Pogledah dnevnik……isplata ide normalno, nema gužvi……..dapače svaki treći štediša credo banke, ostavlja svoj novac u isplatnim bankama jer imaju povjerenja u institucije….ističu DAB-ovci. Ma, Božićna idila….sve ne mogu vjerovati…..kao da tim ljudima taj novac i nije bitan.
Onda pročitam ovdje da su pokopali Abacus……skrbnički nisu zaštićeni itd.
Pa ko tu koga hebe?………ali europski parlament nas je sa velikom većinom primio u svoje okrilje…
Živim li ja u twilight zone (zoni sumraka)?
Ne.
Ja sam posebno ogorčen što su izgleda uništili Abacuse koji su stvarno OK brokeraj, a svi ostali brokeri šute ko pi..e umjesto da podupru Abacus jer se to ista može već sutra dogoditi njima i njihovim klijentima!!!
Kako ne kuže da ljudi zbog toga gube povjerenje u TK i da će zauvijek otići s ove male usrane burze!?!
Vjerojatno su i sretni što su Abacuse brokeri pred propašću jer na ovaj način im se smanjuje konkurencija. Po reakciji (odnosno ne reakciji) drugih brokerskih kuća rekao bi da je tako. Palac dolje za za SKDD, udruženja brokera, mirovinskih i investicijskih fondova.
[/quote]
Ako tako razmišljaju,onda su glupi.Kratko i jasno.
Zbog ovoga se gubi povjerenje u cijeli sustav i sve manje ljudi će trgovati na burzi.To direktno pogađa druge brokere,tako da bih se na njihovom mjestu borio da Abacus preživi jer bi to bila pozitivna poruka ulagačima.
@br.333
Upravo tako, ako zbog tuđe krivnje i grešaka (i to državnih tijela!!!) Abacus propadne, povjerenje na ZSE bit će nepovranto izgubljeno, a svi će zbog toga duuuugo vremena osjećati posljedice, pogotovo brokeri jer ne d aće dobiti klijente iz Abacusa, nego će im zbog straha otići i ovi koji su sad kod njih! Ali pravo im budi!
Samo da znate da je u tijeku rasprava o famoznoj 13-tici. Vjerojatno će se danas znati što će biti s novcem. [thumbsup]
Znaci lova na 13icama nije zasticena, to sto cemo dobit lovu od DABa mozemo zahvalit samo Abacusu i Hanfi sto su digli toliku galamu!
Sad ispada da ni na skrbnickom lova nije zasticena, iako bi po HNBovom tumacenju zakona trebala biti, jer tu je banka bila investicijsko drustvo!!
Drugi brokeri sute i vjerovatno trljaju ruke jer im je konkurencija nadrapala! Nema veze sto ni njihovi klijenti nisu zasticeni, trenutno slave pirovu pobjedu.
Cudi me da i fondovi sute, redom od privatnih, bankarskih pa do mirovinaca. Svima je lova na 13icama, a papiri na skrbnickim racunima. Novcanim fondovima je pak sve na 13icama.
Al sve se ovo njih ne tice!
Brkic je sa partnerima ulozio svoju lovu u firmu i vjerovatno im je na kocki puno vise nego bilo kome od nas, a ove iz drugih financijskih institucija boli dzon, oni tudjim k… mlate po trnju i samo ih placa i bonus zanima!!
Drzim palceve Abacusu da se izbore za klijente i za same sebe, svaka cast!!!
A Dorh se nadam da ce pocet procesuirat i ove iz Creda ali i HNBovce jer su najvise oni krivi!!
Pa nigdje u svijetu se banke ne zatvaraju tek tako!!
I jos nije niko postavio pitanje sta je sa ostatkom malih doo-va koji su bilo klijenti Creda???
Ni oni nece moc isplatit place svojim radnicima, platit racune pa ni poreze na kraju, a onda ce ih drzava ganjat zbog toga!!!!
To se ne radi tako!!!
Umjesto da su tu zbog gradjana i da osiguraju da sustav radi da su gradjani i poduzetnici zasticeni oni su ti koji najvise stete rade!!
Trebamo valjda poceti ko kinezi, postupak po kratkom postupku i metak!!!
Mozda bi onda ukljucili mozak prije nego naprave neko sranje!!
