Opet će Rohatinski od naših kolonizatora biti proglašen najboljim guvernerom na svijetu .
http://www.abacus-brokeri.hr/posts.aspx?PageID=145&cmsID=46
Večernji list:
Željko Rohatinski
DOPUSTIO JE DA SE BANKE IZDIGNU
IZNAD PRAVA SVIH U HRVATSKOJ
…HNB pokreće likvidaciju Credo banke ,računi su blokirani…
…u Credo banci,dvije banke to uspjevaju i skidaju 9,1 milion kuna .
Tim slučajem sada se bavi i DORH jer stižu i kaznene prijave protiv HNB-a,koji je dvjema bankama omogučio po 120 sekundi vremena da "sjednu"na svima drugima nedostupne račune Credo banke i pokupe sve što nađu .
Zaposlenici iz Credo banke optuženi za pljačku 250 miliona pušteni iz zatvora .
Ništa ne javljaju mediji jel netko uhapšen iz HNB .
"Na temelju očitovanja kreditnih institucija i HNB-a, Hanfa je dala mišljenje da bi se novčana sredstva klijenata investicijskog društva u kunama na računu posebne namjene otvorenim u tu svrhu u Credo banci trebala smatrati imovinom položenom na povjereničkom računu podložnom obeštećenju u smislu odredbe članka 3a st.3. Zakona o osiguranju depozita, navodi se u priopćenju te agencije.
"Iako Agencija nije mjerodavna za tumačenje odredbi Zakona o osiguranju depozita, bilo je potrebno zauzeti stav o navedenom, budući da se radi o zaštiti sredstava klijenata investicijskih društava položenim na posebne račune kod kreditne institucije koje regulira ZTK", stoji, između ostaloga, u priopćenju koje je objavljeno na web stranicama Hanfe.
Nadalje, Hanfa je mišljenja da bi se novčana sredstva u kunama i devizama na skrbničkim računima Credo banke u prisilnoj likvidaciji, a koje ta banka drži za klijente temeljem sklopljenih ugovora o skrbništvu, kao investicijske usluge u smislu članka 5. stavak 2. točka 1. ZTK, trebala smatrati imovinom zaštićenom u smislu odredbe članka 42. stavak 5. ZTK, te u postupku likvidacije i/ili stečaja Credo banke sredstva na tim računima svakako treba izdvojiti i isplatiti klijentima skrbništva Credo banke u prisilnoj likvidaciji."
Izvor: http://business.hr/dogadjaji/hanfa-trazi-da-se-zastiti-novac-na-racunu-13
Hanfa, HNB i DAB su se nakon tri tjedna prepucavanja i zataškavanja vlastitih pogrešaka usuglasili da mi, prevareni klijenti Abacusa, imamo pravo dobiti svoj novac. Sjajno. To je divno.
Hanfa, HNB i DAB su se nakon tri tjedna prepucavanja i zataškavanja vlastitih pogrešaka usuglasili da mi, prevareni klijenti Abacusa, imamo pravo dobiti svoj novac. Sjajno. To je divno.
Upravo to! Prestrašno! A zamisli koja bi to još bila bahatost napomenuti i kako bi u normalnim društvima dobili kakve kamate i ispriku za ovakav bezobrazluk… ali, čekaj, pa mi još nismo ni dobili NAŠU LOVU!
DAB nas fino zafrkava…
Još ništa od isplate…
Možda je vrijeme da se i mi udružimo i angažiramo odvjetnike, inače ode lova…
Moram priznati….hebe mi se za isplatu ( 16 Kn )….
ALI..od kad sam na drugom brokeru, kao da sam se vratio u srednji vijek .
Molim lijepo, kolege iz Abacusa, otvorite novu firmu i prenesite how-know na nju na opće zadovoljstvo , ODMAH se upisujem .
Moram priznati….hebe mi se za isplatu ( 16 Kn )….
ALI..od kad sam na drugom brokeru, kao da sam se vratio u srednji vijek .
Molim lijepo, kolege iz Abacusa, otvorite novu firmu i prenesite how-know na nju na opće zadovoljstvo , ODMAH se upisujem .
[/u] Evo ja prekidam niz podcrtanih postova :-)))
DAB nas fino zafrkava…
Još ništa od isplate…
Možda je vrijeme da se i mi udružimo i angažiramo odvjetnike, inače ode lova…
Mislim da vrijeme igra ulogu….
…Možda je vrijeme da se i mi udružimo i angažiramo odvjetnike, inače ode lova…
Pa udružite se već jednom !
Ugledajte se na dioničare LRH – ljudi su se udružili i bore se protiv sustava, koliko je to uopće moguće u ovoj, korupcijom premreženoj, parizer-državi.
Način na koji igraju ping-pong sa svima vama svakim danom postaje sve odurniji.
Osim ako ne mislite ostati na razini forumskog jadikovanja, u očekivanju da vam se smiluje neki od novih-starih političara i možda vrati lovu.
Abacus je uvijek bio super korektan, prebacit ću se negdje samo radi blagdanske rasprodaje i za inat ”sustavu” vratit Abacusu kako se god on zvao..
Abacus je uvijek bio super korektan, prebacit ću se negdje samo radi blagdanske rasprodaje i za inat ”sustavu” vratit Abacusu kako se god on zvao..
sve sam uvjereniji da su Abacuse namjerno sjebali i da namjerno ne vraćaju lovu klijentima da bi oni prešli kod bankarskih brokeraja koji su zbog lošije kvalitete usluga (platoforme za trgovanje su im očaj) i previsokih provizija sve više gubili klijente!