ABACUS BROKERI

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ABACUS BROKERI

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Samo jedan kratki komentar.

Nakon Prve generacije i ovog sa Abacus brokerima (gdje potonji nisu apsolutno nista krivi) mozemo se stvarno upitati tko ce ulgati na ZSE i na koji ce se nacin podici likvidnost? Nakon ovoga ne treba ocekivati nista od ZSE na dulje vrijeme (da ne pricam o europskoj krizi). S druge strane, krajnje je bezobrazno da se zakoni tumace u pojedinim institucijama kako se pojedincima prohtije.

Zanimljivo je da nitko prije nije sporio mogucnost ne isplate s famozne 13-ice, odnosno sigurnost iste, ali sada se cini da nije tako. Morat ce se i HANFA a posebno ZSE pobrinuti da vrate vjeru i sigurnost ulagacima, inace od ZSE-a nece biti nista.

Nadalje, nisam shvatio ( s obzirom da, srecom, nisam u Abacusu, nisam u detalje pratio trakavicu) sredstva klijenata Abucasa koja su bila na 13-ici ce vratiti DAB? Ali u istom garanatiranom iznosu od 400 000 po klijentu ili ce se na tom racunu (13-ici) vratiti ukupno 400 000 kuna? Ako se radi o prvom slucaju, da li to znaci da su klijenti koji su imali casha preko 400 000 izgubili razliku?!? Pa to je suluda situacija, zamislite da ste toliko inteligentni i razumijete makroekonomska kretanja, te ste na vrijeme usli u cash poziciju a onda se pojave tikvani i delikventi te vam uzmu novce?!

Kako je taj racun (13-ica) uopce definiran? I kome se sve po zakonu garantira isplat depozita (na "obicnom" racunu) do iznosa od 400 000 kuna? Samo fizickim osobama ili i pravnim osobama?

Dalje, sto je bilo sa klijentima Prve generacije? Jesu li dobili sredstva? I ako jesu do kojeg iznosa? Taj slucaj kasnije nisam pratio.

Molio bih odgovore nekoga tko je pratio te je upucen u dogadjaje.

Slijedom ovog slucaja, preporucam svima, a to cu osobno napraviti, slanje dopisa brokerskom drustvu za provjeru u kojoj banci drze sredstva na 13-ici te koliko je siguran. Dakako, to nista ne utjece na poslovanje odnosno propast brokeraja ili banke, ali utjece na nacin da se stvara dodatna napeteost pa ce svi biti oprezniji. Isto tako bi trebalo poslati HANFA-i i HNB-u. Oni zaista odgovaraju na dopise. Ponavljam, ne mislim da to nesto bitno mijenja, ali ako se posalje 100-injak dopisa to nitko ne moze ignorirati. U svakom se slucaju uvijek moze crno na bijelo priloziti odgovor ako se u nekoj buducoj hipotetskoj situaciji dogodi takav slucaj a reagira se drugacije nego je odgovoreno (dakako, ako se bitno ne promjene zakonske stavke na konkretni slucaj)

Pozdrav

http://www.poslovni.hr/Forum/brokerske-kuce-u-rh-2116-pg146.aspx#post1238583

Vidim, vodi se paralelna rasprava, pa cu postati i ovdje

U cast kolegi Mreichu: bez straha, pohlepe i sentimentalnosti

Ja sam komentirao Brkićev članak

http://www.poslovni.hr/vijesti/abacus-brokeri-vjerojatno-necemo-uspjeti-prezivjeti-ovu-situaciju-191671.aspx

