SRAMOTNO!
danas su opljačkani klijenti Abacusa preko "sigurnog" računa br.13, a čiji je brokeraj i čiji su klijenti sutra na redu????????
A nisu li možda blokirali Abakus da bi se dioničari usrali i prešli u velike strane banke koje uslugu naplaćuju duplo skuplje .
Zamislite koju lovu su osigurali stranim bankama s tim da smo svi morali otvoriti Žiro račune za isplate dividende .
Opet će Rohatinski od naših kolonizatora biti proglašen najboljim guvernerom na svijetu .
imaš centar banku gdje ti je provizija 0,25%
Do koliko novaca država garantiran na brok. računu?
Država garantira na brokerskom računu do 150.000 kn.
1/ A nisu li možda blokirali Abakus da bi se dioničari usrali i prešli u velike strane banke koje uslugu naplaćuju duplo skuplje .
2/ Zamislite koju lovu su osigurali stranim bankama s tim da smo svi morali otvoriti Žiro račune za isplate dividende .
3/Opet će Rohatinski od naših kolonizatora biti proglašen najboljim guvernerom na svijetu .
1. kolike su provizije naplaćivali Abacus brokeri?
2. žiro račun se otvara/zatvara bez naknade, također nema naknade za vođenje žiro računa.
3. no coment … Pero7 tipuješ li ti to na Daličku za HNB [lol]
kod vecine banaka naplacuje se vodenje isto kao i tekuceg.
inace cijela ova stvar je precedan da gorijeg biti ne moze. vec danas ujutro ocekivala sam neko priopcenje da stvar razjasnjena i potpuno rijesena i da klijenti i dalje mogu nesmetano trgovati kad ono…nista..cisti kriminal.zbilja s ovakvim stavom burza ce umrijeti polaganom smrcu a ostat ce samo DAB HANFA i ostali regulatori koji ce regulirati sami sebe [bye]
S obzirom da se radi o 13-tici, a brokerska kuća je u redu, podliježe drugom Zakonu gdje je osigurana svota 400.000,00 kn.
2. žiro račun se otvara/zatvara bez naknade, također nema naknade za vođenje žiro računa.
kod vecine banaka naplacuje se vodenje …[bye]
[/quote]
u krivu ste kolegice što se tiče naknada/e, no to je sve nevažno do manje važno s obzirom što se sve zakuhalo kroz i oko Credo banke.
Ugodan dan želim.
Pozdrav svima.
Budući da postoje vrlo izgledne šanse da mi mali investitori i klijenti Abacus brokera iz ovog slučaja izađemo dobro naguženi predlažem da se organiziramo i angažiramo pravnu pomoć.
Ako udružimo snage bit će nam se lakše boriti za sredstva i moći ćemo stvarati snažniji pritisak na određene institucije.
Svi koji su zainteresirani za tu ideju neka se slobodno jave na PM.
Lp.
kolik ja znam, država (FZU-fond za zaštitu ulagača) garantira sa 150,000 kunića. ali to i nije nešto bitno u ovoj situaciji
Da, Fond garantira do 150.000 kn, ali obzirom da se radi o ulozima koji su bili na bankovnom računu, možda priznaju do 400.000 kn (preko DAB-a) na koliko imaju pravo štediše banaka?
ok dečki i meni je blokiran račun, ali koliko sam ima čuti dionice su zaštičene
tako da jedva čekam rasplet situacije da se odregistriraju priko skrbničkog računa i ponovno ih registriram kao fizička osoba, gotovine sam imao 50 % portfelja tama za vratiti margarin