8 zanimljivosti o Mlinaru koje sigurno niste znali

Naslovnica Forum Komentari članaka 8 zanimljivosti o Mlinaru koje sigurno niste znali

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Mislim da im je kvaliteta proizvoda kao i asortiman sasvim ok. Nemam većih zamjerki. Ne znam zašto neki to spominju!? Uostalom kad bi eventualno bili “kvalitetniji” a da cijena peciva umjesto par kuna bude npr 15 kuna tko bi to kupovao? Pa vidjeli smo kako je završio Mavrović sa svojim eko proizvodima s tim cijenama


Mislim da im je kvaliteta proizvoda kao i asortiman sasvim ok. Nemam većih zamjerki. Ne znam zašto neki to spominju!? Uostalom kad bi eventualno bili "kvalitetniji" a da cijena peciva umjesto par kuna bude npr 15 kuna tko bi to kupovao? Pa vidjeli smo kako je završio Mavrović sa svojim eko proizvodima s tim cijenama

A ja mislim da nisi u pravu. Mavrović se ne može uopće uspoređivati s Mlinarom jer on nikad nije ni bio pekar, a nije imao ni sredstva za financiranje širenja. On je bio patuljak i pokušao je prodati neku dvojbenu eko priču. Škojo ne ulazi u taj segment, nego juriša na široke narodne mase po cijenama koje nisu za široke narodne mase. Netko je spomenuo Dubravicu koja ima puno širi i kvalitetniji asortiman i puno ukusnije proizvode, ali nije prisutna van Zagreba. A nije skuplja, zapravo je i povoljnija. Kupujući Mlinarove proizvode koju su polufabricirani i dolaze uglavnom pothlađeni ili smrznuti potrošači plaćaju njegovo širenje, a gazda sprema novce u džep.

K tome, ovo njihovo otvaranje tih dućana po svijetu je samo PR. Ne vjerujem da se sirovine ili polugotovi proizvodi šalju iz osječke centrale u svijet jer bi to bilo neučinkovito i obzirom da se radi o hladnom lancu, preskupo. Osim možda tih smrznutih bureka i pita koje sa pravim burecima i pitama nemaju veze. Škojo ide tamo gdje postoji naša sitna raja pa računa na njihovu nostalgiju i odanost domaćem pecivu i kruhu i sve bi to štimalo da prozivodi u pravilu nisu niže kvalitete nego se nude na tim tržištima.

Neće Škojo u Italiju ili Francusku jer zna da bi tamo odmah mogao staviti ključ u bravu, a i isplativost tih vanjskih dućana je upitna. Ponavljam, to je ionako samo PR da se natjera raja da kupuje lokalno, pod sloganom, ako to vani troše, to je onda proizvod par excellance…. možeš si mislit:-/!

najveća zanimljivost u ovoj i ostalim pekarskim pričama, da je pšenica otkupljena po 85-95 lipa/kg, a svaki sitni pekarski proizvod iznosi između 40-60 kn/kg, sve su ostalo nijanse, jel’Škojo, jel’ netko drugi, manje je bitno, najvažnije da je sve dioničare pošteno isplatio i ostao sam, da ne mora s nikim dijeliti kiflu


najveća zanimljivost u ovoj i ostalim pekarskim pričama, da je pšenica otkupljena po 85-95 lipa/kg, a svaki sitni pekarski proizvod iznosi između 40-60 kn/kg, sve su ostalo nijanse, jel'Škojo, jel' netko drugi, manje je bitno, najvažnije da je sve dioničare pošteno isplatio i ostao sam, da ne mora s nikim dijeliti kiflu

Ma to koliko je pšenica jest važno, kao i kakve su marže, ali ima i drugih biznisa sa sličnim maržama ili ajmo reći velikim maržama. Ovdje je gotovo jednako bitno što se kupoprodaja svakodnevno odvija po principu, prvo plati, pa onda nosi. Nema na knjigu, ni na dug. Zamisli Tisak da ima takve marže… gdje bi mu bio kraj?



najveća zanimljivost u ovoj i ostalim pekarskim pričama, da je pšenica otkupljena po 85-95 lipa/kg, a svaki sitni pekarski proizvod iznosi između 40-60 kn/kg, sve su ostalo nijanse, jel'Škojo, jel' netko drugi, manje je bitno, najvažnije da je sve dioničare pošteno isplatio i ostao sam, da ne mora s nikim dijeliti kiflu

