10 dionica sa najvećim rastom u 2007 godini

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska 10 dionica sa najvećim rastom u 2007 godini

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ne volim proročanstva ali neka jer u ovoj igri često znanje nema veze nego dobri duhovi.Moje viđenje je sljedeće:
1. PTKM
2. DDJH
3. HP-T
4. HEP
5. BLJE
6.KOEI
7.LKRI
8.SUNH
9.PDBA
10.INDG

Analiza ankete.
– zapisala sam sve portfelje od deset dionica, ulagače sam ocijenila ocjenom od 1 do 10 (moja slobodna procijena) i dobila sam interesantne podatke.
– ulagači očekuju od velikog broja dionica rast cijene.
– znanac je pokrenuo temu pa je dosta bilo prepisivanja njegovih dionica.
– dionice koje su interesantne ovom anketom a nisu u portfelju gospodina znanca :
1. PTKM apsolutni pobjednik ankete, očekivanja velika kod velikog broja forumaša.
2. INA podjednaki rezultati od drugog do četvrtog mjesta.
3. DDJH
4. LVCV
5. ADPL
6. VART
7. e sada tu spada grupa od više dionica: KOEI, KORF, DDJM, AGMM ….

– kod portfelja gospodina znanca forumaši su najbolje ocijenili:
1. MMTZ
2. FNVC

– došla sam i do raznih drugih korisnih informacija np. jako malo forumaša vjeruje u dionicu ADRS, TNPL, i još neke interesantne dionice (posjedujem obje spomenute dionice).Puno više se vjeruje gubitašima nego firmama koje su pune keša, ali to je ipak forum, cijene na tržištu ipak će određivati neki veći igrači.
– u idućoj godini nas oćekuju nove dionice koje neki forumaši i spominju MAGMA, T-HT, HEP, spremajte keš, nemojte da vam se dogodi kao većini INA.
Pozdrav od Ivane !

Malo ste zamorni sa tim anketama , evo da i ja dam svoj doprinos, nadam se da će moja ulagačka ocjena biti barem 2 , pretpostavljajući da je nathan 1[smiley1]:

Dakle:

ZITP
UNPP
JDGT
TRUM
TIMT
TANG
MDSP ( modra špilja , ako netko ne zna )
KODS ( Kordun Slunj za one koji ne znaju )
DRNJ ( isto manje likvidna ali potencijal – Drvenjača za one koji ne znaju )

i naravno nezaobilazni KSST ( kaštelanski staklenici , neka se ne iznenade kolege na jugu lijepe naše zna se o čemu se tu radi )

[smiley1]

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Bili, draga Ivana7, bila toliko ljubazna pa nam obznanila svoje ocjene ulagača (od 1-10; koja je najbolja, a koja najgora ocjena?)
Vjerujem da to mnoge zanima! [smiley2]
(Možda čak i više nego analiza naših očekivanja za dionice)

Ajde, please!!!! [smiley11]

La vita e bella!

http://www.jutarnji.hr/novac/clanak/art-2006,12,28,zarada_dionice,56252.jl

[b]Ima li tko ovaki Kawasaki?[/b]

ppeco: ” pa normalno da su to dionice iz portfelja, pa ne znam zasto se vi cudite? najlogicnija stvar na svijetu je da drzim u portfelju one dionice od kojih ocekujem rast? ” Bravo kolega. Čekao sam da netko to prvi veli. Forum pun čudaka.

pozdrav
naravno da svi mi imamo dionice za koje ocekujemo da ce rasti u blizoj buducnosti
sljedece je pitanje koliko su pojedini investitori kompetentni za procijenu rasta pojedine dionice, jer po tome svi bismo bili warren buffet
osobno imam u porfelju dionice za koje osobno ne smatram da ce imati najveci rast u 2007., ali da ce im kumulativni rast tokom 2007. i sljedece godine biti veci, a imam i dionice za koje smatram da su dobra investicija na dulji rok i necu ih prodavati i da im cijena uopce ne (po)raste (npr. pbz)
naravno da ce biti dionica koje ce imati rast od 300-500% u sljedecoj godini, ali ja se zaista ne osjecam kompetentnim da ih predvidam (mislim da je u tome jako dobar kolega mreich, osobno cu tipovati na njegov izbor)
pozdrav