Samo da znate da je u tijeku rasprava o famoznoj 13-tici. Vjerojatno će se danas znati što će biti s novcem. [thumbsup]
Tako kažu u DAB-u, zvao sam ih maloprije. Nadajmo se da će smisliti nešto normalno i da neće zakomplicirati. Zanimaju me konkretne informacije kako do novca koji je bio na računu Abacusa.
Tako kažu u DAB-u, zvao sam ih maloprije. Nadajmo se da će smisliti nešto normalno i da neće zakomplicirati. Zanimaju me konkretne informacije kako do novca koji je bio na računu Abacusa.
[/quote]
Gotovo par dana se piše na forumu, koji modalitet će bit donesen u pogledu vraćanja sredstava klijentima!
1. DAB vrati na račun ABACUSA novac koji su držali na 13tici CREDA, jednostavniji način
2. DAB zatraži kompletno bazu podataka, ugovora, stanje računa klijenata ABACUSA cca 2.000, provjeri te na temelju toga klijenti dođu na šaltere HPBa, duži i kompliciraniji način
ps HANFA je zaista napravila svoj posao i zaista brzo djelovala, a HNB je usporio cjeli slučaj, e sad kad će se ostalo riješiti očekivam danas konkretno datum.
Nažalost za ABACUS brokere mislim da je odljev klijenata ipak prevelik za daljnje poslovanje!!!
ps Usprkos gospodinu Brkiću koji je sinoć u središnjem dnevniku HTV1 I NOVE TV još jednom apelirao za brzo donošenje rješenja statusa blokiranih klijenta te usklađenje zakona o TK sa HNBom i ostalim, kao i računa skrbnika za inozemno trgovanje.
Još jednom upućujem apsolutno punu podršku ABACUSIMA
[thumbsup]
Ja se u hrvatskoj ne osjećam kao investitor već kao "Beta tester". [angry]
Sinoc u emisiji Aktualno na KN V.Radic govorio o modelu isplate klijenata AB.
Kompliciraniji, kako pise kolega ING, tesko da ce se ove godine zavrsiti, jer
DAB traži kompletno bazu podataka, ugovora, stanje računa klijenata , provjeri te na temelju toga isplatu.
je, da. svi smo glupi. kušajte malo svoje kaše kad ste si već toliko pametni.
dajte malo iz hnb-a onda objasnite ljudima što se događa u malim bankama u Hrvatskoj ovaj tjedan; prema mojim informacijama krajnje je tijesna koža nekim upravama. brojni otkazi, preslagivanja portfelja, depoziti se nude/potražuju. "navodno" su pizza&pasta bankari na teškim mukama.
ne špekuliram; radi se o veneto, popolare, kovanici..
opet, ovo prelazi razinu zahebancije i špekulacije. nismo i ne možemo biti imuni na uvaženu gospođu svjetsku krizu
zašto javnost ne bi bila upoznata sa rizicima?
možda je nama sve ovo došlo kao šok… nigel farage on stage, i njegov komentar naše kaše:
http://www.youtube.com/watch?v=S1vhTGs9U8U
no comment
skim si – snjim si
HGK: Zaštitite imovinu klijenata investicijskih društava
Vijeće Udruženja za poslovanje i posredovanje na financijskim tržištima Hrvatske gospodarske komore pokreće inicijativu za izmjenu i usklađenje zakonodavnog okvira radi zaštite imovine klijenata investicijskih društava u slučaju likvidacije ili stečaja banke kod koje su pohranjena sredstva njihovih klijenata, priopćeno je iz HGK.
Tu zaštitu trebalo bi prema stajalištu Vijeća urediti isto kao što je Zakonom o tržištu kapitala određeno da novac i financijski instrumenti klijenata investicijskih društava ne ulaze u imovinu društva, likvidacijsku ili stečajnu masu niti mogu biti predmetom ovrhe u vezi potraživanja prema investicijskom društvu.
Povod za inicijativu Udruženja za poslovanje i posredovanje na financijskim tržištima HGK su događaji vezani uz prisilnu likvidaciju Credo banke odnosno blokada novca i financijskih instrumenta klijenata jednog investicijskog društva, člana Udruženja, kaže se u priopćenju.
Članice Udruženja za poslovanje i posredovanje na financijskim tržištima HGK su sva investicijska društva (brokerska društva, banke koje pružaju investicijske usluge, skrbnici), Zagrebačka burza, SKDD i Tržište novca, dodaje se.