"Najbolja je varijanta utvrditi stvarnu štetu koja je počinjena, i zatim podnijeti tužbu protiv HNB i protiv odgovornih osoba u HNB (Savjet HNB-a) i tražiti naknadu štete od tih "stručnjaka Savjeta HNB-a koji svoju Odluku stavljaju ispred Zakona – odnos podzakonski i zakonski akt" koja vjerovatno dolazi do neke svote od 50.000.000,00 kn plus zatezne kamate i izgubljena dobit, pa podnijeti prijedlog za Ovrhu s njihovih privatnih računa, i onda ako pravna država i institucije ove države funkcioniranju na temelju Ustava RH, odnosno načela ustavnosti i načela zakonitosti, vjerovatno se slijedeći tjedan već može očekivati blokada njihove privatne imovine i računa kao što je pravna država postupila u slučaju Mamić protiv Eduarda kad je u roku od 5 dana od podnošenja prijedloga za ovrhu do izvršenja blokade… I onda napokon možemo reći imamo pravnu državu u kojoj su svi njeni građani jednaki (a ne da su neki "jednakiji od drugih")."

I stvarno mislim da ovaj put ne smijemo dozvoliti da se sve razvodni i da ostane na ovome, kako pokušava HNB napraviti, ja sam uputio mail svojim brokerima odmah kad sam čuo za te idiotarije koje je HNB napravio, gdje je uništio povjerenje investitora kako domaćih, a tako će ovakva odluka vjerovatno imati odjek i na potjerivanje i ono malo stranih investitora koji su na svoju nesreću zaglavili ovdje, zbog potpune nesigurnosti ulaganja. Sad HNB smiruje velike tvrtke da ne povlače novce iz banaka, a svojim postupcima su sami potvrdili upravo suprotno, i da u svakom trenutku netko može ostati bez svoje imovine, jer oni svoju obvezu kontrole i nadzora banaka provode tek kad sve postane nepopravljivo.

Brkić je izjavio da će podnijeti tužbu protiv RH zbog ovakve situacije, i ako ima još imalo pravde u ovoj državi dobit će spor koji ćemo opet svi mi platiti, ali mislim da bi paralelno trebao napraviti i ovaj citirani dio, jer samo pritiskom na fizičke osobe (odnosno odgovorne fizičke osobe u pravnim osobama) koje se skrivaju iza institucija može se nekakav pomak očekivati…

Kad oni budu odgovorali sa svojom imovinom na počinjenu štetu koju su donijeli svojom nezakonitom odlukom (stavili su svoju odluku odnosno podzakonski akt iznad zakona, i tom odlukom zaključili da je Ovršni zakon i Zakon o mjenicama iznad Zakona o tržištu kapitala, a zna se da su svi zakonski akti iste razine, i da je iznad njih samo Ustav.

A nisu li možda blokirali Abakus da bi se dioničari usrali i prešli u velike strane banke koje uslugu naplaćuju duplo skuplje .
Zamislite koju lovu su osigurali stranim bankama s tim da smo svi morali otvoriti Žiro račune za isplate dividende .
Opet će Rohatinski od naših kolonizatora biti proglašen najboljim guvernerom na svijetu .

http://www.abacus-brokeri.hr/posts.aspx?PageID=145&cmsID=46

[/quote]

Večernji list:

Željko Rohatinski
DOPUSTIO JE DA SE BANKE IZDIGNU
IZNAD PRAVA SVIH U HRVATSKOJ
…HNB pokreće likvidaciju Credo banke ,računi su blokirani…
…u Credo banci,dvije banke to uspjevaju i skidaju 9,1 milion kuna .
Tim slučajem sada se bavi i DORH jer stižu i kaznene prijave protiv HNB-a,koji je dvjema bankama omogučio po 120 sekundi vremena da "sjednu"na svima drugima nedostupne račune Credo banke i pokupe sve što nađu .