Ma to koliko je pšenica jest važno, kao i kakve su marže, ali ima i drugih biznisa sa sličnim maržama ili ajmo reći velikim maržama. Ovdje je gotovo jednako bitno što se kupoprodaja svakodnevno odvija po principu, prvo plati, pa onda nosi. Nema na knjigu, ni na dug. Zamisli Tisak da ima takve marže… gdje bi mu bio kraj?
[/quote]
na delistiranju




najveća zanimljivost u ovoj i ostalim pekarskim pričama, da je pšenica otkupljena po 85-95 lipa/kg, a svaki sitni pekarski proizvod iznosi između 40-60 kn/kg, sve su ostalo nijanse, jel'Škojo, jel' netko drugi, manje je bitno, najvažnije da je sve dioničare pošteno isplatio i ostao sam, da ne mora s nikim dijeliti kiflu

Ma to koliko je pšenica jest važno, kao i kakve su marže, ali ima i drugih biznisa sa sličnim maržama ili ajmo reći velikim maržama. Ovdje je gotovo jednako bitno što se kupoprodaja svakodnevno odvija po principu, prvo plati, pa onda nosi. Nema na knjigu, ni na dug. Zamisli Tisak da ima takve marže… gdje bi mu bio kraj?
[/quote]
na delistiranju
[/quote]

U postojećoj vlasničkoj strukturi? Teško.

Al Skojo je ionako vjerojatno poštovao Zakon, samo sto se Zakonom ne regulira cijena pri squeez out-u. A sud i sudska praksa nemaju bas mnogo takvih slučajeva. Dovoljno je da se primjenjuje nadležnost suda na lokalnom terenu, pa sanse za uspješan ishod padnu ispod uobičajenih.

Ne treba plakati za prolivenim mlijekom, vec pronaći dobru novu muzaru!

prošle godine, a oni i dalje ne proizvode kvalitetan kruh. kao i ostala konkurencija. da bi u hrvatskoj pojeo kvalitetan kruh, moraš otići do slovenije ili austrije ili italije. doista tužno, ali istinito. ovdje nema kruha, samo smeće.

...povijest se ponavlja...

Mlinar u Njemačkoj
Prodavaonica na adresi Marienplatz 16 jedna je od šest Mlinarovih maloprodaja koje ćemo do kraja 2015. otvoriti u Bavarskoj.

Mi smo u 2016.

Ovaj komentar nije preporuka za kupnju ili prodaju. Moje računice i razmatranja mogu biti netočni i nesuvisli, stoga se nikako pri mogućim investicijskim razmatranjima nemojte oslanjati na njih.

@delboy-ako nemaš za kruh jedi kolače! Ili ne znaš kaj je pravi kruh!?

Mnogi hrvatski ljevičari sve više podsjećaju na golubove. Ima ih puno, ne služe ničemu, a prije nego odu sve zaseru.


@delboy-ako nemaš za kruh jedi kolače! Ili ne znaš kaj je pravi kruh!?

ti si tu da mi pripomogneš…samo reci gdje ima u zagrebu kvalitetnog kruha koji se ne raspada za 2 dana, a da je proizveden u HR.

...povijest se ponavlja...


ti si tu da mi pripomogneš…samo reci gdje ima u zagrebu kvalitetnog kruha koji se ne raspada za 2 dana, a da je proizveden u HR.

***probaj Mlinarov Kalnički, valjda ga ima u Zg jer ga moja žena kupuje u Vž… to nije bijeli kruh nego okrugli poluraženi

Alkoholom protiv droge, kriptovaluta, dionica i kladionica!



ti si tu da mi pripomogneš…samo reci gdje ima u zagrebu kvalitetnog kruha koji se ne raspada za 2 dana, a da je proizveden u HR.

***probaj Mlinarov Kalnički, valjda ga ima u Zg jer ga moja žena kupuje u Vž… to nije bijeli kruh nego okrugli poluraženi
[/quote]

ima kalničkog, ali rijetko. premalo ga proizvode. dobra im je i onaj ogromni kruh, ali je šupalj..nešto kao velika lepinja…nađe se finih proizvoda, nije to sporno, problem je trajnost kruha i peciva. sve se raspada za par dana.

...povijest se ponavlja...

New Report

Close