Dejavue je izgleda izgubio dobru volju [smiley1], ma ne može mu se ništa zamjeriti, ali baš sad kad sam mislio da ću upasti po prvi puta u top 10… [smiley2]
nije je izgubio, sad sam prestao sa radnim danom, pa sam se prepustio zadovoljstvu izracunavanja tablica 😉
nije je izgubio, sad sam prestao sa radnim danom, pa sam se prepustio zadovoljstvu izracunavanja tablica 😉
Dejavue, ovaj forum nam još uvijek n pruža uslugu animirianih smileova pa ti šaljem jedno klanjanje u tvoju čast putem attacha. Zaslužio si!
svaka čast, hvala
hvala momci…i ja se natjecem, pa i mene golica 😉
Dragi igraci, iako na prvi pogled tako ne izgleda, cinjenica je da i nismo bas nesto uspjesni.
Naime, CROBEX je od 01.01.07. skocio za cca 40%, sto znaci da je samo prvih 13 bolje od indexa.
Kad se zbroje sve dionice za koje smo predvidjeli “najveci rast ove godine”, taj ukupan portfelj je narastao 30%. Kad se u proracun doda i zastupljenost dionica po portfeljima, tada je ukupan rast samo 36%.
Ako iz gornjeg proracuna izbacimo sve dionice s prinosom<=0, tada je rast 32%, odnosno 43% ako se u proracun ubaci i zastupljenost po portfeljima. Drugim rijecima, mozda je Malkiel ipak u pravu kad tvrdi da slijepi cimpanza koji baca pikado po wall street journalu moze predvidjeti trziste jednako dobro kao i najbolji strucnjaci. Cestitam svima koji su uspjeli biti bolji od trzista - u igri ili u zbilji.
fyi
da li imate neku tablicu za izracun dobiti za dionice kao sto je na hrpotfolio-u
naime fondove mi oni izracunaju,a ja dionice racunam pjeske
ako netko ima neki sitem,pomogao bi mi
thanks
imas u temi “Za pocetnike”
Vaš link
fyi
fyi