U cast kolegi Mreichu: bez straha, pohlepe i sentimentalnosti

Gospodine plavi.
– veoma Vas cijenim na ovom forumu pogotovo Vaše analize (iako mi nisu potpuno jasne). U nekim Vašim ulaganjima sam Vas i pratila i zadovoljna sam rezultatima (dobitima na dionicama).
– stalno držite reklamu PBZ – kako god okreneš, a vidi vraga nema je ni u deset prvih u portfelju.
– pet dionica u Vašem portfelju skoro da ne pratim, jedna koju ste nabrojili daje i dividendu svake godine, ali ju je, ili će ju konkurencija potpuno uništiti izgubili su sigurno preko 60% tržišta.
– zato Vaš predloženi portfelj bez dvoumljenja ocjenjujem ocjenom 1 /nedovoljan/ pazi to su ocjene od 1 do 10.
– možda taj portfelj postigne i najveći uspjeh, ali ja nisam ulagačica toga tipa portfelja.

– kad Vas interesira gosodin Nathan.
– na prvu je znao nabrojiti samo tri dionice i dobio prolaznu ocijenu 6, kasnije je dodao i puni portfelj, a u njemu i PUNT (možda je to i dobra dionica).
– koliko li samo taj čovjek reklamira ADRS, anketa je poražavajuća baš na toj dionici (vjerojatno ljudi od stabla ne vide šumu), preporučila bih mu da Više čita zimzelenog i vidi kako to rade profesionalci).

Za Posejdona.
– moja ocijena Vašeg portfelja 8 (osam), nije nešto naročito, samo što ste naveli IPO MAGME (važna vijest),naveli ste Više dobrih nego loših firmi.
– ove koji su novi na forumu ocjenjivala sam ocjenama od 1 do 5.
Pozdrav !

U gore napisanom postu, kolegica ivana7 je primjetila da jako malo forumaša vjeruje u ADRS. Evo, moram reći da sam ja jedan od onih koji jako vjeruje u tu dionicu i u vrlo dobru izvedbu iste tokom 2007. godine. Isto tako mislim da će 2007. godina biti dosta u znaku fundamentalno jakih dionica (tipa ERNT, ADRS….) zbog mogućnosti ulaganja mirovinskih fondova u JDD. Ne želim ovdje pisati koje će dionice po mom mišljenju imati najveći rast u 2007. godini jer je to dobra podloga da me netko prozove navlakačem. Ove dvije dionice koje sam tu spomenuo definitivno ne spadaju u kategoriju onih koje se mogu dići navlačenjem na forumima pa stoga nije problem što sam ih spomenuo.

Pošto mi je ovo vjerojatno zadnji post u ovoj godini:

SVIM FORUMAŠICAMA I FORUMAŠIMA ŽELIM SRETNU NOVU GODINU SA PUNO USPJEHA U ULAGANJU I PRIJE SVEGA DOBRO ZDRAVLJE!

I ponovo 25 crveno! Izgleda da 25 crveno uvijek dobiva!

Kolega Ivana drago mi što ste ocjenu ovih prepostavka pametno ocijenili ocjenom – 1.
Bila je to pila naopako , naravno.[smiley2]

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Ivana 7,
neopisivo sam sretan što sam od vašeg stručnog oka dobio tako lijepu ocijenu. [smiley2]
Dati ću sve od sebe da i u narednoj godini opravdam iskazano mi povjerenje.
E pa živjeli vi meni još (najmanje) sto godina!

Sve najbolje u Novoj!!! [smiley11]

La vita e bella!

U nekim Vašim ulaganjima sam Vas i pratila i zadovoljna sam rezultatima (dobitima na dionicama).

Što se tiće ovoga , dostavit ćete mi već 100 kuna na ovaj ili onaj naćin , valjda sam toliko zaslužio.
Već su mnogi dužni ( više je duga u paketima po 50 kuna ).

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Sve najbolje svima!

New Report

Close