Čestitke kolegi Ideš
Zahvala na velikom trudu Dejavu
Još samo završna lista da vidimo kako smo ostvarili rezultate za ovu godinu
Pridružujem se čestitkama kolegi Ides i zahvalama kolegi Dejavuu, te želim i svima ostalim sretnu i uspješnu 2008. godinu.[bye]
Čestitke pobjedniku i kolegi Dejavu koji vodi ovo zbilja izvrsno.
Nedavno sam pročitao da na kvizu “đoker zovi” (gdje se uvijek zove visoko-obrazovanog pojedinca) ima tek oko 60% točnih odgovora. “Đoker pitaj publiku” (gdje je prosjek obrazovanja ipak niži) ima čak oko 90% točnih odgovora. To je ta “kolektivna inteligencija”.
Bit će zato vrlo korisno vidjeti favorite za 2008 od sada već preko 300 takmičara.
Malo sam pogledao i ovogodišnji, puno manji uzorak. Može se svašta zapaziti. Napr. samo je jedan kolega (Kuna, ako sam dobro vidio) uvrstio Ingru, koja je narasla preko 5 X u 2007.
Sve te postotke ja gledam u odnosu na rast Crobex-a, koji je narastao preko 42%.
Dakle, tko god bi kupio “uzorak” imao bi toliki prinos. Tko ima veći prinos dobar je. Tko ima manji, slab je.
U tom smislu većina fondova su slabi. Bolje je kupiti “uzorak”. Tako je bilo i 2006, samo su dva fonda, čini mi se, imala veći rast od Crobex-a.
Puno sreće i uspjeha svima, Vaš Homer Simpson
Mali ispravak, sad sam našao pregledne tablice pa vidim da Ingru imaju i kolega Plavi i Bingo007.
Cestitke kolegi ides.
Do kada je dead line za prijavu dionica 2008.?
Svim kolegama zdrava, sretna i uspješna NOVA 2008 ! [smiley]
Evo i tablice
Vidim, kolega Ideš nema IGH i INGRu u dionicama, a da ima prebacio bi 100%.[wink]
Ponekad čitam na forumu, i ispada da se većina investitora drži velikim znalcima, analitičarima, burzovnim mešetarima koji se uglavnom prepucavaju tko je bolji…
Ja sam početkom 2007 uložila sve u jednu dionicu (držim porfelj premalim za disperziju, cash-a nikad nemam) i unatoč prinosu u 2007 od 268%, smatram se i dalje pionirom / napomena: tijekom godine nisam trade-la stoga prinos uključuje i korekciju.
Jesam zadovoljna? Hvala Bogu, jesam…. ali smatram da sam se prekasno uključila i prekasno uočila zlatnu koku, jer bi uspjeh bio daleko veći od postignutog stoga je to glavni razlog što sebe smatram investitorom-pionirom
DDJH-R-A
EIG-R-A
PTKM-R-A
VIS-R-A
ADPL-R-A
DIOK-R-A
BLJE-R-A
SNBA-R-A
KORF-R-A
VPIK-R-A
pozdrav dejavue…… [thumbsup]
Ponekad čitam na forumu, i ispada da se većina investitora drži velikim znalcima, analitičarima, burzovnim mešetarima koji se uglavnom prepucavaju tko je bolji… Ja sam početkom 2007 uložila sve u jednu dionicu (držim porfelj premalim za disperziju, cash-a nikad nemam) i unatoč prinosu u 2007 od 268%, smatram se i dalje pionirom / napomena: tijekom godine nisam trade-la stoga prinos uključuje i korekciju. Jesam zadovoljna? Hvala Bogu, jesam…. ali smatram da sam se prekasno uključila i prekasno uočila zlatnu koku, jer bi uspjeh bio daleko veći od postignutog stoga je to glavni razlog što sebe smatram investitorom-pionirom
Postovana Kolegice veliki utjecaj na to imate upravo zahvaliti investitorima koji dionice kupuju i prodaju jer bez toga nebi bilo ni burze a ni vaseg ostvarenog rasta .
Pozdrav