ABACUS BROKERI

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ABACUS BROKERI

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Da štedišama je zagarantirano 400.000kn…..a kako sada tko ima kredit preko milje,je li mora sve vratiti [lol]

ok dečki i meni je blokiran račun, ali koliko sam ima čuti dionice su zaštičene
tako da jedva čekam rasplet situacije da se odregistriraju priko skrbničkog računa i ponovno ih registriram kao fizička osoba, gotovine sam imao 50 % portfelja tama za vratiti margarin

eh. preregistracija dionica će proći brzo i bezbolno, al dio priče s vraćanjem margina će biti podloga za ubrzano starenje i sijede na glavi. nemoj blizu oružja, i savjetujem po jedan normabel svaka 3 sata
a oni koji su imali kredite u credu (margin, lombard, ili vulgaris), će te kredite vraćati dab-u, ili onome tko otkupi od dab-a te instrumente (uz naravno, povoljan skonto – koliko čujem)
modus operandi DAB-a uz njihov način objašnjavanja zahtjeva istu terapiju normabelima. obzirom da ima lijep broj zaposlenika credo banke sa "izuzetno povoljnim" kreditima, dab će tu tek ostvariti uvid u cjelokupnu štetu kriminalnog djelovanja sinjskih fudbal-građevinara. biti će svega tu još, nije to baš mala raja. bit će po prstima ohoho
ali zanima me isto tako, što će biti sa jadranskom, ikb, finom (nemojmo zaboraviti tko je to dao nalog za naplatu mjenica, unbelivable foul play by FINA)
ako se dogodi da se ovakav potez ne sankcionira, ja povlačim svu svoju lovu iz ove proklete zemlje.
sve ću stavit u neku slovensku banku, ali i dati proglas o tomu. o, hebem ti ovakvu slobodnu državu

I POŠTENOG čovjeka možete potkupiti, samo morate POŠTENO i platiti...

tako da jedva čekam rasplet situacije da se odregistriraju priko skrbničkog računa i ponovno ih registriram kao fizička osoba, gotovine sam imao 50 % portfelja tama za vratiti margarin

ako si imao keša iznad 150.000 kn na računu vjerojatno ti je sve iznad toga izgubljeno

moji poruke nisu investicijski savjeti niti poziv na kupnju ili prodaju dionica

ako si imao keša iznad 150.000 kn na računu vjerojatno ti je sve iznad toga izgubljeno

[/quote]
Najtragičnije je da institucije koje provode zakon nisu na čisto kako tretirati ovaj račun:
"Hanfa kaže da je prema njoj dostupnim informacijama isplata novčanih sredstava s navedenog računa obuhvatila i novčana sredstva koja su, prema mišljenju Agencije, morala biti izuzeta od ovrhe, likvidacije i stečaja banke, jer se radi o sredstvima klijenata investicijskog društva Abacus brokeri. To je društvo, po Zakonu o tržištu kapitala, navodi Hanfa, novac držalo na računu posebne namjene ( račun br. 13), u iznosu većem od devet milijuna kuna. To bi značilo da Hanfa ne spori provođenje ovrhe, nego joj smeta što je ona provedena s računa na kojem su bili zaštićeni novci klijenata jednog investicijskog društva."
http://www.novilist.hr/Vijesti/Hrvatska/Povlastene-banke-izvukle-svoj-novac-gradani-na-cekanju

@stoop
jasno je i likvidatoru i HNB-u da nisu smjeli dirati sredstva ulagača na posebnom računu br.13 jer Credo banka tim novcem i računom nije baratala, to je bio samo prolazni račun, samo se sada rpave ludi. Problem je što su:
1. dopustili ovrhu kroz vrijeme blokade Credo banke jer blokada je trebala važiti za sve transakcije
2. što su ovhu napravili na sredstvima ulagača koja su bila na računu br.13 Abacusa kojeg nisu smjeli dirati!

sad su se uvalili u gadnu kašu jer ljudi su naravno ogorčeni pa je moguće sve: od kaznenih prijava do tužbi protiv livkidatora i HNB-a!

Hrvatska ulazi u EU glasovima 30% biračkog tijela. 70% birača nije dalo svoj glas za ulazak u EU!

… ovo je blago rečeno najobičnija svinjarija …

DAJ PET !!!

