9 navika koje će vam pomoći da se obogatite unatoč prosječnoj plaći

Naslovnica Forum Komentari članaka 9 navika koje će vam pomoći da se obogatite unatoč prosječnoj plaći

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Takvi općeniti savjeti su precijenjeni. Naravno da ćeš uštedjeti ako živiš kao prosjak ali onda nisi imao ništa od života. Ključ je u balansu. Najbolji savjet koji sam čuo je 1/3 zarade stavi na stranu, 1/3 uloži dalje u posao i 1/3 potroši na sebe i na zabavu.

Od štednje 50 US mjesečno neće biti ništa. 30 godina takvog odvajanja donijelo bi 20,000 USD što je mizerno. Naravno ne treba računati na prinose od 7% nego treba ukalkulirati i vrlo česte gubitke fondova koji ulažu naš novac.

Dobro je ulagati u poslove a dio odvajati svjesno na stranu (tj više od 50 USD). No istina je da treba odustati od rastrošnosti i uvesti financijsku disciplinu i odgovornost. Nr ako imaš novac za odijelo ali trebaš zamijeniti ulje u autu radije zamijeni ulje. nadalje ne kupuj stvari koje ti donose samo kratkotrajni osjećaj zadovoljstva itd. No sve je to relativno, treba balanssirati između skromnosti u uživanja. Neki mudri englezi tvrde da kod kuće treba živjeti skromno da ne izazivaš zavist okoline, ali i da treba povremeno otići negdje gdje te ne poznaju i izživiti se tj iznajmiti skupi auto, dbar hotel itd.

Pozdrav

Imama većinu dobrih navika…mora da ću se obogatiti. [emo_smijesak]

Trolam, hejtam, vrijeđam, ponižavam, omaložavami - mućki Džubrarim.

trgovanje na ZSE je zaboravljeno ili namjerno ispušteno [emo_cool]


trgovanje na ZSE je zaboravljeno ili namjerno ispušteno [emo_cool]

Naslov je: 9 navika koje će vam pomoći da se obogatite unatoč prosječnoj plaći, a ne 9 navika koje će vam pomoći da osiromašite unatoč prosječnoj plaći.[emo_cool]

Trolam, hejtam, vrijeđam, ponižavam, omaložavami - mućki Džubrarim.

Mora da sam si sam kriv. Nikako mi ne uspijeva živjeti kao anonimni milijunaš. Možda zato što jedva preživljavam od svoga rada? A ni povećanje zarade mi ne ide od ruke. Sve češće pak razmišljam o stručnoj pomoći, ali ne vidim kako bi mi psihijatar pomogao a da mi ne propiše kakav lijek…

New Report

Close