.

poštovani kolege,
da li netko može objasniti postupak preregistracije dionica sa abacusa na skdd????

poštovani kolege,
da li netko može objasniti postupak preregistracije dionica sa abacusa na skdd????

pa ako imaš e-račun imaš sekciju "odregistracija" v.p. ako ne onda, pa hmmm… nazoveš na telefon [rolleyes]

Večernji list:

Željko Rohatinski
DOPUSTIO JE DA SE BANKE IZDIGNU
IZNAD PRAVA SVIH U HRVATSKOJ
…HNB pokreće likvidaciju Credo banke ,računi su blokirani…
…u Credo banci,dvije banke to uspjevaju i skidaju 9,1 milion kuna .
Tim slučajem sada se bavi i DORH jer stižu i kaznene prijave protiv HNB-a,koji je dvjema bankama omogučio po 120 sekundi vremena da "sjednu"na svima drugima nedostupne račune Credo banke i pokupe sve što nađu .

Vrlo mutne radnje naše središnje banke, morat će se i nova vlada njima pozabaviti…
btw. jesu li počeli s povratima novca klijentima Abacusa?

moje pisanje nije savetovanje niti preporuka za kupnju/prodaju dionica!

Ne zna se ništa konkretno o povratu novca koji je bio kod Abacusa?

bojimm se ništa prije božiča tako sam ima čut,tko god je u margarinu
likvidatori zajebavaju

[b]#Samo mi nemoj pokazivati krivulje!” jer je obolila od celebralne divergencije[/b]

Meni su Abacusi rekli da će povrat love biti drugi tjedan svakom na tekući raćun .
Mangupi će njih preskočiti .
Nakon toga očekuju da će HANFA skinuti suspenziju .
Dali će Abacusi preživjeti zavisi koliko će to sve dugo trajati .
Meni se čini da ih namjerno oće Mangupi uništiti .
Zapošljavaju 10 ljudi i deveti su brokeraj u Hrvatskoj .

.

Meni su Abacusi rekli da će povrat love biti drugi tjedan svakom na tekući raćun .
Mangupi će njih preskočiti .
Nakon toga očekuju da će HANFA skinuti suspenziju .
Dali će Abacusi preživjeti zavisi koliko će to sve dugo trajati .
Meni se čini da ih namjerno oće Mangupi uništiti .
Zapošljavaju 10 ljudi i deveti su brokeraj u Hrvatskoj .

sramotno je ovo što rade Abacusu i njihovim klijentima, jedino HANFI pohvala, a ove ostale treba posmjenjivati po hitnom postupku

sve što pišem moje je mišljenje i ne može se shvatiti kao investicijski savjet ili preporuka za kupnju i prodaju dionica...

HNB se ne želi prepucavati s Hanfom dok traje istraga

6.12.2011 12:55:00 | Autor/Izvor http://www.banka.hr

‘Smatramo da bi se nastavak bilo kakvog medijskog ‘prepucavanja’ o tome u ovom trenutku mogao smatrati pritiskom na rad spomenute državne institucije, te ćemo se suzdržavati od bilo kakvih javnih komentara, dok DORH ne obavi svoj dio posla, odnosno ne ocijeni zakonitost postupanja HNB-a u ovom slučaju’, kažu u HNB-u.

Ukoliko ocijenimo potrebnim, tek nakon toga HNB će javnosti dati i dodatna objašnjenja o svom postupanju i/ili komentare o postupcima nekih drugih osoba i institucija, odgovorili su iz središnje banke upitani za komentar najnovijeg priopćenja Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (Hanfa). Hanfa je priopćenjem reagirala na tekst objavljen jučer u ‘Jutarnjem listu…
više

NOVAC JE SAMO SREDSTVO POMOĆU KOJEG SE ZADOVOLJAVAJU POTREBE

sramotno je ovo što rade Abacusu i njihovim klijentima, jedino HANFI pohvala, a ove ostale treba posmjenjivati po hitnom postupku

Nisam baš siguran .
Zar ih je HANFA morala blokirati na 6 mjeseci ?
Zar se to nije moglo odraditi u hodu ?
Nisu to bili veliki novci (9milja).
Abacusi su mogli raditi , pružati nam usluge a lova se mogla vraćati sukcesivno .

.

New Report

Close