… ovo je blago rečeno najobičnija svinjarija …

malo je reći svinjarija…bit će ovdje posla i za USKOK!

forumsko pisanje nije investicijsko savjetovanje niti preporuka za kupnju ili prodaju dionica !!!

zakon o tržištu kapitala kaže u članku 42., stavak 5.:
"(5) Novac i financijski instrumenti klijenta nisu vlasništvo investicijskog društva, ne ulaze u njegovu imovinu, ni u likvidacijsku ili stečajnu masu, niti mogu biti predmetom ovrhe u svezi potraživanja prema investicijskom društvu."

nažalost kao što kaže HNB, stvarno se tu ne spominje banka kod koje je deponiran novac…

npr. zakon o obveznim i dobrovoljnim mirovinskim fondovima izričito propisuje u članku 50.:
"(2) Iznos koji stoji na računu člana obveznog fonda ne može biti predmet ovrhe i ne može biti dio stečajne mase člana fonda, kao niti stečajne mase banke skrbnika. "

po meni, ovo je (jedan od mnogih) propusta Hanfe koja se sad našla u čudu ali sami u zakonu nisu propisali (jer su surađivali u pripremi zakona s min. financija) izuzeće od ovrhe. tako da malo ohladite sa hvaljenjem samodola i njegove borbe za malog čovjeka ulagača…

druga je stvar da li je ova ovrha napravljena po svim pravilima, kad je prijedlog ovrhe napravljen, kad je on odobrena itd. (da nije to sve neka brzinska akcija u par dana). ali formalno, hnb je u pravu i nema osnove za kaznene prijave… po meni, ima osnove za trentnu neopozivu ostavku ante samodola…

I'd rather have 1% of the effort of 100 men than 100% of my own effort

kolega gismund – svaka vam je zlatna
toliko je u ovom slučaju smrada i nedjela, da je teško uprti prstom u ono najgore. a svi su jednako nevjerojatni

tema dokapa creda je stara 4 godine (!??!). dakle hnb im je dao 4 godine da se koprcaju, povećavaju štetu i dalje izdaju prolongate i nova zaduženja istim problematičnim (ali i sa bankom povezanim) klijentima.
tema kreumove sestrice i curenju podataka o hnb-ovom nadzoru (koja je tuka sama priznala te se tako poprilično izložila) govori o tomu tko tu drma našom mafijom – također je ruglo hnb-a. vjerojatno povezano s tom pričom ide i izbor luketina (predsj uprave creda) u NO hajduka pred nekih mjesec dana. tajming je naprosto fantastičan. toliko fantastičan da bih rigao

a posebnu temu zaslužuju primjenjeni mehanizmi (dakako ilegalni) kojima su izvukli zadnje parice sa zaštićenih računa, od strane FINA-e; DRŽAVNE AGENCIJE, a uz blagoslov hanfe i hnb-a(!!??).
e pa ako to nije udruženo kriminalno djelovanje (i to kroz 2 regulatorna tijela te centralnu financijsku agenciju!!!!!!!), onda ne znam što jest. ovo je previše da bi bio propust. radi se o očiglednoj namjeri.

sigurno je jedno, a to je da u ovoj priči isplivalo više govana nego što ova naša kanalizacija od društva može podnijeti. fuj fuj fuj. sramota. bruka. dno-dna
fuj HNB
fuj HANFA
fuj FINA
dakako, neću propustiti priliku i reći – VELIKO FUJ LUKETINU, BARAČU, VUKOVIĆU
opet će proračun sve to platit, dakle mi

toliko sam se raspizdio, da idem u zabu zatvorit račun ujutro. idem u zvezu, prek grane sa kešom u ruci uložit to u SLOVENSKU BANKU. iako moja država kaže da je to ilegalno, zanima me KAKO će oni to mene zahebat. nek me povuku za kitu ponosnu, mog veseljka

ps. ovo je POZIV na BOJKOT hrvatskog financijskog sustava. horor priča u neverending izdanju

I POŠTENOG čovjeka možete potkupiti, samo morate POŠTENO i platiti...

Evo javljeno da će biti isplaćeno ABACUSIMA ali ne u prvoj turi kad će biti isplaćeno građanima( četvrtak u HPB-u).

bit će bolje................

Evo javljeno da će biti isplaćeno ABACUSIMA ali ne u prvoj turi kad će biti isplaćeno građanima( četvrtak u HPB-u).

gdje si to našao, imaš link? to bi bila odlična vijest, naravno ako bude u nekim normalnim rokovima, a ne da ode u drugu godinu….

moji postovi nisu poziv na kupnju ili prodaju dionica, samo izraženo mišljenje koje se može mijenjati

gdje si to našao, imaš link? to bi bila odlična vijest, naravno ako bude u nekim normalnim rokovima, a ne da ode u drugu godinu….
[/quote]

Bilo sada na vijestima,na radiu.

bit će bolje................

New Report

Close